Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 9
malajt2

Wyjaśnij słowo "kipia".

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

<hahaha> no właśnie wyjaśnij. I gramatyki się naucz-bo jeśli już to "kipia" zmierzchu a nie zmierzcha:)

użytkownik usunięty
malajt2

Tak a Damon błyszczy na Słońcu.... razem z Eleną

malajt2

to serial a nie film :)

ocenił(a) serial na 10
bliss6

słuszna uwaga:)

K_i_N_g_A_88

że serial o wampirach to już jest taki jak zmierzch?????? Żałosne rozumowanie....

użytkownik usunięty
malajt2

"Kipia zmierzcha" ?
Szkoda, że Ty nie jesteś kipią polonisty.

użytkownik usunięty

xD

malajt2

Ile oglądnełaś/łeś odcinków, hmm?

Madeleine_filmweb

Ja strzelam, że autor/-ka tematu ma za sobą Pilota ;)

użytkownik usunięty
Evarini

A ja że streszczenie na filmwebie;)

ocenił(a) serial na 9

A ja, że przeczytał/a, iż dwie istoty nadprzyrodzone chcą mieć jedną i tą samą ;)

Evarini

Ja też po pilocie zrezygnowałam, wróciłam po paru miesiącach i jestem uzależniona;D

ocenił(a) serial na 9
Madeleine_filmweb

Na mnie Pilot też nie zrobił wrażenia. Tylko wejście Damona na końcu. W sumie podchodziłam do tego serialu negatywnie nastawiona, bo też na początku myślałam, że to "kipia zmierzcha" ;P

BeautyAndStupid

Mnie się Pilot podobał, może nie uznałam od razu, że to rewelacja, ale zaciekawił mnie na tyle, że oglądałam dalej.

użytkownik usunięty
Evarini

Mnie również. Szczególnie końcówka z Damonem i Stefanem. Rewelacyjny nie był, ale nic nie zaszkodzi obejrzeć drugiego epizodu dla upewnienia. Ja kiedyś zrobiłam taki błąd z Skins, że zrezygnowałam po pierwszym odcinku i więcej tak nie zrobię.

ocenił(a) serial na 10

Pilot mnie nie zafascynował do momentu słynnego 'Hello brother'. Tym mnie uwiódł ;)

ocenił(a) serial na 4
dagusia_bojar

Dziwię się, że jeszcze nikt nie zauważył, jak ten temat zalatuje marną prowokacją.

ocenił(a) serial na 10
malajt2

Sam jesteś jak "kipia zmierzcha" ;p !!!!! hahahahhah naucz sie pisać ;x

ocenił(a) serial na 10
Annabeth _

To samo mu powiedziałam:P. Chciał/a nas sprowokować ale nas rozśmieszył/a, bo pisać nie umie:)Xena to dobrze ujęła-marna prowokacja i tyle:)

ocenił(a) serial na 8
malajt2

To raczej odwrotnie, Zmierzch "kipia" Pamiętników. "Trylogia "Pamiętniki wampirów" opublikowana została w 1992 roku, zaś część czwarta rok później, przez wydawnictwo Harper Paperbacks. W 1999 roku wszystkie cztery książki zostały ponownie wydrukowanie przez HarperPrism. W 2007 roku HarperTeen Publishing Company ponownie opublikowało całą serię w dwuczęściowym wydaniu." "Pierwsza z części cyklu Zmierzch została wydana w USA w październiku 2005 (w Polsce 1 stycznia 2007). W listopadzie Zmierzch znalazł się na piątym miejscu na liście bestsellerów New York Timesa." (wikipedia)

użytkownik usunięty
annica_2

żadne nie jest kopią drugiego, poprostu ciężko o zupełną oryginalność w filmach o takiej samej tematyce - wampirach.

malajt2

szczególnie, ze ksiązka "pamiętniki wampirów" była przed zmierzchem podobno. nie moge powiedziec, że zmierzch to kopia, ale generlnie fakt. b duzo podobieństw. szkoda tlk, ze wybrali takich aktorow, że stefan wyglada jak edward a elena prawie jak bella. :(

użytkownik usunięty
m_gnomik

Nie widzę zbytniego podobieństwa.

ocenił(a) serial na 4

Ja też. Ta powyższa opinia jest lekko naciągana.

malajt2

Jezu... znów to samo..
Książka Pamiętniki Wampirów ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99tniki_wampir%C3%B3w_%28seria_powie%C5%9Bc i%29 ) powstała przeszło piętnaście lat przed Zmierzchem ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmierzch_%28powie%C5%9B%C4%87%29), więc, że tak się zapytam, co jest "kipią" czego??
Proponuję, zanim się następnym razem dopieprzysz do czegoś, może poczytaj co?