Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

nie to że coś do nich mam ale np. Steven R. McQueen ma 23 lata a gra 15-16 latka

użytkownik usunięty
kasiunia_nr1

No cóż, skoro byli najwidoczniej najlepsi na castingu to czemu nie? Jak dla mnie cała obsada wygląda młodziej niż w rzeczywistości.
Trzeba zakładać od razu osobny temat?

ocenił(a) serial na 7

A co ci przeszkadza to, że założyła osobny temat ? Nie wiem, truje ci tym życie, czy co ?

sad_letter

A Tobie się nudzi, że tak na nią wyskakujesz?

ocenił(a) serial na 9
sad_letter

Boleć nie boli, ale jaki sens takiego tematu...? Może zacznijmy!! "Bardzo lubię pizze, ciekawe czy Paul/Ian/Nina itp. też??!!" :]

ocenił(a) serial na 9
użytkownik usunięty
sad_letter

A Ty skąd się wzięłaś? xD
Jak widać często się tu nie udzielasz, ja tak i nie lubię jak ktoś śmieci forum. Proste.

jak nie lubisz jak ktoś śmieci to co sama robisz? ile sama założyłaś tematów ?

użytkownik usunięty
kasiunia_nr1

Założyłam np. temat "Pytania dotyczące serialu", polecam.

jak bym tam się spytała dlaczego wszyscy rzucają się na damona byłoby ok ?

kasiunia_nr1

Emilka - wypier dalaj

Madame_7

a ty co jej adwokat

ocenił(a) serial na 9

Ta jak zwykle się czepia, nie usiedzi spokojnie:)

ocenił(a) serial na 4
kasiunia_nr1

Kochana, zatrudnianie do rol nastolatkow osob starszych i to czasami badzo duzo starszych jest praktycznie norma w hollywood i to od wielu lat. Jeszcze tego nie zauwazylas?

xena_4

ludzie nie traktujcie mnie jak kogoś kto się na niczym nie zna wiem jak jest ale mnie to zaciekawiło proste

kasiunia_nr1

Charakteryzacje czynią cuda ;]

kasiunia_nr1

Pasują do ról więc mogą byc starsi. Zobacz też np. ile lat mieli aktorzy w Szkole uwodzenia jak grali nastolatków, po 30 chyba niektórzy byli:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Ach, ten ValemontXD

WhiteDemon

Czytałaś ksiązkę? Jest w formie listów i dosyc nudno napisana. Za to film uwielbiam:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Nie czytałam, i chyba wiele nie straciłam - skoro tak mówisz;)
"Cruel Intentions" kocham - wersje zarówno z Malkovichem&Close jak i Phillipem&Gellar...
Moi cudni intryganciXD

WhiteDemon

Ja lubię tylko tą z Phillipem i Whiterspoon:D Dawno tego nie widziałam, musiałabym sobie powtórzyc:D Najlepszy oczywiście jest soundtrack zwłaszcza Colorblind i Bitter sweet symphony:D

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Zgadzam się, ja też uwielbiam obydwie wersje ;)

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Będziesz o 00.00?

jerry0

Będę, a co?:P

kasiunia_nr1

Cóż... tak jest zawsze. W wielu serialach i filmach obsadzają o wiele starszych aktorów w roli nastolatków...

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Ooo... Ktoś z "Internatu" jest :) Miło ;))

anulka88

Ooo, wzajemnie :D
Skoro spotkałam 'pokrewną duszę', to spytam... czy PW mają klimat jak i EI? Wciągają od pierwszego odcinka? Znajomy namawiał mnie do oglądania, ale jakoś nie mogę się zmusić ;d

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Hmmm... Seriale są całkiem różne (fabuła), nawet produkcja (a to jednak też robi swoje... ;p). Ale i na tym i na tym płakałam ;p I na to i na to czekałam z zapartym tchem (Siedziałam po nocach i oglądałam na AXN, kiedyś nawet nie chciało już mi się siedzieć i wolałam wstać o bodajże 4 rano na powtórkę, czekałam do 5 rano i nie było... ale się w*urwiłam ;p, Pamiętniki też od razu jak pojawiały się napisy) I na tym i na tym jak kończył się odcinek to chciałam więcej, bo oba seriale zawsze końcówki maja takie, że myślisz sobie, żeby tylko nie skończyło się na tym i właśnie na tym się kończy, albo w ogóle wielki surprise, że nawet człowiek by się nie spodziewał. "Internat" już się skończył, było co miało być, a "Pamiętniki..." trwają ciągle i ciągle zaskakują i mam nadzieję, że będą zaskakiwać co najmniej tyle samo sezonów co "Internat" :D I w "Pamiętnikach..." też jest dobry-zły (Marcos/Stefan-Ivan/Damon) :))
Ten serial też polecam :)

anulka88

Czy ja wiem, czy Ivan był taki zły? ;d
Ale cóż, Twoje zdanie i Twoja opinia jako fanki EI przekonują mnie bardziej, niż ciągłe mącenie głowy przez kumpla bez zaznajomienia mnie z żadnymi detalami.
Gdy tylko dostanę rozdzielacz do słuchawek, zapoznam się z tym serialem ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

