i uważam że jest o niebo lepszy od pierwszego. W pierwszym po pewnym czasie właściwie jedynym powodem, dla którego jeszcze włączałam telewizor, była postać Damona. I miałam poważne obiekcje, czy warto oglądać dalej, skoro było nudno i właściwie nijako. Tymczasem w drugim sezonie rzeczywiście coś się w końcu dzieje.
Przy okazji mam pytanie - wiadomo, kiedy będzie kolejny sezon? Domyślam się, że ta informacja była już tu pewnie podawana, ale forum jest tak zaooftopowane, że nie dałam rady przez nie przebrnąć
Przez wyszukiwarkę google czy wyszukiwarkę forum też nie dałaś rady przebrnąć? xD
A poza tym myślisz, że na takim serwisie jak filmweb nie ma o tym wzmianki?
Proszę: http://img171.imageshack.us/img171/8207/beztytuutyw.jpg
Przepraszam, że znowu zaczynam swoje wywody, ale to się w głowie nie mieści xD
Kajam się, nie korzystałam nigdy z fb do celów poszukiwawczych jeśli chodzi o nowe odcinki, dzięki ;)
A widzisz, ja mialam identycznie z poczatkiem II sezonu...
SPOILER MEGA, JAK KTOS NIE DOKONCZYL II SEZONU NIECH NIE CZYTA!!!!!!
Tylko dzieki Elijahowi i wilkolakom czyli Tylerowi oraz watkowi z Caroline sie trzmalam.
Zamkniecie Kath w grobowcu bylo dla mnie przegieciem.
Tak samo klatwa. Mysle - po jaka cholere Pierwotni chca zniesienia klatwy ktora daje im wylaczny przwilej popylania po sloncu bez zjarania.
DebilizmXD
Dopiero wowczas ostatecznie - gdy okazalo sie ze this curse is fake - to dopiero zaczelo miec sens. Przedtem wydawalo mi sie to wszystko z deka durneXD
KONIEC MEGA SPOILERA
White? Jak mogłaś? A ja zawsze myślałam, że to nasz blondas trzymał ciebie przy serialu.
ja musze sie przyznac, ze "oddalam sie" od pamietnikow ;) im wiecej czystej krwi zwlaszcza teraz gdy eric jest taki pocieszny tym bardziej VD traci w mych oczach.
Spokx, hihi.
No Eric jest cudny, nie ma tamto siamto - ubostwiam te postacXD
tez tak mialam z TB - wydawalo mi sie jednak lepsze,ostrzejsze od VD, przez co juz takiego smaku nie mialy, ale kiedy VD zaczelo sie rozkrecac, moj powrot byl nieunikniony...
Teraz kocham oba seriale i o zadnym zlego slowa nie uslyszysz z mych ustXD.
pamietnikow dawno nie widzialam a TB katuje sie od 4 dni wiec stad te moje "wielkie uczucia" do niej ;)
jak powroca VD to pewnie wszystko sie wyrowna :))
Po skończeniu 'pamiętników' zaczęłam wczoraj oglądać 'true blood', ale jak na razie zupełnie mi się nie podoba, gdyby nie to, że słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii, pewnie bym odpuściła. Główna bohaterka jest tak irytująca, że mam ochotę ją udusić :P
A jeśli szukacie fajnych seriali w klimacie polecam "Moonlight". Główny bohater jest faajny ;)
ja robilam 2 podejscia do TB. pierwszy raz obejrzalam 1 odcinek i dalam sobie spokoj. 4 dni temu cos mnie tknelo i ponownie sie zabralam za ogladanie. efekt taki, ze w te dni nadrobilam wszystkie odcinki i juz sie ciesze na kolejne :))
Widziałam, podobało mi się;)
No Mick fajny, nawet bardzo, ale...
Zauważyłam na forach Moonlight, że wiele osób porównuje Damona&Stefana do Micka&Josefa i piszą że monlightowe wampiry to są takie "prawdziwe" a te w VD to takie chłopaczki sentymentalne przy nich..
