Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak wiece w finałowym odcinku mają zginąć 2 osoby. Jak myślicie kto to będzie?
Osobiście myślę, że będzie to wujaszek, tzn tatuś Eleny ;]
A druga osoba to Jeremy, ale on tylko teoretycznie zginie... Anna go zamieni w wampira.

alexandra_13_92

Według mnie zginie Alaric.

Binula

On ma pierścień...
żaden wampir w takim razie go nie zabije, bo nie może go ściągnąć

alexandra_13_92

Dlaczego żaden wampir go nie zabije? Ściąga pierścien i po Alaricu. mam
nadzieję, że uśmiercą Jeremyego, obok Stefana to najnudniejsza i najsłabiej
rozpisana postać.

Binula

Ja myślę, że będzie to Jeremy.

Binula

zginą 2 osoby i nie będzie to przemiana w wampira a po prostu śmierć. zginie ktoś starszy i młodszy. Alaric, Stefan, Damon, Elena, Tyler i ostatnio podobno Caroline są bezpieczni. ja stawiam na Jeremiego, Annę lub Bonnie.

ocenił(a) serial na 9
Dodo140

stawiam, że rozdzielą Annę i Jeremy'iego ;(
może będzie tak, że ona go przemieni, a potem ktoś ją uśmierci?
Bonnie? dla mnie ok. może zginąć ;/

alexandra_13_92

a może to Jenna zginie?

jakoś nie pełnie zbyt ważnej roli w serialu

ocenił(a) serial na 3
alexandra_13_92

Policjantka, lub Caroline
Jeremy

ocenił(a) serial na 10
Cattheriine

Z tego co czytałam, to Caroline jest już bezpieczna.

Hmm..Stawiam na Jeremy'ego. Z kobiet to nie wiem, może Jenna ?

ocenił(a) serial na 8
alexandra_13_92

W książce, na koiec trzeciej części, pt. "Szał" ginie Elena i Katherine. Uważam, że zginie Elena i jej biologiczny ojciec.

ocenił(a) serial na 10
Hanczis

Hanczis - przesadziłaś. Główna bohaterka miała by zginąć?

ocenił(a) serial na 10
alexandra_13_92

totalnie podwinęłaś mi moje przemyślenia na ten temat ; >

' Osobiście myślę, że będzie to wujaszek, tzn tatuś Eleny ;]
A druga osoba to Jeremy, ale on tylko teoretycznie zginie... Anna go zamieni w wampira. '

ocenił(a) serial na 10
megaami

Jenna - jest bezpieczna. Przed chwilą o tym czytałam pisało. ' it won't be Jenna '

megaami

Mama Caroline która chyba szeryfem ? Albo Caroline lub John Gilbert lub Matt. Myślę, że nie uśmiercą nikogo z "bardzo" wąskiego grona głównych postaci.

ocenił(a) serial na 10
megaami

Elena ? To raczej niemożliwe ;]
Mają zginąć dwie osoby. Młodszy chłopak i starsza konieta/dziewczyna.
Hmm...Faktycznie może być tak, że Jeremy będzie miał w organiźmie krew Anny , umrze, ale stanie się wampirem.

Portirroni_xD

to nie będzie śmierć bo ktoś zostanie wampirem, a po prostu śmierć definitywna. ja tak jak pisałam jak ma być młody bohater to stawiam na Jerrego, a starsza pani to Anna (ma ze 100coś lat). no i ostatnio mnie Bonnie wnerwiła. tak myślę, że Matt też jest bezpieczny bo mało o nim było w 1szym sezonie i mogą jeszcze coś ciekawego z nim dać.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

To ja już nie wiem. Poczekam do piątku to się dowiem. ;pp

megaami

tak najlepiej. bo się zaczekamy:). a jeszcze jak dali takie ciekawe promo. moment z płaczącą Anną mnie zaciekawił.

Dodo140

Nie miałabym nic przeciwko uśmierceniu Bonnie.

