Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nie wiedziałam jak nazwać tą zabawę i czy to w ogóle jest zabawa, ale na podobne pytania odpowiadali twórcy Pamiętników :D Mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić ^^

Oto kilka pytań na które opowiadacie :D

1. Ulubiony moment 2 sezonu? ( Jak dotąd)
2. Ulubiony moment 1 sezonu?
3. Najbardziej szokujący moment 2 sezonu? ( Jak dotąd)
4. Najbardziej szokujący moment 1 sezonu?
5. Ulubiony moment ze względu na piosenkę? 1/2 sezon.
6. Ulubione zabójstwo / śmierć? 1/2 sezon. ( Jak to brzmi?! xD)
7. Ulubiony pocałunek? 1/2 sezon.
8. Ulubiona postać? 1/2 sezon.
9. Ulubiony odcinek? 1/2 sezon.
10. Najlepiej ubrany aktor? 1/2 sezon.

Przy odpowiedziach piszcie dlaczego tak, a nie inaczej :D

megaami

no troche trudne ale jak dla mnie to
1wyznanie milosci ellenie przez damona i wymazenie tego wspomnienia
2smutek damona po tym jak sie dowiedzial ze kath nieintresowalo bycie z nim
3ludzka ale nie do konca twarz kath ( jak rodzicko dziecko chce je przytulic a jej nie pozwalaja ale z drugiej strony zabija wszystkich ktorzy stoja jej na drodze)
4spotkanie elleny i jej bilogiczej matki wampirzycy
5 damon i viky w pensojoacie slvadorw
6smierc wilkolaka woja tylera
7damon calujacy ellene w finalowym odcinku 1 sezonu
8 damon
9katarina i ogolnie caly drugi sezon pirewszy byl droche jak dla mnie za grzeczny
10 stefan

ocenił(a) serial na 10
megaami

Gdzie tam trudne :P
1. Damon mówiący Elenie, że ją kocha (do przewidzenia :P)
2. Co do tego nie jestem pewna, ale powiedzmy, że Elena ratująca życie Damonowi - 11 odcinek :D
3. Pojawienie się pierwotnych. ( Elajdża... ) Nie czytałam książek i nie miałam o nich pojęcia :P
4. Katherine nie ma w grobowcu, zdecydowanie :P
5. Chyba... taniec Elci z Damonem (19 odcinek?) przy All I need - Within Temptation.
6. Vicki! x D
7. Damon całujący Elenę w czoło, God ! How romantic < 3
8. Bezapelacyjnie DAMON < 3
9. Ósmy odcinek sezonu 2 :D
10. Hmm .... Damon ^^

ocenił(a) serial na 10
megaami

1. hmy... Gdy Damon wyznaje Elenie miłość, i gdy niesie na rękach Rose.
2. " Hello Brother"
3. haha. Trudno będzie ale hmy...Może zabicie Masona.? sama nie wiem
4. Za dużo ich. tu powiedziałabym najbardziej OBRZYDLIWY jak D. zabija trenera fuuj. albo jak wyrywa tamtej bree serce.
5. Moment gdy Stefan i Elena sie całują i leci Gravity Sary bareilles. I pocałunek Katherine i Damona. z 2 To gdy leci Amen Omen
6. nie umiem wybrać.
7. Damon Elena/ Katherine
8. Damon.
9. nie umiem wybrać
10. Tyler, Damon, a aktorki gdzie.? tudzież Bonnie.;)

ocenił(a) serial na 10
fraantic

Miałam na myśli tu wszystkich :D

megaami

1. pewnie nie będę odkrywcza ale Damon mówiący Elenie że ją kocha
2.hmm... nie wiem dużo tego było taniec Eleny i Stefana na potańcówce, co on nią tak niemal rzucał (odc. 12), scena pierwszego spotkania Damona i Eleny(odc.2) i wiele innych..
3. To jak okazuje się że Elajah (czy jak to się pisze) żyje, że go kołek nie zabił
4. scena gdy Damon pierwszy raz miesza Elenie w snach ( wiecie, to co nagle Stefan zmienia się w Damona)
5. chyba taniec Vicky i Damona przy 21 guns i przy Enjoy The Silence i drugie jak Elena mówi Stefanowi że dochowa tajemnicy ale nie może z nim być, Dwon Jasnoa Wlakera. Oba są świetne!!
6. Elijah, to była w ogóle świetna akcja gdyby nie to że nie udało się go tak do końca zabić...
7. wtedy gdy Stefan nie chcę pić krwi i chcę umrzeć i Elena daje mu nad jeziorem pierścień i on ją całuje
8. Elena , Damon (niekoniecznie razem)
9.hhmmm.... wszystkie są świetne, nie da się wybrać...
10. Katherine w retrospekcjach
;)

