Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

szukam serialu do oglądania by zapewnić pustkę po BB :(
temat wampirów lubię, ale plastiku z True Blood nie zniosłem...
gdzie się podziały stare dobre wampiry jak Pitt i Cruise...

zadi

skoro True Blood jest dla Ciebie plastikowe, to po TVD nie masz chyba po co sięgać :p

ocenił(a) serial na 5
luke9471231941

popieram

luke9471231941

Chciałam napisać to samo :)

ocenił(a) serial na 8
zadi

chyba że po ten sezon, co teraz jest. bo jest naprawdę dobry.

zadi

A może akurat TVD zniesiesz? Nawet to jest lepsze od Sookie, najbardziej irytującej postaci telewizyjnej ever. Bardziej niż Elena.

ocenił(a) serial na 6
zadi

Raczej nie masz co zaczynać nawet ;) z początku bardzo plastikowe, później trochę się rozkręca i pojawiają się ciekawe postacie. A następnie znowu poziom spada.

ocenił(a) serial na 6
zadi

TB jedzie równo plastikiem, choć jestem zdania że jak się człek przyzwyczai to nawet polubi i to bardzo. ( Tzn do czasu jak ze wszystkim;))
Z kolei TVD to taki klimat "wampiry kręcące się wkoło liceum" ale o dziwo pierwsze 3 sezony IMO były naprawdę świetne. Czuć nawet pewien mrok;) Ten serial to coś pomiędzy "Zmierzchem a True Blood" właśnie. Nie tak nudne i słodkie jak Zmierzch i nie tak brudne i popaprane jak True Blood. Gwoli ścisłości;) Do pewnego czasu w idealnej proporcji, potem też się wszystko ..ebie...

zadi

prponuję Dracule nowy serial z Jonathan Rhys Meyers.

zadi

Pustki po BB nie zapełnisz absolutnie niczym.

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Rzymem i owszem;)

WhiteDemon

no słyszałam własnie,że Rzym dobry,ale wątpię,czy którykolwiek z obecnie emitowanych seriali dorówna BB;) Oglądałaś,btw?;)

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

"Rzym" jest zaje. Antoniusz <333

Kawaluńdki, jak skakałam po kanałach, chyba na FOXie leciało kiedyś;)

WhiteDemon

leciało,na foxie i na polsacie też;) serial jest boski,jedyny w swoim rodzaju.Rzym to serial historyczny,więc dla mnie to już zupełnie inne kryteria oceniania.

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

No tak, ale oni tak mieszają że w sumie ciężko go wziąć za prawdziwie historyczny;) I jeśli nawet, to nie przeszkadza mu być boskim, hihi.

WhiteDemon

nie Ty jedna się tak tym Rzymem zachwycasz,więc biorę go na swiecznik :P

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Łe, Bejbe, ale żeby potem nie było na mnie jak jednak nie przypasi;P
Ale powinien. Według mnie jest lepszy od Gry o Tron. Jak się za Rome zabierałam to mówiłam sobie:No to krótkie takie, fajnie, raz dwa i będzie "z głowy.." A potem kwa dosłownie mi się ryczeć chciało że to już koniec i że tak krótko;)

WhiteDemon

słyszałam od kolegi,że Rzym taki superowy i chciałam obejrzeć.Ale k*rwa kinomaniaka zamknęli!

ocenił(a) serial na 3
maIinowa

U mnie Rzym na pierwszym miejscu z niemal 30 seriali jakie widziałem :) serial na poziomie, polecam. Oceniać polecam dopiero gdy obejrzysz całość, bo to dość spójna, zakończona historia.

1 miejsce - Rzym
Dłuuuuuugo nic
2 miejsce Breaking Bad
3 miejsce Deadwood
4 Gra o tron
5 Luther

Elor

Zaczynam Spartacusa,później Rzym.
Wątpię czy u mnie cokolwiek Breaking Bad przebije,ubóstwiam ten serial i niemalże każdą postać męską ;)
The Killing polecam;)

maIinowa

O i to też chciałam napisać:D
Ale można próbować, np. Shameless:)

alien_2

Shameless świetne,ale to już zupełnie inna bajka;)

maIinowa

Nie no to jasne, ale coś muszę oglądać;) BB było jedyne w swoim rodzaju. Chyba jedyny serial gdzie było sensowne zakończenie i nie dokręcali na siłę bzdur. A ma być serial Better call Saul, ciekawe kiedy:D

alien_2

Też się zastanawiam kiedy.Jeśli ten serial będzie pisany przez tych samych scenarzystów to będzie niezła zabawa.i chciałabym jako bonus chociaż w jednym odcinku Walta,Mike'a i Jessy'ego ;)

maIinowa

Walt i Jesse mają być, serial jest nawet na filmwebie. Premierę planują na końcówkę wakacji:) Saul był boski:D

alien_2

Faktycznie,już zaznaczyłam,że chce obejrzeć ;p
Ogólnie,każda męska postać była dla mnie świetna.I o dziwo,chyba każda babka w tym serialu wkurzała mnie wprost proporcjonalnie do poziomu uwielbienia facetów ;D

zadi

zacznij supernatural, tam też są poniekąd wampiry. tylko nie czytaj głupot na forum tego serialu, bo ten naród jest wieczny niezadowolony.

zadi

To zalezy czy podoba ci sie mieszanka Zmierzchu, Plotkary i Beverly Hills. Taki to mix z tych PW. Generalnie jakby odjac wampiry to ten serial nie roznilby niczym od takich mlodziezowek o mlodziezy i dla mloziezy :-D Ja nie polecam