Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

moja teoria jest taka że Walter pożałował pieniędzy dla fanów serialu...
Bo ja wolę stare odcinki! Teraz nie dzieje się nic ciekawego-powielanie akcji i pomysłów,te same sytuacje i -co najgorsze-słaba gra Eleny i Iana.Coś jest sztucznego między nimi,może dlatego że prywatnie są razem,zagubili się w swoich rolach i wypadają nudnie bez tej świeżości którą mieli w sobie i bez humoru.Ian już nie jest zabawny,a tylko zblazowany i stary.
Ostatnio pokazywali w tiwi dokument o reżyserce Agnieszce Holland i tam Linda mówił,że "grając u Agnieszki jak też u Wajdy nie można kłamać!"
Dla mnie Nina i Ian kłamią

ocenił(a) serial na 7
hicetnunc

ja tam się nie zgadzam ;)
Elena jest jaka jest... ciężko zagrać taką niewyrazistą osobę ale to jak Nina wciela się w Kath... to jest dobre ;]
a Ian... myślę, że tak się wydaje bo Damon się zmienił...
i nie widzę też powtarzających się sytuacji ;p możesz jakieś przybliżyć?

ocenił(a) serial na 10
Martusia_18

To, że Damon nie zmieniłby się podczas całego 2go sezonu przy boku Eleny, byłoby dopiero naciągane.
Jak dla mnie, on po prostu stara się dobrze zachowywać, stara się zapewnić bezpieczeństwo Elenie, którą jak wiemy, kocha :) .
A oglądając 3 odcinek, 3go sezonu możemy zauważyć, że ten 'true' Damon gdzieś tam w nim siedzi. Trzeba trochę poczekać na rozwinięcie akcji .

ocenił(a) serial na 4
Martusia_18

ciągle to samo z tą właśnie parą:Damon w pokoju Eleny siedzi na łóżku- wchodzi Elena z ręcznikiem(zaskoczona)
Damon w pokoju Eleny stoi przy oknie-wchodzi Elena z ręcznikiem(zaskoczona)
Damon grzebie w szufladzie Eleny i wyjmuje biustonosz
Damon grzebie w szufladzie Eleny i wyjmuje...majtki

użytkownik usunięty
hicetnunc

Wolę to niż: przychodzi Stefan z zmarszczonym czołem - Elena rzuca mu się w ramiona
Niech będzie tak jak jest teraz. Trzeci sezon właśnie się rozkręca.

A TVN woli produkować kolejne kiepskie polskie seriale. Trudno. Mi tam nie zależy.

ocenił(a) serial na 7
hicetnunc

Tak samo można by narzekać na granie w bilarda, siedzenie przy barze... bo po co Alaric pije ciągle w tym samym miejscu? mógłby iść do parku albo pod most...
To co się powtarza (Twoje przykłady) to całkowicie ludzkie zachowania, które w naszym życiu pojawiają się znacznie częściej niż w serialu (raz na ok)... Normalne, że wieczorami ludzie zaczynają rozmyślać, pić i zwierzać się... I normalne, że faceci lubią oglądać damską bieliznę ;p Jak nie może na żywym obiekcie to chce chociaż dowiedzieć się co ona nosi pod ubraniem ;)

ocenił(a) serial na 4
Martusia_18

akurat ta powtarzalność to sprawa drugorzędna chociaż nużąca ważniejsze jest czy zauważyłyście mniej spontaniczności w grze bohaterów jakby ich coś stopowało i nie pozwalało grać na full,głębiej i prawdziwiej jak na zawodowych aktorów przystało
chociaż nie wiem czy skończyli szkołę aktorską
Po obejrzeniu sobie pierwszego odcinka widać kolosalną różnicę w grze tej pary i trochę szkoda,bo do tamtych będę wracać nieraz,a teraźniejsze są bo są lecz nie wzbudzają emocji

ocenił(a) serial na 10
hicetnunc

a jak Twoim zdaniem powinien na chwilę obecną zachowywać się Damon ? Ma wręcz przy sobie dziewczynę, którą kocha, a ta nie zwraca na niego żadnej uwagi. Jak sama powiedziała, pocałowała go, bo myślała, że Damon umrze. Do tego dochodzi zamieszanie ze Stefanem, który ocalił jego życie, i wypadałoby się odwdzięczyć ;) O Elenie nie wspomnę, bo przez całe 3 sezony nie zauważyłam żadnej istotnej zmiany w jej zachowaniu, więc nie wiem co takiego zauważyłaś Ty? Plus wspomnę, że jako Katherine gra naprawdę świetnie, więc nie jest to wina aktorki a postaci, którą gra :) Jak dla mnie Damon i Elena dobrze wczuwają się w swoje role.

