Cóż, ja jestem odcinkiem, tak jak większość, zachwycona. Mnóstwo akcji, trzymania w napięciu... Po tym, jak Elijah dostał pierwszy raz sztyletem od Alarica, naprawdę bałam się, że to już koniec. Ale gdy zobaczyłam go chwilę później z dr Martinem od razu się rozchmurzyłam. Jedna z końcowych scen - Elena raniąca siebie, a później Elijah - genialna. Mam wielką nadzieję, że ktoś wyciągnie ten sztylet z Elijah, bo inaczej nie ręczę za siebie! Szkoda, że stosunki Jenna&Alaric się popsuły, jestem wielką fanką tej pary i uważam, że pasują do siebie idealnie - muszą być razem! Już w poprzednim odcinku rozdzielili Caroline i Tylera na dobre, przynajmniej na kilka epizodów bez dwóch zdań. Szczerze przyznam, że bałam się również o Damona po tym, jak Stefan i Elena, czytając dziennik Jonathana Gilberta, dowiedzieli się, że jeśli wampir zabije Pierwotnego tym sztyletem, to sam także umrze. Retrospekcje - na nie głównie czekałam i nie zawiodłam się. Miło było znów zobaczyć Lexi. Nadal żałuję, że uśmiercili ją po jednym epizodzie, bo była niesamowita. Brak miziania Steleny - na plus. Bonnie i Jeremy? Niby jest mi ta para obojętna, ale chętnie zobaczę ich razem :] Czy ja wiem? Może to i dobrze, że Bonnie straciła moce? I tak zapewne wkrótce je odzyska ^^ Aj, Kathy comes back :D Niezłe "wejście" :D Choć początkowo myślałam, że to Elijah zastawił jakąś sprytną pułapkę na Damona. Mogła to być Elena - ach, jak ja bym chciała, żeby to była Elena! Ale logicznie rzecz biorąc, co świętoszkowata Elenka robiłaby w łazience Damona? Pod prysznicem? :) No i, kurczę, gdy Elenka wbiła sobie ten sztylet w brzuch, potrzebowała później krwi. Dlaczego Stefek musiał tam wtedy być? Damon mógłby jej równie dobrze pomóc, dając jej swoją krew! :D
A więc teraz pozostaje czekać do następnego odcinka...
Kurcze, zapomniałam dodać o tej uroczej radości Elajdży na widok Jenny, gdy ta przyszła go przywitać przed kolacją...
Ale to było pocieszne.
Rozbroiło mnie też - jak Elenka wyciągnęła zza pazuchy swój super nożyk - i Eliajh rzucił jej takie spojrzenie w stylu:
"No nie mogę;) Gdzie??! Z czym, kobieto? Drugi raz się nie dam nabrać na ten numer, możesz sobie wymachiwać..."
A tu proszę. A jednak;)
Brak wilkołaczka :( .
Odcinek super !
W końcu Cat wyszła na wolność ,teraz to dopiero zacznie się dziać ,przyda się trochę pieprzyku i już nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.Szkoda Bonnie,mam nadzieję że dziewczyna odzyska to co jej.
Świetna scena kiedy Alarick oddał pierścień tatulkowi Eleny ze słowami że "po tym co zrobił Damonowi będzie go o wiele bardziej potrzebował".
Ps.tak na marginesie Stefan ma obłędne oczy,cudowne!
odjazdowy odcinek! Gites majonez, czad aż kipi! :D normalnie do tej pory dreszcze mnie przechodzą !! :D teksty Damona mnie rozwaliły, Alaric też jest super gostek! :D Niech Jenna się w końcu dowie wampciach.... Ale byłyby jajca, gdyby nie zabili Elijaha, no i były z Jenna. Ale byłby git xD No ta... to nie Moda na sukces, a przecie szkoda byłoby mi Alarica... Elajdża wróć!!! Nieeee!:( Musiała cię ta Elka przebić. Alaric, to zrozumiałe, ale Elence nie przebaczę ;) Coś jednak czuję, że wróci. :D No ale akcji to było hu hu! Czad, jak wcześniej powiedziałam. No i 0:1 dla Delenki! Oł tak! :D Stefek stracił trochę zaufania Elki, co mnie rozpiera. W końcu się dowiedziała, że to (cud, miód, malina xD) Damon jest jej przeznaczony. O mój ty świecie... On jest boski xD Nie to, że boski z wyglądu, ale ma odjazdowy charakter :D
wie ktos gdzie moge to obejrzec z napisami polskimi ?