ocenił(a) serial na 8
Ananana

1. Też nie będę jakaś oryginalna - D. wyznaje miłość E. ;P
2. Np. taniec Damona i Vicky, słabośc S. gdy znów pije ludzka krew, ta cała masakra z zabijaniem wampirów z grobowca i wieele innych momentów. ;D
3. na balu maskowym, gdy Kat zabija te dziewczynę (dwoma ruchami!), zabicie Trevora, albo gdy Tyler miał szczeście i ta dziewczyna co spadał ze schodów przeżyła, Caroline jako wampir,
4. śmierć burmistrza Lockwooda, powrót Isobel i wszystkie jej czyny, końcówka 1 sezonu, czyli jak K. udawała E.
5. E. zrywa z S. (bodajże 2x06, nie jestem, pewna) Athlete - "Wires" , kiedyś tam leci Hurts "Wonderful life" co aktualnie słucham ciągle, ale nie pamiętam kiedy. xD
6. Na balu maskowym, kat zabija tę dziewczynę dwoma ruchami! (no nie mogę tego przeżyć!) xD
7. Nie wiem. Oczywiście D. i czoło E. Ogólnie też niektóre pocałunki E i S (wbrew pozorom chociaż wolę D to skłamałabym mówiąc że S mi się nie podoba. ;))
8. Damon, Katherine
9. Nie umiem wybrać. :(
10. Caroline. ;)

megaami

Ciekawy pomysł na temat :D

1. Damon wyznający Elenie miłość na końcu 8 odcinka, drugiego sezonu ofc.
2. Właśnie zaczęłam oglądać od początku 1 sezon i szczerze mówiąc, ciężko mi wybrać taki moment, ale mógłby to być a) taniec Damona i Eleny w "Miss Mystic Falls" b) taniec Damona, gdy był z Vicky w domu c) taniec Steleny w 12 odcinku na potańcówce d) jedna z ostatnich scen pierwszego sezonu - rozmowa Damona z Katherine (Eleną) i ich pocałunek e) Elena przytulająca Damona w 14 epizodu, gdy ten wychodzi smutny z grobowca z powodu nieznalezienia Katherine.
3. Szokujący... Sama nie wiem, może przemiana Caroline? Postrzelenie braci Salvatore przez matkę wcześniej wymienionej wampirzycy, pojawienie się Elijaha (tudzież: niektóre sceny z nim związane), moment, w którym dowiedzieliśmy się, że Mason "współpracuje" z Kat...
4. Chyba pojawienie się Katherine w Mystic Falls, a także wcześniejsze odkrycie, iż nie ma jej w grobowcu.
5. Końcówka odcinka 10 - Stefan mówi Elenie, że nie mogą być razem, a ona odpowiada, że go kocha, ich pocałunek itd... Piosenka to "Cut" zespołu Plumb. Kolejnym takim momentem jest taniec Deleny i z kolei piosenka "All I need" od Within Temptation. Jeszcze "Stateless" - Bloodstream - pocałunek Katherine i Damona. Jest ich zdecydowanie więcej, ale w chwili obecnej nie jestem w stanie sobie ich przypomnieć. A, jeszcze jeden! W "The Return", pomiędzy Masonem, Tylerem i Jeremy'm, a właściwie to później tylko między dwoma najpierw wymienionymi. "Wonderful life" od "Hurts".
6. Ulubione? :D Oj, nie wiem ^^ Zabicie Bree przez Damona w 11 odcinku, choć przyznam, że nie było to zbyt przyjemne... Ale podobała mi się muzyka, ot co! xD Masona trochę mi było żal, więc nie.
7. Kat&amp;Damon! Ten z końcówki pierwszego sezonu...
8. Damon! Caroline (tylko jako wampirzyca), Katherine, Jeremy i Tyler (obaj w drugiej serii), Alaric, Anna.
9. Wiele takich jest, więc wybierać nie będę :P
10. Ian/Damon, Nina/Elena/Katherine, Candice/Caroline, Katerina/Bonnie, Steven/Jeremy i Michael/Tyler.

