Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pogubiłam się w tym, więc zakładam nowy temat. Takie pytanie do tych co czytali książkę. Z kim będzie Damon ,bo to mnie najbardziej interesuje. Reszta to już tam mniej ważna ;)
A po za tym, jaka jest wasza ulubiona scena z serialu? Jak dla mnie to to zawsze będzie odcinek 6. Jak Damon tańczy z Vicky, teraz gdy słyszę Depeche Mode to widzę Damona ;)

użytkownik usunięty
shanti1993

Książek jest kilka, ostatnia jeszcze nie została wydana. Poza tym serial idzie swoim torem, mało ma wspólnego z książkową wersją.

no właśnie, książki właśnie ściągnęłam i mam zamiar przeczytać, gdzieś tu przeczytałam,że Damon będzie z Bonnie... to trochę dziwne, chociaż on się robi coraz milszy i w ogóle (co mnie wkurza, bo wolałam jak był draniem) to i tak nie pasuje do Bonnie. Zresztą do kogo on w ogóle pasuje?

użytkownik usunięty
shanti1993

Jestem uczulona na tą ewentualną parę także .. ;] ksiązek nie czytałam, ale tutaj po prostu Bonnie jest mega wkurzająca, a chemii między nią a Damonem nie widzę choć już kilka osób zapewniało,że jest.

Ja również nie widzę żadnej chemii między Bonnie i Damonem w serialu. Może ona jakaś niewidzialna jest? ;p Ale w książce toleruję tę parę. A raczej: tolerowałabym, ale póki co autorka chyba nie zmierza w tym kierunku...

shanti1993

Damon nie będzie z Bonnie, ani z Eleną, jak dotąd z nikim ;) W jednej części (bodajże... "Powrót o zmierzchu"?) widać, że troszczy się o Bonnie i zależy mu na niej, kilka razy ją ratuje, ale Bonnie raczej nic do niego nie czuje... I to by właściwie było na tyle. Natomiast w najnowszej części ("Dusze cieni") znajduje się wiele bardzo interesujących scen pomiędzy Eleną i Damonem, więc fani Deleny mogą być zachwyceni ;D

Neff

dzięki za pocieszenie ;) nie jestem do końca pewna czy Damon i Elena to dobra para, on ciągle się zmienia i jeśli chodzi o Damona to już niczego nie jestem pewna w 100%

użytkownik usunięty
shanti1993

na razie to on będzie mieć "dziewczynę" także na Delenę jeszcze sobie dłuugo poczekamy..

...o ile się w ogóle doczekamy. To już jest po prostu wkurzające, mogliby nam w końcu zaserwować jakąś świetną scenę z Deleną, to by mi na jakiś czas wystarczyło xD A tu (spoiler) w opisie jednego z przyszłych odcinków jest napisane, że Stefek i Elena spędzą miły czas w domu Gilbertów nad jeziorem =,=' Jednakże (:D!) tymczasem Damon będzie próbował porozmawiać z Elijahem <lol> A to może być ciekawe ^^

użytkownik usunięty
Neff

też to czytałam:/ ale to nie będzie miły czas bo ktoś ich będzie śledził:P

nie jestem jeszcze w temacie, wytłumaczcie mi proszę kim jest elijah i kim będzie klaus (przeczytałam u dołu) ... no i Rose??

użytkownik usunięty
shanti1993

ups ;p powinnyśmy ostrzec,że spoilerujemy. Na pewno chcesz wiedzieć? Jak dla mnie to żadna przyjemność;]

W ogóle, jakoś żeśmy z tematu zeszły XD

chce,zawsze najpierw sprawdzam co będzie zanim obejrzę... wiem już sporo ale to tylko takie ogóły... ja potrzebuję szczegółów ;)

Właściwie to napisałam SPOILER, a tylko ja pisałam o tym, co się wydarzy ;p

Neff

napiszecie mi? bo nie wiem o co chodzi ;)

shanti1993

A ile odcinków już widziałaś?

Neff

oglądam dopiero od tygodnia, obejrzałam pierwszą serię, drugą mam zamiar zacząć za jakiś tydzień ...

shanti1993

(SPOILERY) Zakładam więc, że wiesz już co nieco o kamieniu księżycowym. Elijah i Klaus to Pierwotni - najstarsze, najsilniejsze wampiry. W książce nie było takiej postaci, jak Elijah, ale był Klaus - to właśnie on przemienił tam Katherine w wampira. W serialu natomiast jej przemiana przebiegła w zupełnie inny sposób i nie miała praktycznie nic wspólnego z Klausem. Rose to wampirzyca, której towarzysz - Trevor - był zauroczony w Katerinie (Katherine), gdy była człowiekiem. A później wykorzystała go, żeby się przemienić. Wracając do Rose - jest niewiele młodsza od Pierwotnych, ale bardzo się ich boi (to taka kwestia dość dziwna, jak dla mnie). Najpierw chciała dać Elenkę Elijahowi, ale ostatecznie Damon i Stefan przybyli Elence na ratunek. Przez kilka ostatnich odcinków Damon i Rose byli dla siebie "przyjaciółmi, którzy ze sobą spali", ale teraz sprawy się pokomplikowały, bo (DOŚĆ DUŻY SPOILER DOTYCZĄCY POPRZEDNIEGO I KOLEJNEGO ODCINKA) Rose została ugryziona przez wilkołaka, a ugryzienie wilkołaka zabija wampira, czego dowiesz się z pierwszych odcinków drugiej serii. W następnym epizodzie, który jeszcze nie został wyemitowany, źle będzie z Rose i prawdopodobnie zginie, bo będzie chciała zapolować na Elenkę, a Damon ją powstrzyma, wbijając jej kołek prosto w serduszko (to taka moja wersja, mam nadzieję, że okaże się prawdziwa XD).