ocenił(a) serial na 8
Cleveland

No właśnie, Nina jako Katherine radzi sobie znakomicie. A co do Eleny - to zwyczajna, spokojna miłą dziewczyna - tu nie ma nic do zagrania tak naprawdę.

A Damon - przecież nadal jest zabawny, czasem sarkastyczny. A że trochę mniej niż w początkowych odcinkach - przecież sezon 3 dopiero się rozkręca. Nie mogą walić 10 tysięcy dowcipów na minutę, to przecież nie na tym polega. Będą nowi bohaterowie - będą nowe złośliwe uwagi Damona.

ocenił(a) serial na 10
reesee

Tak właśnie. Nawet jeśli już nie "czujesz" że to ten sam Damon, może to być spowodowane tym, że za nami już pełne 2 sezony Pamiętników, i to co nowe, nie jest już takie nowe :) Ja jednak uważam, że Damon jeszcze pokaże prawdziwego siebie, zgadzam się z reesee, będą nowi bohaterowie - będą nowe złośliwe uwagi Damona . Trzeba poczekać, jak na razie Stefek ma swoje pięć minut w serialu .

ocenił(a) serial na 1
Cleveland

no właśnie jeśli chodzi o Stefana to nie jest źle ale mogło być lepiej. Może się rozkręci, co z tego że zaczął pić krew ludzką a nie ze zwierząt nie zmienił się aż tak bardzo myślałam, że będzie tak jak Damon w 1 sezonie z pazurem odetnie się od Stefana z 1 sezonu. Mógłby zmienić fryzurę:D a co do Niny jako Eleny to pomyłka może jako Kath jest trochę lepsza ale np miny robią obie tak samo. Ciągle tylko te same.

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

Racja, Powinnien coś zmienić w swoim imageu :D Damon co chwile ma coś nowego na głowie, tak samo Klaus ęd Eliaszek, Pierwotni podążają za modą, nie ma co . Co do Stefana, czy on kiedykolwiek miał inną fryzurę ? No, może jakoś na początku pierwszego sezonu :) Oj, nie mów, postać Stefana się rozkręca, jeszcze te retrospekcje z lat 20, nawet sam Klaus - wamir nad wampirami, stwierdził, że wiele nauczył się od Stefana z tamtego okresu . Mam również nadzieję, że Rebecca w jakiś sposób go rozkręci, a ilość zmarszczek na jego czole ulegnie gwałtownemu zmiejszeniu .

ocenił(a) serial na 1
Cleveland

dlatego napisałam że nie jest źle :D dopiero początek 3 sezonu mam nadzieję, że Stefan się rozkręci i nie będzie okazywał uczuć chciałabym żeby mnie zaskoczył na maksa taki bardzo zły wampir :D a gdzie jest Elijah myślałam że go zobaczę z całą historią pierwotnych. Mam nadzieje że nie ominą tego

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

Hej, a niech tylko spróbują ominąć mi historię pierwotniaków. Naprawdę bardzo mnie to ciekawi, jakiś błąd genetyczny, czy rzucona klątwa ? Może być interesująco, ominięcie tego wątku byłoby samobójstwem twórców.

ocenił(a) serial na 1
Cleveland

no właśnie jesteśmy na 6 odcinku PW a tu nic nie słychać nt pierwotnych :( . Ja chce się dowiedzieć jak to wszystko zaczęło, oraz chciałabym się dowiedzieć na temat oryginalnej Petrovej i zaklęcia jakie zostało rzucone. Co ma wspólnego Mikeal z Kluasem i Rebecą (może to ich ojciec) i jak to się stało, że Klaus został hybrydą ja wiem że matka zdradziła swojego męża z wilkołakiem i urodził się Klaus. Skoro jednak matka Klausa była pierwotnym wampirem to przecież nie mogła urodzić Klausa a moze to było wcześniej?