ocenił(a) serial na 9
megaami

1. Damon mówi Elenie, że ją kocha (Nareszcie jej to powiedział, tylko szkoda że nie bedzie tego pamiętać..)
2. Taniec Damona i Vicky. (w sumie nie wiem dlaczego ;D )
3. Jak Elijah przeżył. (chociaż to w sumie było troche do przewidzenia, że go nie uśmiercą.) i scena gdy Damon i Rose "postanowili wyłączyc swoje emocje" ( niby kocha Elene, a poszedł do łóżka z inną..)
4. Scena gdy Katherine próbuje zabić Johna.
5. Taniec Damona i Eleny oraz jak Stefan znalazł martwego Zacha.
6. Śmierć Masona. (Myślałam, że zabije go bardziej "delikatnie" o ile żsmiec można nazwac delikatną ;) )
7. Pocałunek Damona i Eleny / Katherine.
8. Damon jest moją ulubioną postacią. Chociaz Caroline dużo lepiej zachowuje się jako wampirzyca niz jako człowiek.
9. Odcinek 7 sezon 2. - Masquarade. ( to "polowanie" na Katherine.. i nawet Caroline udało się ją przechytrzyć )
10. Stefan ;D

ocenił(a) serial na 10
marf__

1. Scena, w której damon wyznaje elenie miłosc
2. 2. Taniec damona i vicky
3. Historia Katherine
4. Zabicie Jeremiego przez damona
5. Taniec vivky i damona (anberlin-enjoy the silence-cover)
6. Zabicie Lexy
7. Damon I Katherine :d lub Stefan I Elena w 2 odcinku(ich pierwszy) ;)
8. DAMON!
9. Sez. 2 odc. 8
10. DAMON!

ocenił(a) serial na 10
takasobiee

1. Niestety sie nie wysile, gdy D wyznaje miłość Elenie
2. Taniec E i D na balu.
3. Kath ma uczucia - to był szok.
4. John ojcem Eleny - kicha.
5. Bal ;p Elena Damon
6. Może to które najbardziej mnie dotkneło, że sie tak wyrażę. Śmierć Anny
7. Kathrin z Damonem na werandzie
8. Damon <3
9. Uwielbiam wszystkie odcinki :D
10. Dziewczyny sie fajnie ubierają :D

megaami

1. Mi też się podobało to z Rose i z Eleną (ale jestem oryginalna xD).
2. Taniec Eleny i Damonka na balu ;] (mmm.... i tu również)
3. Nie wiedziałam co dać, ale po dłuższym namyślę powiem, że mnie również zszokował moment, np. kiedy Katherine płakała nad rysunkiem swoich rodziców.
4. Nie miałam takiego :/
5. Florence and The Machine- Cosmic love- Damon i Elena jadą do Georgii. Enjoy the silence- Damon tańczy z Vicky ;-)
6. Vicky, nie lubiłam jej xD
7. Powiem tak Damon i "ELENA!" na werandzie xD chyba wszyscy wiedzą o co mi cho. ; )
8. Lubiłam Lexi i Pearl (a tą to szczególnie), ale oczywiście wszyscy, których lubię muszą umrze. W 2 sezonie lubię Rose. Ale oczywiście Damon NAJWAŻNIEJSZY. :D
9. 1 sezon- Founder's day, 2 sezon- Bad moon rising ;d
10. Damon, Stefan, Caroline, Katherine (obvoiusly) i Bonnie ;-)

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

1. Miłosne wyznanie Damona do Eleny :D :D :D
2. Taniec Damona i Eleny :P
3. Przemiana Caroline :)
4. Śmierć Anny
5. Taniec Damona i Eleny po raz kolejny :) All I Need, i zerwanie Eleny i Stefana 1 sezon piosenka Down.
6. Vicky
7. Delikatny pocałunek w czoło Damona i Eleny taki słodziusi :P
8. Damon <3 <3 <3
9. Miss Mystic Falls i w zasadzie cały 2 sezon
10. Katherine i Damon

ocenił(a) serial na 10
fifi1516

Widzę wszyscy w 1 to samo ;D

użytkownik usunięty
megaami

Z góry przepraszam jeśli okaże się, że odpowiedzi mam takie same jak u kogoś, ale wolę najpierw swoje napisać, a potem przeczytać resztę :P

