PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122123
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

hmmmmm

ocenił(a) serial na 8

Oglądnełam właśnie pierwszy odcinek 1 sezonu i musze powiedzieć,że strasznie zalatuje sagą Mayer- wy nie mieliście takiego wrażenia?
Przeciętna dziewczyna
Liceum
Super "przystojny" wampir jako uczeń
Miasteczko
Nie mówie bo serial bardzo dobry, ale podoba mi się bo saga też mi się podoba a to prawie to samo.

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

szczerze to nie rzypomina mi to sagi zmierzchu...tamo to jest raczej takie typowe romansidlo a tu mamy wiecej brutalnosci i zla na codzien wiecej smierci itp i przede wszystkim dwoch wampriow ktorzy sa zakochani w elenie

alkara13

Zgadzam się całkowicie z Alkarą : ) W Pamiętnikach jest dużo więcej brutalności i zła...

ocenił(a) serial na 10
Neff

faktycznie w tym aspekcie się rowna, jednak nie całkowicie musimy pamietać, że trudno wymyslic cokolwiek orginalnego, na dzien dzisiejszy o wampirach. ja bardzo lubie i zmierzch i pw, i mowie otwarcie, ze wszystko w zasadzie opowoiada bardzo zblizone do siebie historie, co nie jest dla mnie dziwne.

dziekuje i pozdrawiam :):):)

ocenił(a) serial na 6
bella3

Chwileczkę - jeśli chodzi o 1 odcinek PW - w moim mniemaniu najsłabszy zresztą, to rzeczywiście można odnieść wrażenie, że to tak jakby skrócony, mroczniejszy "Zmierzch". Na szczęście w późniejszych odcinkach te podobieństwa się zacierają kompletnie, i nie ma już porównania. PW lepsze;) Oczywiście każdy może uważać inaczej.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Chodzi mi też o to,że jest Stefan i Stefek ma nawet taką samą fryzure jak Edzio.
Serial bardzo mi się podoba, dzisiaj oglądnełam 2 odcinek.
To jest połączenie "Roswell- w kręgu tajemnic" z "czystą krwią" oraz Zmierzchem czyli wszystko co mi się podoba.
Oczywiście zgadzam się , że temat wampirów jest na topie dlatego ciężko wymyślić coś najwyraz orginalnego, bo wampiryzm jest już powoli na wyczerpaniu
Jak oglądne cały sezon to ocenie narazie mi sie bardzo podoba i ma u mnie 8

ocenił(a) serial na 8
DALIA_22

Zacznijmy od tego, że już na samym początku jest podkreślone, iż Elena nie jest szarą myszką, jak Bella. Jest pewną siebie dziewczyną.
Ostatnio czytałam w wywiadzie z Paulem Wesley'em (Stefano) wzmiankę na temat fryzury i związanych z nią porównań do Roberta Pattinsona (Edward). Aktor wypowiadał się, że nie lubi tych porównań i ma na głowie to samo od jakichś dziesięciu lat :)

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Strawberry

Nie znosze gdy ktos porownuje Sage Zmierzchu do Pamietnikow.
Pamietniki Wampirow wyszly pierwsze a Zmierzch to ich masakrycznie slaba kopia.
Pierwszy odcinek jest nieco podobny, ale pozniej wszystko sie rozkreci np.Milosny torjkat.

ocenił(a) serial na 8
katherine17

No to zwracam honor niewiedziałam ,że PW były pierwsze w takim razie Mayer nie poniosła zbytnio fantazja.
Ale i tak i tak obydwie ekranizacje mi sie podobają.
Dopiero się wdrażam w ten serial, dlatego niewiem wielu rzeczy i ciekawostek z serialem związanych.

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

w kolejnych odcinkach "The Vampire Diaries" kompletnie odcina się od sagi "zmierzch", bo występują czasem naprawde brutalne sceny.

ocenił(a) serial na 8
_Katherine_

Fajnie nawiązali do sagi Mayer w 3 odcinku :)

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

nom w 4.odcinku :) ale pojechał Damon z tekstem "Trzyma Edwarda pod pantoflem."(...) Pani Anne Rice.Dobrze to opisała.Dlaczego ty nie błyszczysz?Bo żyję w prawdziwym świecie,w którym wampiry płoną na słońcu." Ale pocisk!!!!