Wg mnie to guzik prawda - Mick tak samo tęskni za swą ludzką naturą jak Stefan i przeżywa wielce, że jest nieśmiertelnym wampirem.
O Josefie - hm, on niby się zgrywał na takiego krwiożerczego i bez uczuc luzaka - ale jak się spojrzy na sprawę z Sarah to widać, że on też uczuciowy wampuś jest i mu zależy...
Co nie zmienia faktu że go uwielbiam;)
Tyle że oni się prezentują poważniej i mają poważne zajęcia - detektyw i finansista, a nie kurde wieczny licealistaXD
PS. te lodówki mnie rozpitalały - ale serial bardzo dobry i ciekawy, bez otoczki młodzieżowej - dla odmianyXD
jakiekolwiek porównywania wampirów są raczej bez sensu, bo każdy twórca miał jednak zupełnie inną wizję (trochę mnie w ML rozwalało, że te wampiry tworzyły właściwie coś w rodzaju specyficznej sekty, w każdym razie były zupełnie inne niż w filmach/serialach o wampirach, jakie oglądałam). Chociaż, jeśli chodzi o Stefana, to każdy wampir z nim wygrywa, on jest straszny :P
a bycie wiecznym licealistą musi być do bani :P
xd
Oj tak, jak ja go widze to sie strasznie trzese, strasznie - az mnie trza uspokajac jak malego berbeciaXD
Zaraz zaraz, jaki blondas...
Przeciez Klausio sie na koncu pojawilXD
Okej, yapomnialam dodac ze to znichecenie VD minelo po odcinku z przemiana Tylera, a CALKOWICIE MNIE PRZEKONALO WYJASNIENIE KLATWY I KLAUS WRAZ ZE SWOIMI CYRKAMIxd
Mam nadzieje ze sie wytlumaczlam, hehe
No wreszcie. Zwłaszcza, że nasze cudowne duo: Klaus i Elijah, pojawi się w trzecim sezonie. Będzie gorąco :P
Nic m i nie mow - musze przygotowac na wrzesien dodatkowy wiatraczek do laptopa przez tych lobuzowXD
Coby mi sie od moich emocji nie zjaral doszczetnieXD
A po ogarnieciu calosci sezonu, spogladajac wstecz stwierdzam ze to sie jednak ulozylo w zaebiscie logiczna calosc i fabula VD cycus glancus jest XD
Niespodzianka wieksza bedzie - dobrze robisz - zastanawiam sie nad pojsciem za przykladem TwoimXD
Znaczy dokladnie w jakiej formie nie wiadomo na 100%.
Na pewno we flashbackach wlasnie, ale mysle na 99% - ze tak zwyczajnie tezXD
inaczej ugryzeXD
Elijah wróci? No mógłby, jest świetny. Mogłaby się w ogóle cała rodzinka pojawić, w końcu muszą jakoś wykończyć Klausa ;>
E, tam - wg mnie Klausio juz dorownuje Damonkowi urokiemXD
A co dopiero bedzie pozniejXD
Tyle ze na razie nie daja mu takich fajnych textowXD i Damon do Damon - jest zaebisty od poczatku,mial mnostwo czasu na pozyskanie ogolnej sympatii, a Klausio dopiero ledwo powiedzial Dzin DybryXD
Zgadzam się z Tobą,jedyne co mnie powaliło w pierwszym sezonie to Damon,natomiast rozwinięcie akcji w drugim spowodowało,że oglądałam PW nie tylko dla niego:P a W 3 sez. życzyłabym sobie więcej Klausa:) Nie wiem na którym odcinku jesteś TB,ale gwarantuję Ci,że 3 sezon jest świetny,a 4 to wgl wymiata:P Sookie jest rzeczywiście irytująca,ale ma w sobie taki urok i nie mogę jej nie lubićXD