Fleksa

Stawiam na matkę Caroline.
Mam prośbę do autorki tematu, podasz linka gdzie znalazłaś ta informację.
Z góry dzięki.

ocenił(a) serial na 8
alexandra_13_92

Ja też podejrzewam Anne, Jeremy'ego i starszego Gilberta - to sa postacie, których nie było w książce oryginalnioe i pewnie dlatego są takie fajne... chociaż z drugiej strony Viki w książce dożyła chyba do około 4 tomu...

Ashura

Śmierc matki Caroline nie wniesie nic do serialu, ona jest tam totalnie
nieistotna.

ocenił(a) serial na 10
Binula

A może Isobel zginie ? I niech uśmiercą Bonnie bo mnie wnerwia ;/ A niechce żeby Jeremiego zabijali lubię tą postac. Ale niestety też mi się wydaje że to on zginie, i może Isobel albo Katherine która się nagle pojawi ? ;>

martiza3

ja osobiście stawiam na Alarica i wujka Eleny

ocenił(a) serial na 10
naaata22

Mi sie wydaje ze zginie John i Jeremy bo to chyba Anna krzyczała pod koniec zwiastuna.

ocenił(a) serial na 9
katherine17

Jeremy i może Jenna lub policjantka
a jest pewne, że te osoby będą jakieś ważne dla serialu?

ocenił(a) serial na 10
Elisa123

Nic nie było na ten temat, czy ważne, czy nieważne...;]
Mi najbardziej prawdopodobną postacią wydaję się narazie Jeremy. Jestem tego pewna tak na 70%. Co do drugiej postaci to narazie nic pewnego mi do głowy nie przychodzi.

martiza3

No , Jeremy jest ładny mi on szczególnie nie przeszkadza ;)

Binula

Znalazłam na stronie ze spojlerami, że również związek Anny i Jeremyego
zakończy się tragicznie, więc...

Binula

Znalazłam też informację, że nie zginie na pewno Elena, Stefan, Damon ani
Alaric.

alexandra_13_92

http://www.vampirediaries.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=1873
Na tej stronie znalazłam dużo informacji, właśnie na temat uśmiercenia dwóch bohaterów.
Hm... nie wydaje mi się, że będzie to Bonnie, bo wątek o czarownicach z pewnością się im jeszcze przyda. ;-) Alaric, Jenna raczej też zostaną. Bardzo lubię Jeremy'ego, ale wszystko wskazuje na to, że to on prawdopodobnie odejdzie z serialu... :( A już myślałam, że z Anną będą szczęśliwi. :( Cóż, Anna też jest na liście zagrożonych, a może właśnie oni obydwaj zginą? Anna teoretycznie jest młoda, ale praktycznie ma ponad 100 lat... Kto wie? Chociaż po przeczytaniu "Na nieszczęście Jeremy'ego, jego związek z Anną nie kończy się dużo lepiej od jego związku z Vicky". W takim razie może to Anna zginie i na przykład zdąży już przemienić Jer'a? Ciekawa jestem też tej twarzy Eleny na samym końcu. ;> Hm, Katherine według mnie to nie będzie, ale może coś się stanie, coś złego i przez to Elena będzie taka zaskoczona...

ocenił(a) serial na 8
Neff

Ja stawiam na wujka Eleny- Johna i Tylera, albo Matta:) Na pewno nie uśmiercą Bonnie, bo nie byłoby czarownic w Mystic falls a jakieś muszą być:)Hmmm chyba, że zginie Alaric, bo zdejmie pierścień.Sama już nie wiem...

ocenił(a) serial na 10
Klaudia0807

Tyley i Matt są już bezpieczni, bo czytałam.
Podsumowując, bezpiecznymi postaciami są : Elena, Stefan, Damon, Caroline, Matt, Tylor, Alaric . Chyba tyle.

ocenił(a) serial na 10
Portirroni_xD

Według mnie Jeremy albo Anna

;(((((((((((((

domis3

Na 100% zginie Jeremy albo Anna (informacje podawane na stronach). Jako że
jest mało wampirów w tym serialu o wampirach, stawiam na Jeremyego. Ze
zwiastunu 22 odcinka też tak wynika.

