Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Tak jak w temacie. Chciałabym rozpocząć dyskusje na temat Michaela a także rozwikłać zagadkę "pierwotnego" łowcy wampirów, który jest wampirem. Jakie myślicie kim on jest dla dla rodziny pierwotnych? No jakie macie propozycje na aktora który go gra?

Ja myślę, że jest to Bill Nighy, równie dobrze mogę się mylić. Aczkolwiek po ostatniej scenie z odcinka 5 jestem prawie na 100 % pewna, że to on zagra Michaela - pierwotnego wampira, łowcę wampirów (chyba naprawdę musi ich nienawidzić aby zabijać swoich "braci").

Zapraszam do dyskusji...

kostka1921

Tak jak w temacie. Chciałabym rozpocząć dyskusje na temat Michaela a także rozwikłać zagadkę "pierwotnego" łowcy wampirów, który jest wampirem. Jakie myślicie kim on jest dla dla rodziny pierwotnych? No jakie macie propozycje na aktora który go gra?

Ja myślę, że jest to Bill Nighy, równie dobrze mogę się mylić. Aczkolwiek po ostatniej scenie z odcinka 5 jestem prawie na 100 % pewna, że to on zagra Michaela - pierwotnego wampira, łowcę wampirów (chyba naprawdę musi ich nienawidzić aby zabijać swoich "braci").

Zapraszam do dyskusji...

P.S
Przepraszam za błędy w pierwszej wypowiedzi, ale pisze z tel.

kostka1921

Jest ktoś chętny do dyskusji?

ocenił(a) serial na 6
kostka1921

To nie jest Bill Nighty tylko Sebastian Roché.

ocenił(a) serial na 9
Fieria

Ludzie nie oglądali 3x03 czy jak? :D

BeautyAndStupid

Oglądałam i porównywałam dziś rano te dwie sceny na dwóch laptopach i te dwie osoby trochę się różnią. Ale mogę się mylić.

ocenił(a) serial na 9
kostka1921

Co porównałaś? Człowieka z człowiekiem, którego widziałaś prawie całego czarnego? :P Na 100% zagra go Roche. To jasne jak słońce ;)

BeautyAndStupid

tak jak powiedziała mogę się mylić!!!! Dla mnie osobiście Bill o wiele lepszym aktorem niż Roche czy jak mu tam...

kostka1921

Nie wiem kto go zagra ale facet musi byc groźny skoro Klaus uciekał z podskokach jak tylko usłyszał jego imię:D On nawet nie udaje, że się go nie boi. Zastanawia mnie dlaczego wampir zabija wampiry- to coś takiego jak Blade? I myślę czy Katherine dobrze zrobi budząc go bo będzie pierwszym wampirem, którego on zobaczy. Może to się dla niej źle skończyc. I właśnie ciekawe skąd Klaus go zna, mam wrażenie że dobrze się znają bo Rebecca tak o nim mówiła jakby go znała. Będzie ciekawie:D

alien_2

Ja na początku myślałam, że ten cały Michael to jakiś krewny pierwotnych albo jest ich ojcem. Ale teraz sama już nie wiem...

ocenił(a) serial na 6
kostka1921

Mam właśnie takie niejasne wrażenie, że on JEST ich ojcem ; ) Właściwie to ojcem biologicznym Rebeki, Elijah itd., nie Klausa. Wyjaśniałoby to też dlaczego ściga właśnie tą dwójkę.

Mauretania

Właśnie ja też tak myślę. No i Klaus strasznie się go boi więc...Ale dowiemy się dopiero oglądając kolejne odcinki TVD.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Na moje to Michael w Pamiętnikach będzie takim Leo Bonhartem z Wiedźmina :D
I już go lubię, mimo że dotychczas widziałam go tylko w trumnie :p

WhiteRoses2410

Odcinek wcześniej pojawił się na chwilę w przebłysku wspomnień z lat 20-tych XX w.

bambi_8

aktor to napewno Sebastian Roche , gral Balthazara w supernatural i moim zdaniem gral niezle , co do samej postaci bardzo mozliwe , ze to ojciec , bo ma powody do nienawidzenia Klausa ( po 1 jest bekartem chociaz to akurat nie jego wina a po 2 pozabijal cala swoja rodzine) jedyne co mi nie pasuje to jego imie , jednak oni byli mieszkancami wschodniej Europy i bardziej pasowaloby Michail ale to akurat prawdopodobnie drobiazg , ktory niczego nie dowodzi

co do zabijania Kathrine , mysle ze Michael ma w dupie zabijanie pionkow , zwlaszcza ze bedzie potrzebowal pomocy ( w koncu musi Klausa znalezc a jak dowodzi historia przez setki lat mu to nie wyszlo) bardziej martwilbym sie o Jeremego ( w koncu pewnie Michael bedzie glodny) ale mala szansa , ze Jer zginie w takich okolicznosciach , zwlaszcza gdy jego postac zaczela odgrywac powazniejsza role

osobiscie kim by Michael nie byl mam nadzieje , ze byl grozny tylko dla Klausa wampira a Klaus hybryda ze swoja armia go pokona, gdyz obecnie to Klaus jest dla mnie glowna sila napedowa serialu ( tak jak w 1 sezonie Damon)

kostka1921

Według mnie Michael to ktoś ala Dracula :D W Blade III Dracula też był uśpiony i po przebudzeniu też nienawidził swoich "braci" wampirów za to jak zespsuli jego rasę. Myślę, że to ktoś o wiele starszy, a na pewno silniejszy od pierwotnych....