Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

eh.... moje odczucia.

użytkownik usunięty

Ale mieszają w tych Pamiętnikach teraz....
ile jeszcze wcieleń ELEN i STEFANÓW poznamy?
żałosne jest to, że oni są sobie przeznaczenie, ale nie ELENKA (współczesna), która jest tak wspaniała i będąc z
Damonem łamie ten schemat... żałosne. xd
Denerwuje mnie jeszcze schemat PW> W każdym sezonie jest tylko ratowanie Eleny... I to ona jest najważniejsza
i jeszcze jedno pytanie skoro było tak :

Amara i Silas
Katherine i Stefan
Elena i ....

wiem, że Elena jest niby ze Stefanem, ale czy to nie jest tak, ze Stefan powinien mieć sobowtóra? Czy ja czegoś nie
ogarniam...

no właśnie, dla Eleny powinien być trzeci Stefan :D może gdzieś tam sobie hasa po świecie, bo Tessa sama mówiła że Stefan nie jest jedynym sobowtórem Silasa, więc jest ich więcej ale ile? Kto to wie :D

ocenił(a) serial na 8

Amara i Silas
Tatia i...
Katherine i...
Stefan i...
Elena i...
Katherine powinna mieć swojego Silasa, tak samo, jak Stefan Amarę ze swoich czasów. Choć i tak w głębi duszy wiem, że będą razem.
Ciekawe co z ukochanym Tatii. To ten doppelganger, w którym zakochali się Elijah i Klaus. Czy to możliwe, że faktycznie była z jakąś wersją Stefcia (była mowa o jakimś dziecku) i to dlatego nasz Stefcio tak bardzo imponował pierwotnej hybrydzie?

Tak naprawdę wydaje mi się, że to całe przeznaczenie jest bujdą. Amara i Silas - ona została zamieniona w kamień, a on uwięziony, zanim faktycznie się "połączyli". Tatia i Ktoś - najprawdopodobniej też nie mieli okazji, żeby się poznać, bo zginęła przez klątwę hybrydy. Katherine również nie poznała swojego Silasa, ale przez wampiryzm wszystko się potoczyło inaczej i spotkała Stefcia. Z nim podobnie. Ze względu na to, że jest wampirem, coś poszło nie tak. Poznał dwie Amary i wszystko się skomplikowało.
"Pierwotna Czarownica" (matka Pierwotnych, która tylko tak się nazywała, bo była 1000 lat po Silasie) tak naprawdę zapragnęła zniszczyć wampirzą rasę dopiero, kiedy na horyzoncie był Stefan z dwoma doppelgangerami. Sama użyła przy tworzeniu potężnej rasy wampirów mocy, która tkwiła w Tatii, zupełnie jak Qetsiya tej w Elenie, Kath i Amarze. Najwyraźniej wiedziała o całej tej historii.
Nie wiem czy zauważyliście, ale chodzi o to, że znanym nam parom doppelgangerów dotychczas nie dane było bycie razem. Przeznaczenie ich raczej od siebie odpychało.

ocenił(a) serial na 8

No cóż, masz rację że w każdym z sezonów jest ratowanie Eleny, ale spójrz na to tak:
Katerina mówi, że Elena zginęłaby gdyby nie dwóch braci Salvatore, a przecież właśnie przez ich kłamstwa ginie, czyli jest odwrotnie.

ocenił(a) serial na 6

Już wkrótce cała obsada zostanie wywalona i zostanie tylko Dobrev, Wesley i Somerhalder... Bo do tego zmierza serial. 2 sezon potem najlepiej dać sobie spokój z tvd.

użytkownik usunięty
AiShiteru

dokladnie!