ocenił(a) serial na 10
Binula

skoro ma być młodszy chłopak to np. : Jeremy, Tyler, Matt i innych nie mamy

A z kobiet ze niby starsza to może : pani Sierżant, Jenna, Isabel, Katherine (albo chodzi o to że już Pear zginęła) :)

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Portirroni_xD - jeszcze Jenna.

krótki , krótki , krótki , krótki ............

ocenił(a) serial na 10
megaami

A właśnie doczytałam się, że wujaszek John nie zginie. Tzn. być może bo to on kogoś uśmierci. Mianowicie - planuje dzień założycieli zakończyć chaosem i śmiercią. Co wy na to?

lady_girl

według mnie Jeremy.
w zwiastunie finałowego odcinka było jak Anna mówiła do Jeremyego że może go przemienić a później płakała. jak zginie Jeremy nikt jej już nie zostanie.

ocenił(a) serial na 10
onlyonesmile

Anna and Jeremy Do IT. - to mnie ciekawi. Zrobią co? Ona go przemieni czy może ten teges? x d

ocenił(a) serial na 10
megaami

Nie no chyba chodzi o przemienienie XD ^^

Chociaż w sumie jaki miałaby powód?
Ostatnio podała mu punkty, dla których przemieniają ludzi i jak sama dodała - on nie zalicza się jeszcze do żadnego z nich.

megaami

ten teges oni już robili.

ocenił(a) serial na 7
alexandra_13_92

Boonie , zdecydowanie ona i wydaje mi się że to będzie JEREMY Lub ISOBELL
:)

ocenił(a) serial na 9
alexandra_13_92

Uważam za bardzo prawdopodobne, że jedną z tych dwóch osób może być któryś z braci...to by było dopiero zakończenie.
Przecież wampiry w tym serialu i nie tylko są magicznymi stworzeniami więc może po ostatecznej śmierci, któregoś z braci S. Boonie dręczona wyrzutami sumienia znalazłaby jakiś sposób, żeby go raz jeszcze "ożywić" przeprowadzając jakieś tajemnicze, potężne i eksperymentalne hokus pokus :P

Tylko spekulacja ale możliwa...według mnie :P

:))

alexandra_13_92

Spoiler:
na pewno nie zginie Elena, Stefan, Damon, Tyler i Alaric , czytałam na jakimś portalu.http://vampirediaries.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=1873

asia_filiczak

spoiler:
zginie jedna dorosła a jedna młoda osoba.

asia_filiczak

Isobel nie będzie w ostatnim odcinku Vampire diaries.

Binula

sprawdzcie sobie na imdb.com kto jest wymieniony z aktorow przy okazji 1.
odcinka drugiej serii.

ocenił(a) serial na 8
Binula

mnie się wydaje ze tą młodą osobą która zginie bedzie Anna a starsza to matka Caroline.
na pewno nie uśmiercą Bonnie, gdyż jest jedną z głównych postaci i jest czarownicą. W drugim sezonie może być z nią dużo ciekawych wątków, może bedzie pomagać braciom S i Elenie w pozbyciu się Kat...
nie sądzę też zaby zabili Jer, gdyż jest bratem Eleny i gdyby miał zginąć przez nielojalność Bonnie, Elene by nigdy jej tego nie wybaczyła i byłoby troche bezsensu.
Wydaje mi się ze Bonnie bedzie przerazona tym co sie stanie i zmieni swoje nastawienie....
ale nie pozostaje nic innego jak czekać ostatni odcinek a potem 2 sezon:)

ocenił(a) serial na 10
holly_bell

Ale można też na to patrzeć inaczej. Ma umrzeń starsza kobieta/dziewczyna , a więc nią może być właśnie Anna. Przecież ona ma przeszło 100 lat, tak więc młoda już nie jest ;] Może właśnie scenażyści mają ją na myśli mówiąc starsza kobieta?