<hahaha> no właśnie wyjaśnij. I gramatyki się naucz-bo jeśli już to "kipia" zmierzchu a nie zmierzcha:)
A ja, że przeczytał/a, iż dwie istoty nadprzyrodzone chcą mieć jedną i tą samą ;)
Na mnie Pilot też nie zrobił wrażenia. Tylko wejście Damona na końcu. W sumie podchodziłam do tego serialu negatywnie nastawiona, bo też na początku myślałam, że to "kipia zmierzcha" ;P
Mnie się Pilot podobał, może nie uznałam od razu, że to rewelacja, ale zaciekawił mnie na tyle, że oglądałam dalej.
Mnie również. Szczególnie końcówka z Damonem i Stefanem. Rewelacyjny nie był, ale nic nie zaszkodzi obejrzeć drugiego epizodu dla upewnienia. Ja kiedyś zrobiłam taki błąd z Skins, że zrezygnowałam po pierwszym odcinku i więcej tak nie zrobię.
Pilot mnie nie zafascynował do momentu słynnego 'Hello brother'. Tym mnie uwiódł ;)
Dziwię się, że jeszcze nikt nie zauważył, jak ten temat zalatuje marną prowokacją.
To samo mu powiedziałam:P. Chciał/a nas sprowokować ale nas rozśmieszył/a, bo pisać nie umie:)Xena to dobrze ujęła-marna prowokacja i tyle:)
To raczej odwrotnie, Zmierzch "kipia" Pamiętników. "Trylogia "Pamiętniki wampirów" opublikowana została w 1992 roku, zaś część czwarta rok później, przez wydawnictwo Harper Paperbacks. W 1999 roku wszystkie cztery książki zostały ponownie wydrukowanie przez HarperPrism. W 2007 roku HarperTeen Publishing Company ponownie opublikowało całą serię w dwuczęściowym wydaniu." "Pierwsza z części cyklu Zmierzch została wydana w USA w październiku 2005 (w Polsce 1 stycznia 2007). W listopadzie Zmierzch znalazł się na piątym miejscu na liście bestsellerów New York Timesa." (wikipedia)
żadne nie jest kopią drugiego, poprostu ciężko o zupełną oryginalność w filmach o takiej samej tematyce - wampirach.
szczególnie, ze ksiązka "pamiętniki wampirów" była przed zmierzchem podobno. nie moge powiedziec, że zmierzch to kopia, ale generlnie fakt. b duzo podobieństw. szkoda tlk, ze wybrali takich aktorow, że stefan wyglada jak edward a elena prawie jak bella. :(
Jezu... znów to samo..
Książka Pamiętniki Wampirów ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99tniki_wampir%C3%B3w_%28seria_powie%C5%9Bc i%29 ) powstała przeszło piętnaście lat przed Zmierzchem ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmierzch_%28powie%C5%9B%C4%87%29), więc, że tak się zapytam, co jest "kipią" czego??
Proponuję, zanim się następnym razem dopieprzysz do czegoś, może poczytaj co?