PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Znowu jakiś serial traktujący o wampirach ma wysoką ocenę. Chociaż aktorzy nie znają się na grze, a scenariusz jest klapą to i tak jest uwielbiany.
Nie wiem co się teraz dzieje, wszyscy pogłupieli na punkcje wampirów od tego jak Stefani Meyer(chyba tak się to pisze), opublikowała jakieś czytadło dla nastolatek głodnych romansowania.

zaklinacz93

Akurat Vampire Diaries to dobry serial (nie wiem, czy oglądałeś, czy nie, w drugim przypadku radziłabym się nie wypowiadać), btw powstały na motywach kiepściutkich książek. Aktorzy moim zdaniem grać umieją, zwłaszcza Ian Somerhalder jest bardzo dobry.
Co do Zmierzchu - zgodzę się z tobą absolutnie. Niewskazane jest czytanie bądź oglądanie tej szmiry na trzeźwo.
Wampir wampirowi nierówny, i głupim jest zachwycanie się/krytykowanie czegoś tylko dlatego, że ma taką a nie inną tematykę.

ocenił(a) serial na 10
Lleleth

JEsli chodzi o aktorow to chyba nieogladales tego serialu; np.odtworca roli Damona; Ian bardzo dobrze radzi sobie w swojej roli.

katherine17

a przepraszam bardzo Paul Wesley, Nina Dobrev, Candice Accola i inni też bardzo dobrze grają. tylko może mają mniej fanów.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

zgadzam się z Dodo a ja osobiście lubie i Sagę Zmierzchu i Pamiętniki Wampirów chociaż teraz bardziej PW mi się spodobało nie wime dlaczego chyba ciekawsze wontki a nie tylko Bella Edward "Edward nie zjedz Belli :P" wiec też tak jak poprzednicy że wyróżniająca się gra aktorska przypada do Iana

użytkownik usunięty
lady_girl

Jeśli chodzi o PW to szczerze mówiąc spodziewałam się typowego młodzieżowego banalnego gniotu a tu prosze... fabuła zaskakuje, aktorzy (przede wszystkim Ian) świetni w swoich rolach, ciekawa (współczesna) muzyka i jest oparty na cyklu książek, które powstały przed sagą Zmierzchu (nie mogłam się powstrzymać przed tą dygresją ;)) więc nie ma tu mowy o odgapianiu pomysłu, że "wampir i ludzka dziewczyna" czy coś w tym stylu. Fakt, można mieć dzisiaj już dość tej tematyki, bo gdzie nie spojrzeć wszędzie coś z wampirami, ale nie można kierować się stereotypami, że wszystko co wampirze jest złe, a Pamiętnik Wampirów jest tego moim zdaniem najlepszym przykładem.

ocenił(a) serial na 10

a ja nie rozumiem czemu wszyscy porownuja wszystko z Stephanie Mayer skoro to nie on a wydala pierwsza ksiazke o wampirach... w sumie to pamietniki byly opublikowane juz 1991 roku a np Sookie Stackhouse w 2001 roku.. i to byly te pierwsze powiesci a ie zmierzch... po prostu zmierzch zekranizowano pierwszy wiec nie porownujcie wszystko do niego i dowiedzcie sie najpierw co bylo pierwsze a nie ;) moim zdaniem VD serial jest swietny a i ksiazki sie fajnie czyta bo sie roznia od serialu ;) no i Sookie Stackhouse tez jest swietne ;) a zmierzch takrze da sie przeczytac wiec nie wiem czemu ak wszyscy na tpo najezdzaja.. przeciez trzeba cos odmiennego tworzyc ;P

ocenił(a) serial na 6
zaklinacz93

Przecież to nie jest tak że teraz nagle odkąd pojawił się 'zmierzch' mamy jakiś boom na wampiry. Na przełomie ostatnich kilku dekad powstała masa filmów i seriali o wampirach i uważam że VD należy do tych lepszych.

ocenił(a) serial na 10
Eglantine

ja nie porównuje zmierzchu do PW ale PW do zmierzchu w tym serialu (nie czytalam ksiazek ale mam zamiar) widac jak w spomnialam po serialu ze pani Meyer troszeczke wzorowała sie na PW. CO mi się nie podoba ;/ PW lepsze !!!!!!!!

lady_girl

Oglądałem parę odcinków tego serialu i muszę przyznać, że gra aktorów wypada nieźle, może skrzywdzę teraz "fanów" serialu, ale porównam go do "Sagi Zmierzch" tfu! W VD wypada rewelacyjnie!
Ale i tak zostanę przy swoim, ten "boom" na wampiry mnie osłabia.

ocenił(a) serial na 6
zaklinacz93

To ich nie oglądaj. Proste.

.