Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

ksiązka a film

użytkownik usunięty

z góry przepraszam za zakładanie nowego tematu( widziałam,że już takowe nt.ksiązek się pojawiały) ale chciałabym,żeby ktoś mi tak w skrócie wyjasnił analogię między ksiązkami a filmem,bo choć minęły już 2 lata od premiery VD to ja dopiero 5 dni temu obejrzałam 2 sezony( i to w 2 dni;tak mnie wciągnęło,że chyba trzęsienie Ziemii nie byłoby w stanie mnie odciągnąć) i dlatego pytam czy warto zabierać się za książkę,skoro widziałam najpierw film i jak w książce rozwija się wątek Eleny i Damona(jęsli wgl się rozwija)? Są wakacje i pozostaje czekać do emisji we wrześniu(niestety nie wiem jak to przeżyje) i chciałabym sobie skrócić trochę to oczekiwanie.Powiem tylko jeszcze tyle że serial jest genialny i zupełnie oszalałam na jego punkcie:p

użytkownik usunięty

Powiedz mi jak to jest możliwe, że temat "książka" jest cały czas podnoszony do góry, a ty zakładasz podobny? :/
Zobacz sobie tam, opinii pojawiło się już mnóstwo.

Na przyszłość: skoro są inne tematy o książkach, nie zakładaj kolejnego :/ Odpowiemy tak, czy siak, w miarę możliwości.
A do rzeczy: nie czytaj książek! Nie mają się nijak do serialu, poza niektórymi imionami i nazwiskami. Wątek Deleny rozwija się, z tego co wiem, do pewnego momentu, ale wydawca nie chciał, żeby Elena wybrała ostatecznie Damona i zwolnił panią Smith, a na jej miejsce zatrudnił ghost writera.
Lepiej skróć sobie oczekiwanie innymi serialami, zamiast czytać te książki.

użytkownik usunięty
Evarini

sorka po prostu chciałam żeby ktoś mi tylko powiedział czy warto zabierać się za ksiązkę:/ skoro mówisz,że watek kończy się nieciekawie to chyba rzeczywiście odpuszczę sobie:p myślałam że skoro film bazuje na serii ksiązek( a koleżanka mówiła że w 3 serii filmu Elena i Damon zbliżą się do siebie) to w książce jest podobnie.dzięki za odpowiedź.XD

Książki to straszne gnioty, nie mają prawie nic wspólnego z serialem. A wątek Deleny kończy się bodajże śmiercią Damona. Chociaż w książkach postaci potrafią zmartwychwstawać po kilka razy, jako miliard różnych stworzonek, więc nigdy nic nie wiadomo.

użytkownik usunięty
Evarini

o nie skoro Damon ginie to na pewno nie bd czytać,tak to sie nie bawię>

użytkownik usunięty
Evarini

Niezły spoiler Ev, a gdyby jednak chciała czytać?;) :P

To przygotuje się psychicznie na ten cios :P A zresztą, jeśli następca pani Smith będzie miał choć trochę oleju w głowie, to Damonka wskrzesi wzorem wskrzeszania Eleny przez poprzedniczkę :P Szczególnie, że Damon był chyba jedyną pełnowymiarową postacią w książkach xD

użytkownik usunięty
Evarini

No niestety, Pani Smith została wywalona za to, że jednak trochę tego oleju miała i pisała o Delenie ;p (choć z Balonem to przesadziła;p)
Nowy następca będzie musiał pisać o Stelenie najwyraźniej, więc po co mu Damon :/

użytkownik usunięty

właśnie o to pytałam o wątek Eleny i Damona.a orientuje się ktoś ile serii zamierzają twórcy nakręcić?

oni sami chyba jeszcze tego nie wiedzą, to zależy od wielu czynników np. oglądalności

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

no tak racja.ale od 5 dni tylko tym żyje więc jestem strasznie ciekawa:P

Oglądalność to najważniejsza kwestia. Dopóki serial przynosi zyski, jest bezpieczny.
A aktorzy mają podpisane kontrakty na 6 sezonów.

użytkownik usunięty
Evarini

ależ się ucieszyłam:) dzięki za info.

ocenił(a) serial na 8

Z tego, co mi wiadomo (chociaż nie czytałam ostatniego tomu, w którym ten biedak Damon umiera, oddawszy swe życie za Bonnie :P) książka kończy się w niejasny sposób i nic nie jest do końca rozstrzygnięte, tak więc może to prawdopodobne, że pani Smith zabierze się za kolejny tom i ożywi w nim Damona :P