Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Typowy serial dla nastolatków. Od serialu o wampirach oczekiwałam czegoś ostrzejszego
niż szkolne miłości i mdławe dialogi. Przyznaję się, obejrzałam tylko 3 odcinki, dlatego na
razie oceny nie wystawiam, jednak jeśli przebrnę jeszcze przez kilka i akcja dalej będzie tak
mdła to na pewno odpuszczę. Swoją drogą, podczas niektórych scen ciężko się opanować
aby nie zanieść się śmiechem... Może gdyby wykreślić wszystkie sceny z udziałem Eleny i
Stefana to serial byłby ciekawszy ;))
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
zana500

Spokojnie, nie doszłaś jeszcze do Deleny.

BeautyAndStupid

Święte słowa, Bjuti :D

ocenił(a) serial na 4
Evarini

Ciekawe, ile jeszcze będzie takich dziwnych tematów do końca lata (sic!)

xena_4

No, pewnie jeszcze z kilkadziesiąt się trafi :P

ocenił(a) serial na 4
Evarini

O matko :O Oni chcą nam zaśmiecać forum ( i przy okazji - próbować wkurzyć).

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Emilka 900, Zana 500, chyba coś w tym jest:D

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Zlituj się . Tylko nie Delena !!!!

ocenił(a) serial na 7
zana500

Też na początku takie miałam zdanie...
Kiepsko wyszło "wprowadzenie" do serialu, szczególnie okropny pierwszy odcinek.

zana500

Jaki jest typowy serial dla nastolatków?:D

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Proste: krew, strzelanina, narkotyki, sex, przemoc, to co nas podnieca:P

zana500

OK! - "Zmierzch" łapie... ile jeszcze razy będziecie to pisać do jasnej... ?!

ocenił(a) serial na 7
zana500

Ani wkurzyć ani zaśmiecać nie miałam zamiaru :)
A forum nie istnieje jedynie na potrzeby fanów, do tego celu stworzone są specjalne strony, więc proszę mi tu zaśmiecania nie zarzucać.
Ze względu na to, że dużo o tym serialu słyszałam, postanowiłam obejrzeć, a po obejrzeniu napisać kilka słów o moich spostrzeżeniach. Wy macie prawo zachwalać, ja też mam prawo napisać co sądzę. A że wiele osób przede mną miało podobne zdanie - postów zachwalających o tej samej treści też można wiele odnaleźć.
Pozdrawiam.

zana500

Nie ma sprawy i absolutnie rozumiem, że nie każdemu serial może sie podobać :)
Po prostu fanom Pamiętników już zęby zgrzytają na myśl, że ktoś kolejny raz porównuje je do Zmierzchu, tylko dlatego, że Zmierzch jest ostatnio bardziej popularny. Same Pamiętniki zaś powstały w wersji książkowej kilka lat wcześniej :)

ocenił(a) serial na 7
aivia

Ja absolutnie plagiatu nie zarzucam, zanim napisałam poczytałam trochę i oczywiście wiem, że Pamiętniki powstały wcześniej. W tym porównaniu chodziło mi jedynie o konwencję - z tego jedynie względu, że Zmierzch obejrzałam zanim zabrałam się za Pamiętniki, których jednak nie skreślam jeszcze, bo być może akcja się rozwinie ciekawiej niż było to w pierwszych odcinkach. Tak samo zresztą było z Czystą Krwią :) Pierwsze jej odcinki były tragiczne, później wciągają niesamowicie :)