1.Of kors wyznanie Damona... założę się, że tak jest u większości xD
2. Sceny końcowa w "Founder's Day", rany..... xD
3. Hm, sama nie wiem... chyba najbardziej skręcenie karku Jera. Zaskoczyło mnie też połączenie Eleny z Katherine w Masquerade, nie spodziewałam się tego, chociaż znałam już ten motyw z innego filmu..
4. Heh, bez zastanowienia końcowa scena ostatniego odcinka gdy Katherine odcięła palce Johnowi.. tak to jest jak się jest zbytnim fanem Deleny, dopiero jak otrząsnęłam się z szoku zauważyłam zupełnie inne zachowanie "Eleny" w rozmowie z Damonem ;p
5. .Dużo będzie tych momentów... ale najbardziej to uwielbiam sceny połączone z balladami czyli Bloodstream, Wires, I was wrong, Breathe again, All I need.. myślę że skojarzycie kiedy leciały.
6. Nie rozumiem czy chodzi o ulubiony sposób na zabicie czy zabicie kogoś kogo chciałam żeby został zabity? xD
W każdym razie w obu przypadkach powiem, że jest to śmierć Johna :P
7. Może to dziwne, ale najbardziej podobały mi się te skromne pocałunki Damona, najpierw w policzek (1 sezon), potem w czoło (2 sezon) Eleny :)
8. Damon! xD Chociaż Katherine też uwielbiam.
9. Hm... trudno wybrać.. z pierwszego sezonu chyba Bloodlines a drugiego Plan B.
10.Raczej wszyscy, ale Ian i Nina jako Kath najlepiej... za to Elenę tragicznie ubierają xD

ocenił(a) serial na 10

Elenkę ubierają tragicznie xD Hahah.

megaami

Nie tragicznie. Tylko po prostu.... zwyczajnie xD

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

No , powiedzmy :P

użytkownik usunięty
Queen_J

No niech będzie xD

użytkownik usunięty

Jeszcze w drugim pytaniu zapomniałam o tańcu Deleny :P

megaami

1. Moment, w którym Damon oddaje jej naszyjnik z werbeną, wyznaje miłość, po czym oczarowuje. Dlaczego? Jezu, kocham tę scenę za tę łzę w jego oku, która była tak realistycznie ujęta, że ŁAŁ! No, a poza tym, czczę starszego Salvatore za tę jego platoniczną miłość :-)
2. Taniec Eleny z Damonem. ;d Ah, to spojrzenie!
3. To, że Ci cali czarodzieje są na wezwanie Elijaha xd Kuźwa, a ten stary był taki przyjazny! ;x A, i moment, w którym Stefano wskoczył do studni- nie spodziewałabym się, że Mason może nie ufać Katerinie.
4. Cóż, trudne, porwanie Eleny przez Damona. Ta scena, kiedy ona go ocaliła za budynkiem, czy jakoś tak.
5. Taaaaaakże taniec Eleny :D I także oddanie naszyjnika. (Wiem, replay-uje się :D)
6. Śmierć Caroline. ;P (Brzmi sadystycznie xD)
7. Katherine i Damon! - Wtedy, oczywiście, gdy myślał, że to Elena (na ganku)
8. Cholera, takież pytanie... DAMON!
9. Nie mam pojęcia, wszystkie ;d A jednym z lepszych było "Miss Mystic Falls", no i bodajże 8. (Polowanie na życie Katherine, na balu u Lockwood'ów)
10. Cholera, podobają mi się kreacje Eleny, poniekąd, ale... Caroline pod tym względem rządzi! :D No, i stroje Kateriny, ze starych czasów. Może dlatego, że kocham tą epokę? < 3

ocenił(a) serial na 8
megaami

1. Damon wyznający miłość Elence
2. Taniec Eleny i Damona
3. To ze Elijah przeżył.
4. Brak Katherine w grobowcu
5. Pierwszy raz Eleny i Stefana ( Plumb - Cut) i scena z Jeremy , Tylerem i Masonem ( Hurts - Wonderful life)
6. Mason
7. Katherine i Damon w ost. odcinku 1 serii
8. Damon
9. Masquerade i Miss Mistic Falls
10. Caroline jako wampir i Damon

Banaszek

1. Scena "I Love you Elena"
2. Taniec Stefana i Eleny na imprezie w stylu lat 50 ;-)
3. Jak Jenna dźgnęła się nożem
4. Jak okazało się że pod koniec Kat udawała Elenę i chciała zabić jej ojca
5. Kocham piosenkę Jasona Walkera - Down [moment zerwania Eleny ze Stefanem]
6. Vicky - jak stała się wampirem to mnie wkurzała
7. Kat i Damon
8. Elena/Katherine i Damon
9. Odcinek z imprezą w stylu lat 50 [kocham retro!] i 8 i 7 drugiego sezonu były niezłe
10. Najlepiej ubrany aktor? 1/2 sezon.

ocenił(a) serial na 10
Banaszek

1. Damon mówiący Kocham Cię Eleno, dlatego nie możesz tego pamiętać...
2. Taniec Damona z Eleną.
3. Morderstwo i uzdrowienie Jeremy'ego.
4. Pojawienie się Katherine.
5. " Enjoy The Silence" Depeche Mode zabawa Damona z Vicky.
6. Morderstwo Anny.
7. Damon całujący Elenę w czoło.
8. Damon
9. s01e11 - "Bloodlines"
10. Katherine w retrospekcjach.