No taki zły zły do szpiku kości nie był, ale szala bardziej na "złą" stronę się przechyla ;p Bo do Marcosa, Hectora czy Fermina to mu daleko, oj daleko, czasami odnosiłam wrażenie, że Ivan to taka trochę upośledzona ;p wersja Fermina, też chciał zawsze wszystkich ratować itp. ale mu nie wychodziło ;p

anulka88

Ahah, ''upośledzona wersja Fermina'' ^^
Czy ja wiem... Dla mnie jest tym dobrym. Zwłaszcza, gdy załatwił Hugona w płonącym internacie. Jego tekst do Julii (''zanim zaczniesz drzeć się jak opętana: nie jestem duchem'') był po prostu... pro. Choć wiele razy ten chłopak przyprawiał mnie o zawał. Boże, jak On mnie wkurzał w pierwszych odcinkach! Ale nie dziwota, skoro ma takiego tatusia... ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Oj... Jeżeli wziąć pod lupę Wulfa czy Noireta to Ivan oczywiście jest słodkim aniołkiem, ale jak pisałam przy Hectorze czy Ferminie to wypada trochę blado... ;p Takie moje zdanie... Czasami dobrze pomyślał o czymś fakt, ale wiele razy też robił coś a potem w kącie płacz i zgrzytanie zębów ;p A tatuś dobrze skończył, chociaż powinno mu się trafić coś o wiele gorszego... :/

anulka88

Czy ja wiem... jak dla mnie tatuś się nawrócił, gdy nie był zdolny strzelić do kochanego synka. No i jaki opiekuńczy okazał się pod względem swojego dziecka z Lucią, tego... Thomasa (?).
Ale Ivan'a nie ma co nawet porównywać do Hectora czy Fermina. Ivan to w gorącej wodzie kąpany człek, który nie boi się mówić, co myśli (choć prawdę zdarza mu się zataić). Hector to idealista, a Fermin... Fermin to po prostu bohater ;d
Swoją drogą... mam wrażenie, że po śmierci Fermina Maria zwiąże się z Hectorem w niepokazanej, serialowej przyszłości ;d

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Na mnie nie robi wrażenia takie nawrócenie, to nie jest człowiek, tak samo jak reszta "zakochanych w swastyce i czystej rasie"... Ja nie wiem który dla niej lepszy... Hectora bym za wygląd wybrała (kurczę, dorosły facet, ale mrrrrau... ;p) a Fermina za... bohaterstwo i ogólnie charakter :)

anulka88

Heej, Fermin też jest całkiem, całkiem ;d Choć czasem irytują mnie jego jedynki.. Pamiętam pierwsze sezony, gdy Maria traktowała go jak upierdliwego, zakochanego chłopca ^^
Swoją drogą... właśnie słucham muzyczki z serialu, która leciała, gdy Ivan siedział w kiblu i wspominał Julię po ich rozstaniu. A Veces - Despierta Janis. Mam zresztą link do pobrania kompletnego (?) soundtracku EI. Zainteresowana? ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Bardzo poproszę :) Ja uwielbiam "I'll make it easy for you", tylko za Chiny nie wiem kto to.. :/

anulka88

Ha, mam to na fonie ^^ To i A Veces. Link...
megaupload. com/?d=RG6JGW4G
(bez spacji ;d nie wiedzieć, czemu, nie idzie mi wysłać pełnego linku)
Trochę zajmuje, ale to w końcu ok 140 utworów ;d
Btw... akceptujesz mnie do znajomych? Tak miło nam się rozmawia... ^^"

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Już idzie :)
Mam taką zasadę, że "obcych" osób nie biorę do znajomych... ;p Także przepraszam... Ale możemy spokojnie na forach sobie dyskutować ;))

anulka88

Nie szkodzi, nie obrażam się ;d
Dyskusja i tak jest dla mnie ważniejsza i przyjemniejsza niż fakt, że mam Cię na jakiejś tam liście ;)

