Jestem ciekawa, jakie watki waszym zdaniem zasługują na rozwinięcie? Nie mówię tutaj o chwilowych czy oczywistych akceptach, ale rzeczach widzianych przy szerszym spojrzeniu. Oto moje propozycje:
1.) Kiedy zastanawiałm się, jak stary, zły Damon mógłby powrócić, stwierdziłam, że z całą pewnością nie będzie polował na ludzi tak jak na samym początku. Jednak mogły by wypłynać sprawy, który działy się przez te 145 lat, o których nic nie wiemy. Mroczne sprawy. Wiemy, że Damon bawił się ludźmi, "zawierał znajomości"... Ale nic więcej. Kto wie czy, powiedzmy, 70 lat po przemianie nie spotkał jakieś miłości, nie tak siolnej jak Kath, ale wydawało mu się, że to wystarczy... A ona umarła... Albo cokolwiek innego... Mógł zrobić coś naprawdę złego... Albo Stefan... Czy zawsze słuchał Bon Jovi?
2.) Młodość braci- można by spokojnie powiedzieć, że serial stoi jedną noga w 1864roku, ale wciąż mało wiemy. Czy Damon, w wojsku, spotkał jakąś piękną kobietę. Czy Stefan na początku spotykał się z inną kobietą? kim była matka "chłopców"? W książce zginęła przy narodzinach Stefcia, ale w serialu mogłaby byc kimś ważnym...
3.) Dzieciństwo- sądze, ze kolejne odcniki zwiastują znacznie ciezka i powazną akcję, wię przydałby się jakiś "świąteczny" odcinek. Kto wie, moze w relacjach braci Salvatore od poczatku coś się psuło, ich rekacje wisiały na włosku? Wyjazd Damona do wojska pozwolił nieco nabrać im dystansu, ale Kath była tylko iskierką, która pojawiła się w pomieszczeniu pełnym gazu?
A Elena, Bonnie i Caroline? Przyjaciółki... Car mogłaby z łzami w oczach wspominać dzieciństwo, człowieczeństwo, które utraciła wraz z przemianą... Może nawet z Taylorem czy Mattem przy boku, przeglądajac zdjęcia. Mógłby wtedy którykolwiek z tych chłopców opowiedzieć o tej drugiej części dzieciństwa (Matt i Tayler byli/są przyjaciółmi).
4.) Wypadek rodziców Eleny- no tak, nieszczęśliwy zbieg okoliczności, ale jednak... Sądzę, że będzie jeszcze miał jakąś osobną historię.
5.) Co by było gdyby... Stefan poznał Elenę, kiedy ją uratował... Ale gdyby to się nie zdarzyło? Damon tak czy siak przybyłby do miasta. Byłby bardziej zaascynowany Eleną, niż wcześniej, bo nie "krępowałby" go brat?
Chciałabym poznać wasze zdanie na temat wątków, ktróe mogą mieć przyszłość... Kiedyś... (nie musicie czytać moich wypocin)
Dla mnie najbardziej wyczekiwanym wątkiem jest Delena;)) Nie wiem za bardzo jak się ustosunkować do tego co napisałaś, nie chcę wyjść na ignorantkę, ale nie interesują mnie wątki nr 2, 3 i 4. Sorx ^_^ Gdyby matka Salvatore'ów była faktycznie ważna to już by coś na ten temat było, chyba....
Za to jedynka hmm.... gdyby to było w kontekście: zjawia się nagle ktoś z przeszłości Damona i wie sporo o sprawach o których nie wie nikt i poznajemy tego szelmę coraz to z innej strony to owszem czemu nie :D
Nr 5 to gdybanie, a nie wątek z potencjałem więc nie ma co gdybać;))
Mnie też jakoś specjalnie nie interesuje to czy mieli wcześniej jakieś kobiety oraz jak przebiegało dzieciństwo:P
Myślę, że na razie mają dużo do przedstawienia w serialu żeby zmieścić jeszcze jakieś wspomnienia z dzieciństwa i tak dalej...
Interesuje mnie wątek Elijaha, Klausa i pierwotnych, więcej faktów z życia Katherine przed i po przemianie (w tym co stało się jej dziecku) , relacje Caroline & Tyler, to czy Elena zupełnie nie pamięta tego co powiedział Damon w ósmym odcinku, pochodzenie Eleny.,.
O taaak, blush ma racje, zwłaszcza Pierwotni i wątek Katherine mnie interesuje. I zgadzam się w kwesti czwórki, średnio wierzę w przypadki. Zwłaszcza tego typu, bez których większość rzeczy zapewne wyglądałaby zdecydowanie inaczej...