Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

kath

ocenił(a) serial na 7

wiecie może w jaki sposób kath została przemieniona w wampira? :)

aasicaa31

Musiałabyś skierować to pytanko do znawców książki...
Aczkolwiek nie wiem czy wspominali o tym tam.
Bo w żadnym odcinku nie było takiego tematu ...

użytkownik usunięty
Alice_Kristensen

może ja spróbuje odpowiedzieć Katherina zachorowała i nikt jej nie dawał szans na przeżycie wtedy jej niania (imion niestety nie pamiętam) przeprowadziła wampira (którego imienia nie pamiętam) i przemienił ją. Wtedy podpaliła swój dom w którym zginęli rodzice jej (oczywiście nie przypadkiem to było zamierzone) a że jej rodzice przyjaźnili się z rodzicami Stefana i Damona to ją przygarnęli. Mam nadzieje że pomogłam książki fakt czytałam nie dawno, ale nie potrafiłam się skupić

ocenił(a) serial na 10

To widać, bo popełniłaś błąd. Ona może i spaliła rodziców. Ale w serialu. W książce jest mowa o tym, że ona przybywa do domu Salvatore'ów z ojcem.

Reszta by się zgadzała. Aczkolwiek w serialu wszystko jest inaczej więc nie wiadomo jak to się stało.

megaami

Tak ten wampir nazywał się Klaus i pojawił się po tym jak Elena i Katherine zginęły. Narobił sporo zamieszania (prawie zabił pozostałych przy życiu bohaterów), ale duch Eleny się z nim rozprawił. Katherine kiedy jeszcze żyła była pewna, że zabiła Klausa, ale okazało się, że Klaus był o wiele silniejszy niż się jej wydawał. Był jednym z najstarszych wampirów i można go było zranić kołkiem zrobionym z konkretnego rodzaju drewna, a dokładniej z jesionu o czym dowiedzieli się od jedynej osoby która przeżyła atak Klausa - dziadka Meredith przybywającego w zakładzie psychiatrycznym.

Thea_Harman

ile ten Klaus miał lat i czy jest najstarszy na swiecie z wampirów jeżeli ktoś wie prosze o odpowieć

michal_marks5

dawno książkę czytałem, ale pamiętam że co do wieku klausa nie było dużo informacji bo on sam pamiętał tylko tyle że obudził się jako wampir wieki temu... no w każdym razie staruszek z niego bo o ile dobrze pamiętam to wspominał coś tam, że widział budowę piramid w Egipcie ;)

zaznaczam, że mogłem coś pomieszać bo baaaardzo dawno czytałem tą książkę

angel_de_la_muerte

wielkie dzięki mam nadzieje że będzie w serialu bo tym starszy wampir tym silniejszy a jeszcze ciekawi mnie jedno czy jest złym charakterem czy też wampirem który stara się nie krzywdzić ludzi

angel_de_la_muerte

Masz rację, było o tych piramidach :) nie wiem, czy Klaus był najstarszy, ale na pewno znajdował się w ścisłym kronie pierwszych.

angel_de_la_muerte

Klaus to zdecydowanie zły charakter. Jest szaleńcem i wcieleniem wszelkiego zła. Potrafi niszczyć wszystko i wszystkich tylko dla kaprysu. Każdy kogo spotka może uważać się za martwego (wyjątkiem był dziadek Meredith). Kath przy nim to anioł ;)

ocenił(a) serial na 10
Thea_Harman

ale katharina chyba nie spaliła sowjego domu w retrospekcji bylo pokazane jak wraca i oni wszyscy martwi sa

aasicaa31

z tego co widziałam w serialu to Katharina został wygnana z domu przez rodziców bo urodziła nieślubne dziecko . po zmianie miejsca zamieszkania poznała Klausa a on opowiedział jej o swoich zamiarch.więc uciekała przed Klausem żeby jej nie zabił ( chciał za pomocom jej krwi ścągnąć klątwe z księżycowego kamienia ) i wtedy się skaleczyła ale dotarła do chatki w lesie w której były wampiry. nie chciały jej pomóc uciec od niego , a wręcz postanowiły zawiadomić Klausa . zauważyły że leci jej krew i nakarmiły ją swoją aby zagoć rany. po chwili zostawiły line niedaleko jej aby ją zaraz przywiązać i odeszły na bok porozmawiać , a Kath w tym czasie zabrała tą line i się powiesiła [ponieważ do zdjęcia klątwy potrzebna jest krew człowieka a nie wapira dzięki czemu uniknęła natychmiastowej śmierci ale cały czas (jakieś 500 lat)przed klausem ucieka, ponieważ on chce się zemścić] w ten sposób została wampirem . uciekła z miasteczka i wróciła do rodziny po dwóch latch ale okazało się że klaus zabił wszystkich członków jej rodziny (albo większość) .

ocenił(a) serial na 8
m_p

dobrze mówisz m_p :):) tak właśnie było:))

użytkownik usunięty
m_p

Patrzcie na daty... odpisujecie komuś kto się pytał o to w maju...

wiem ,zauważyłam to od razu, ale nie było konkretnej odpowiedzi a teraz już aasicaa31 będzie wiedzieć oraz następne osoby które będą chciały poznać odpowiedź na pytanie :)