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

A co do "Pamiętników..." to koniecznie i zapraszamy na jakże burzliwe i gorące forum :) Wciągnie mówię Ci! :) Tylko nie zrażaj się po początkowych odcinkach (takie efekt uboczny może - ale nie musi - wystapić ;p), później jest co raz lepiej, chociaż do "Internatu" daleko pod względem pytań wykrzykiwanych do monitora ;p Kim on jest? Co robi w internacie? Dlaczego? Po co? Itp. Sama wiesz... Więcej pytań niż odpowiedzi było :) "Pamiętniki..." są bardziej stonowane, że tak powiem pod tym względem, ale też trzymają w napięciu :D

anulka88

Załatwię sobie w końcu działające głośniki i obejrzę ;d
Ale... kurczę, ale teraz mnie wzięło na tęsknotę do EI po Twoim poście. Uświadomiłam sobie, że i tak żadnego innego serialu nie pokocham tak jak EI :( Mimo, iż niektóre zajmują u mnie dość wysokie miejsce.

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

No ja też... Tak smutno...
"Nie martw się... Nie zginę... Najpierw muszę uratować świat..." ;( Niby takie pozytywne a powoduje łzy...

anulka88

Boziu, to było słodkie. I ta jego pewność siebie przy tych słowach... :(
Ale i tak nie pobiją one jego ostatnich słów do Julii ;((

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

"Opiekuj się nimi, ale warto było" Tak?? ;(

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Chyba nie to forum rozgrzewamy :PP
Ale może ktoś stąd się skusi i wciągnie w "Internat" :D

anulka88

Tak ;(
Ale... czy ja wiem, to inna bajka. Tutaj są wampiry, tam zwykli uczniowie niezwykłego internatu. Tu pewnie jakieś przygody nie z tej ziemi, a tam ciemne machlojki i różne mącące (aczkolwiek słodkie, patrz Hugo <3) typy ;d

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Hugo, to Hugo, ten zzzłyyy... Nie przepadałam za nim za to jaki był...
To szybciutko z tymi głośnikami, 2 sezony czekają :D

anulka88

Dzisiaj już nie dam rady, ale jutro się postaram ;d
Hugo... fakt, zły gościu, zły. Ale ma za to dobrego brata bliźniaka ^^ Którego... utłukł... ekhem...
Swoją drogą, EI ma chyba najwięcej postaci dynamicznych i takich, do których człowiek z czasem zmienia swoje nastawienie, nie? ;)
Np... Rebeca. Na początku irytowała mnie jej dociekliwość. Albo Elsa... jej chyba opisywać nie muszę ;p Albo Martin - pierwszy odcinek z nim, zupełnie obcy gościu i moja wrogość wobec niego. Albo chociażby Julia. Na początku denerwował mnie fakt, że została wtajemniczona w sekrety naszej grupki, ale teraz... no teraz sorry, Julia to jedna z tych 'de best'! ;D

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

Bliźniak był OK.
Rebeca fajna, w duecie z Ferminem nie do pokonania :D
Elsa... Elsa... Elsa... Na początku nie znosiłam baby... Ale (może piszmy bez szczegółow konkretnych co by może komuś nie spoilerowac... ;p) ale koniec końców świetna :)
Martin, nie lubiłam go... Cały czas... I denerwowało mnie, że Rebeca go wybrała... ;p Mogła kogoś innego On mnie wkurzał...
Julia fajna postać i ten jej dar... :D (nie zdradzajmy tutaj ;p i bardzo fajnie go właśnie wykorzystali w ostatnim odcinku!!)
No nie można nie wspomnieć, po prostu nie można o Jacincie!! Chciałabym taką babcię!!!! :D

anulka88

Haha, Jacinta i jej teksty po prostu wymiatają :D Pamiętam, jak próbowała wyjaśnić dziewczynkom, skąd się biorą dzieci. Albo... ooo, a pamiętasz może odcinek, w którym Evelyn i Javier założyli profil Jacinty na portalu randkowym i potem wydzwaniali do niej sami perverci? Boożee, jak ja się z tego śmiałam :D
Co do daru Julii... dziwi mnie jedno: że działał w przypadku jej ojca, matki Ivan'a, Cayetano i Fermina, ale już nie Carol, Roque czy Lucii ;>

ocenił(a) serial na 9
KeiChan

HAHAHA! Jak to było? Nie pamiętam... :/ Lubi brudnych, bogatych panów, coś tam z seksem jeszcze... O matko! Zajebi*te!A potem Elsa "Jacinta jakiś pan w sprawie ogłoszenia" ;p
No nie mogli zrobić, że w każdym przypadku by było, bo byłoby to trochę nudne, moim zdaniem...