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

Historię pierwotnych zapewne wyjaśnią nam w momencie pojawienia się matki Klausa, bądź już w najbliższym czasie, podczas retrospekcji z Michaelem:) Zaciekawiła mnie Twoja teoria, masz zupełną rację - Skoro matka Klausa była wampirem, a wiemy iż wampirki nie są zdolne do rozmnażania się, w jaki sposób pojawił się Klaus ?

ocenił(a) serial na 8
Cleveland

Może bardzo chciała mieć dziecko i pierwotna czarownica zlitowała się, a potem urodził się Klausio - hybrydka? No i żeby nie narozrabiał za bardzo Petrova postanowiła naprawić swój fatalny błąd, rzucając klątwę? Wiem, wiem, to bzdura kompletna, ale teraz już sama nie wiem, co na ten temat myśleć xD

mrowka1504

Myślę, że wcześniej ich wszystkich po kolei urodziła - zanim została wampirem- Elijaha, Rebecę, Klausa, itd. A pierwotnym wampirem stała się może w tym samym czasie co jej dzieci albo przed nimi, w każdym razie po ich urodzeniu.

ocenił(a) serial na 1
karolajna_7

http://vampirediaries.pl/artykuly/2278-mikael-poznajcie-owc tutaj znalazłam artykuł o mikelu i jakoby był powiązany z Rebecą i Eljahem (jako ich biologiczny ojciec) ale mnie to zastanawia wampir który jest łowcą wampirów polujący na własne dzieci? dlaczego wiemy wszyscy że i Klaus i Rebecah uciekali przed nim. Tam też jest napisane, że Mikel został pochowany przez pierwotną czarownicę w 1990 roku (czyli jak spekulują inni blisko narodzin Eleny i miejsca gdzie się urodziła) przypadek? mam nadzieje że wszystko nie długo będzie wyjaśnione i z pierwotnymi i klątwą która została rzucona na Klausa( będzie pokazany dlaczego tak się stało) i oryginalna Petrova się pojawi:)

ocenił(a) serial na 10
karolajna_7

Z drugiej jednakże str. to Klaus, Rebbeca, Eliaszek i reszta sławnego, pierwotnego rodzeństwa nie jest znowu taka pierwotna, skoro najpierw wampirkami stali się ich rodzice:) Jak to Klaus raz powiedział Stefanowi, w retrospekcjach z lat 20 - " Rebbeca jest czystej krwi wampirem, a Ty nie jesteś niczym więcej niż rozrzedzoną linią krwi ". Więc to Klaus, Rebecca, Eliaszek i rodzeństwo byli pierwsi, czy ich rodzice ? Jednak jak wiadomo, Klaus mógł stać się hybrydą, dlatego, że jego matka była wampirem a ojciec wilkołakiem - Co wskazuje na to, że to rodzice pierwotniaków byli pierwszymi wampirami. Więc ponownie narzuca się pytanie, w jaki sposób wampiromatka urodziła nam Klausika ? :P

ocenił(a) serial na 7
Cleveland

Cała rodzina w jakiś sposób została wampirami w tym samym czasie
(wtedy też okazało się, że mamusia zdradziła tatusia z wilkiem) ;]
Nie widzę innej opcji
Ale pasowałoby mi gdyby to tatuś był łowcą ;] może chcieć zlikwidować wszystkie wampiry na świecie i na koniec siebie ;p

ocenił(a) serial na 10
Martusia_18

Dużo osób spekuluje iż Mikael okaże się właśnie tatuśkiem. Mi również taka opcja by odpowiadała:) Chociaż jeśli VD ma się skończyć zagładą wszystkich wampirów to nie za bardzo się na to piszę. Jeśli dobro ma jednak zwyciężyć, to Mikaela zabić będzie w stanie jedynie pierwotna wiedźma - jestem ciekawa czy będzie nią Charlotte Petrova. Nie chciałabym jednak aby światem Pamiętników Wampirów zawładnęła ostatecznie magia i była ona lekarstwem na wszystko:) Założę się, że to właśnie jakiś rodzaj klątwy czy Bóg wie czego spowodowało pojawienie się pierwotniaków, co bynajmniej dla mnie byłoby bezsensownym rozwiązaniem:)