Neff

aha, jestem ogromnie wdzięczna, mam nadzieję,że zrozumiałam wszystko ;)

ocenił(a) serial na 10

"dziewczyne"? Rose masz na myśli....????? Mój Boże Stefan i Elena w domku nad jeziorem, cukierkowo;/ irytują mnie strasznie...

nj1987

Blush chyba miała na myśli tę nową dziennikarkę, Andie Star, która ma się pojawić w Mystic Falls i być nową "miłością" Damona.

ocenił(a) serial na 10
Neff

ciekawe na jak długo... ;/

Neff

pewnie nie długo, znając Damona ;)

shanti1993

ale to dobrze , nie lubię jego nowych dziewczyn, nie pojawiła się jeszcze taka, która by do niego pasowała

ocenił(a) serial na 10
shanti1993

wstyd się przyznać, mimo swoich lat, no kurde ja zwyczajnie jestem zazdrosna ;p oby tylko zagosciła na kilka odcinków :)

nj1987

też mam taką nadzieję, zastanawiam się kto by do niego pasował ... ale nie mogę nic wymyślić ;)

nj1987

Z pewnością zagości tylko na kilka odcinków, jakby nie było, prawdziwa miłość to na pewno nie będzie ;) Albo wyjedzie z MF i w tym momencie zakończy się jej udział w serialu ;) A aktorka, która ma zagrać tę dziennikarkę, Andie Star - Dawn Olivieri, dodała na Twitterze zdjęcie swoje z Ianem i mi odpisała ;D

Neff

a co napisała? masz jakiś link do tego zdjęcia ? ;)

shanti1993

Mhm, link do zdjęcia mam, ale tam tego nie znajdziesz, musiałabyś wejść na jej Twittera i w jednym z najnowszych opublikowanych przez nią postów znajdziesz odpowiedź na moją wypowiedź: www.twitter.com/itsDAWNolivieri

Neff

ok... tak myślę i naprawdę nie mam pojęcia kto by do niego pasował (do Damona rzecz jasna)... musiałaby być oryginalna tak jak on..
tak szczerze to on jest chyba moim ulubionym czarnym charakterem (chociaż na początku) ostatnio... zawsze lubiłam tych złych ale on to już przechodzi całą resztę...

shanti1993

Ian też wrzucił na Twittera swoje zdjęcie z Dawn Olivieri i z Matthew Davisem w tle :-)
http://plixi.com/p/70710860

GGosiAA

To już z kolei inne zdjęcie, ale też je widziałam i najbardziej rozbawiła mnie mina Davis'a w tle xD

Neff

zdjęcie super ;)

ocenił(a) serial na 8
shanti1993

nie lubię jules, nie lubię andie. za dużo tych nowych postaci. i kiedy wreszcie znajdą aktora, który ma zagrać klausa!!!

l578

W pełni się z Tobą zgadzam, te nowe dziewczyny blokują powstawanie scen między Damon'em, a Eleną.

Madeleine_filmweb

Związek Stefana i Eleny jest za fajny i słodki, z Damonem by się chociaz coś działo , ale dalej nie wiem czy chce ,zeby byli razem ;D

Madeleine_filmweb

myślę że jesli chodzi o nowe dziewczyny to by bylo na tyle z Andie;P chyba że będzie jakiś ciąg dalszy w co wątpię. Super scena na koniec 13 odcinka, czekam już na 14. Nie ma miec nowych lasek, niech się zajmie Eleną bo już nie mogę patrzec jak wyznaje sobie miłosc co 5 min ze Stefanem.Jak Damon powiedział jej że ją kocha to raz a konkretnie a nie co chwilę oj jak cie kocham ja ciebie też i bla bla bla. od tych słodkości między nimi można puścic różowego lukrowanego pawia.

alien_2

właśnie, to jest za fajne, niby ją kocha, ale dla mnie jest to dziwne, nie zwraca już na nic uwagi, tylko by chronił Elenkę i nic więcej... Ma wszystko gdzieś, kiedyś był fajniejszy... Damon jest inny, kocha ją ale widzi co się dzieje z innymi, nie ma tak ,że jest zaślepiony...

ocenił(a) serial na 9
shanti1993

chyba ci odwalilo troche na jego punkcie ^^ hehe
ale scena faktycznie byla fajna ;]

ocenił(a) serial na 10
olka19_19

Ja nie jestem przekonana jeśli idzie o Delenę, może to dlatego bo wszyscy oglądający ten serial, gadają tylko o tym żeby byli razem, to mnie bardziej przesładza niż scenki Steleny, chyba dlatego wolałam Rose u boku Damona, między nimi nie bylo słodkości, ale chemia i zrozumienie jak najbardziej. Jeśli chodzi o Andie to w ogóle się nie przejmuje bo to tylko zabawka Damona. A Bonnie i Damonowi mówię stanowcze nie.

paulix34

ja coraz częściej zastanawiam się nad parą Damon i Caroline ;D odkąd stała się wampirem lubię ją bardziej i myślę,że nawet by do siebie pasowali, na pewno bardziej niż Damon i Bonnie
i zgadzam się scena z 13 odcinka rewelacja ;D