PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121960
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Warto?

ocenił(a) serial na 10

Niedawno skończyłem oglądać The Originals. Serial bardzo mi się podobał, a jako, że tu występuje rodzinka Pierwotnych, to ciągnie mnie do tego serialu.
Jedynie, to koleżanka (która swego czasu poleciła mi the originals) obejrzała całe TVD powiedziała mi, że lepiej jakbym ze ten serial się nie brał :P
Ponoć Elena to najbardziej irytująca postać ever ^^

Wiem, że seriale które mają powyżej 5 sezonów, po pewnym czasie się wypalają, a jak jest z TVD? Do którego serialu serial trzyma poziom?

Calvex

Do 4 sezonu i z nim włącznie, później już dużo dużo słabiej. A jeśli interesuje Cię tylko wątek pierwotnych w TVD to zaczyna się gdzieś w połowie 2 sezonu a kończy na koniec czwartego sezonu.

ocenił(a) serial na 6
Calvex

polecam 2-3 sezon TVD. Moim zdaniem dużo lepsze od TO. Pierwszy można sobie darować.

ocenił(a) serial na 9
Calvex

ogólnie fajniej było zacząć od VD, ale no już trudno xd i polecam, wiadomo, że z czasem trochę słabej, ale ja wciąż go uwielbiam :D

Tibby1996

a moim zdaniem 7 sezon wrócił do dawnych ciekawych odcinków. Nie ma Eleny, ale jest bardzo ciekawie. Elena była nudna!

Warto obejrzeć cały serial! <3

ocenił(a) serial na 10
youarenotalone18

Właśnie skończyłem 6 sezon i niektóre odcinki mnie męczyły... Ponoć 7 sezon jest lepszy niż 5 i 6, więc wieczorem wezmę się za oglądanie ;)

ocenił(a) serial na 10
Calvex

Ok,
1 sezon za mną. Elena działa na mnie jak magnes <3, ale jakbym miał oceniać sezon w skali 1-10, to dałbym 7, aż tak dużo się nie działo.
Co do Eleny, to trochę dziwi mnie jej zachowanie, niby chodzi ze Stefanem, a patrzy na Damona jakby chciała z nim iść do łóżka, nie lubie takiego czegoś ;/ Jakby zaczęła chodzić z Damonem, to chyba przestałbym oglądać :D
Chyba serio ma dużo wspólnego z tą Katherine, bo ta też działała na 2 fronty xD

W ogóle obejrzałem też pierwsze 3 odcinki drugiego sezonu i już czuje, że ten sezon będzie lepszy niż pierwszy, dużo ciekawiej zaczyna się dziać! No cóż, zaraz trzeba się brać za oglądanie.

ocenił(a) serial na 6
Calvex

i jak wrażenia?

ocenił(a) serial na 10
Kenoz

Nawet nie pytaj!
Serial tak mnie wciągnął, że powoli kończę 3 sezon :D

Śmieszy mnie trochę zachowanie Eleny, Stefan dla niej tyle zrobił, a ona "On już nie wróci, straciliśmy go" Fakt, może się czuć się pokrzywdzona tym, że Stefan ją ugryzł, ale przecież wtedy jeszcze był pod kontrolą Klausa, więc do końca nie wiedział co robi...
Damon według mnie robił gorsze rzeczy, jak np. zabicie Jeremiego, fakt ożył, bo miał na palcu magiczny pierścień, ale Damon sam przyznał, że nie wiedział o tym pierścieniu przed jego zabiciem :D

Ogólnie już w pierwszym sezonie czułem, że Elene bardziej ciągnie do Damona niż do Stefana, ale cóż... jeszcze 4 sezony przede mną !

ocenił(a) serial na 10
Calvex

W ogóle jak 1 sezon oceniałem na 7/10, to drugi i trzeci, to mocne 9/10 jak nie 10/10! :D

Każdy się jara Grą o Tron i fakt, sam uwielbiam ten serial, ale TVD to zupełnie coś innego, nie wiem jak to nazwać, ale czuje takie przywiązanie do każdej postaci, jakbym każdego z nich znał osobiście :D Ciężko będzie się rozstać z tym serialem ^^

Chociaż z tego co czytałem, to ponoć 4 sezon jest ostatnim dobrym sezonem w tym serialu :/ Niby jeszcze 7 jest w miare ok.

ocenił(a) serial na 6
Calvex

mamy podobne odczucia. O ile got jest lepsze fabularnie to w pamiętniki bardziej się "angażuje emocjonalnie" :) Jak przebiedzisz drugą połowę 4 i cały 5 sezon to potem jest już lepiej aczkolwiek nie wraca do starego poziomu.

ocenił(a) serial na 10
Kenoz

No już 4 sezon za mną i widać, że poziom trochę opadł. Chociaż, aż tak źle nie było ;)
Ogólnie do połowy sezonu było całkiem ok, ale później ten wątek z Eleną stał się męczący i irytujący.

5 sezon? Hmm z końcówki 4 sezonu zapowiada się tak sobie... serio, kolejny sobowtór? Zobaczymy jak, to będzie... :D