sa takie dwie strony ale napisy ida za szybko ;/
help ^^
nie chce mi się edycja włączyć więc piszę tu, bo pomyliłam się w nazwie: iitv (no i po kropce- info)
O FU** :D świetny odcinek. Uwielbiam kiedy w ostatniej scenie występuje Damon. I ci to się stało, chciał zostawic Katherine na wiecznie wyschnięcie a ona mu pomaga? Chyba twórcy nie zrobią niespodzianki w stylu Damon i Katherine big love:D To w sumie nie byłby taki głupi pomysł, bo Damon potrzebuje ostrzejszej dziewczyny niż Elena. A i Elena już nie jest taka sama. Mam wrażenie, że serial dziwnie skupia się, akcje przestają byc w miarę realistyczne. No o ile za realistyczne można uznac wampiry ale pierwszy sezon skupiał się na takich bardziej ludzkich problemach- tu perwsza miłosc, konflikt braci i zazdrosc między nimi, problemy Jeremiego z narkotykami, to sa takie rzeczy które mogą się zdarzyc w prawdziwym życiu. A komu zdarza się miec problem z klątwą wampirów i wilkołaków? Motyw robi się całkiem z księżyca ale coś chociaż dziś się działo. Sporo Damona, tak jak lubię. Niech zgra się z Katherine i Klaus może zabijac Elenę, zrobila się depresyjna jak Stefan. Już nie będzie takiego spontanicznego i enerigcznego Damona jak w odcinku 11 z pierwszej serii gdzie porwał Elenę do Atlanty. Oby wrócił tamten klimat. A póki nie to zachwycam się tym odcinkiem i bardzo boleję, że będzie przerwa:(
Bardzo fajny odcinek , szczególnie tak końcówka z Kath ha ha ha ... ale DLACZEGO MUSIELI ZABIĆ ELIJAH'A ? To była jedna z moich ulubionych postaci z TVD!!! Co prawda już się nie mogę doczekać Klausa ale z Elijahem i tak będę tęsknić :) Mam nadzieję że pokażą go jeszcze w jakiejś retrospekcji , może z Klausem [?] . Szykują się dobre odcinki .
Eljah z tego co zrozumiałam nie nie trwale uśmiercony, wystarczy wyjąc mu tego gwoździa z serca i ożyje. Myślę że to będzie prędzej niż później bo czymś muszą zabic Klausa. Końcówka dobra, ciekawe czy Damon skorzystał:) dowiemy się za tydzien, podobnie jak było z reporterką, też czekanie co zrobi Damon:D Tak te odcinki mają się kończyc:)
Spoiler, a tak właściwie pytanie, bo nie zrozumiałam jednej rzeczy. Jak Damon wszedl do grobowca i po prostu sobie z niego wyszedł. Przecież jest tam rzucona ta klątwa, że wampir nie wyjdzie, tak więc o co chodzi?
klątwy nie ma, tylko katherine nie mogła wyjśc bo była zahipnotyzowana przez Eliaszka. Przeciez zdjęli urok żeby Stefan mógł wyjśc z grobowca
Ja cię, zakończenie świetne, ale jak Elijah nie ożyje to mnie szlag trafi :/ Też trochę to takie naciągane, że dał się nagle wyrolować no ale cóż.To było genialne jak się przeraził gdy Elena wbiła sobie nóż. Tylko po cholerę Stefan ją uleczył? Mógł go wyprzedzić Damon:/
Andie jest taka przesympatyczna! jak zginie to normalnie no... serial dużo straci w moich oczach.
Jenny mi szkoda:/
Bonnie straciła czary, jeeee... pewnie i tak je odzyska ale dobrze, że jakiś czas będzie "normalna" i nie będzie się panoszyć..
Lexi wyglądala śmiesznie z tymi grubymi czarnymi brwiami:D Mi się retrospekcje podobały, nareszcie widac że nie zawsze było tak że to Damon był ten zły. Stefan robi z siebie wielkiego cierpiącego ale Damon miał powody żeby go znienawidzic. Ciekawe jak przeproszą Elijaha jak kołek mu wyciągną, będą musieli:) to będzie dobra scena, Damon jest urodzonym dyplomatą więc pewnie się tym zajmie:D
Muszę dać upust swojej frustracji - oczywiście Elijah jeszcze ożyje i to stąd taki scenariusz z tym sztyletem, co to nie zabija do końca, ale czy oni do cholery, jak już leży martwy z wbitym sztyletem, nie mogliby mu odciąć głowy i zakopać gdzieś 300 mil dalej? Przecież by mu nie odrosła, nawet gdyby ktoś wyciągnął sztylet!
A to jest oczywiste, że go ktoś wyciągnie :D
Ech!
OMG na świeżo. To nie będzie składne. Jak oni zmieścili tyle akcji w tych 40 minutach?? Elena, Elena, Elena- lubię ją z odcinka na odcinek coraz to bardziej i bardziej;) Stefan jako zły wampirek- nice, a Demon jako dobry- hahahahahha. LEXI- czemu ja ten Demon zabił- za to wypadł z mojej top4 już dawno, ale teraz się utwierdziłam w moim przekonaniu. czy tylko ja nie mogę znieść Johna!!!! Jaki on jest wkur*iający!! Bonnie bez mocy- no to maja jednym słowem przeje*ane- i muszę tu pochwalić tę aktorkę- jej płacz, a raczej szlochanie mnie przejęło;) Kat na wolności;DDDDDDD mam nadzieję iż niedługo Jenna się wszystkiego dowie, szczerze ją lubię a wkurza mnie jak robią z niej debila!! Matt wystarczy jako niewiedzący;) Elijah- oj tam, 2 razy go dźgnęli, jeszcze pewnie zrobią to kilka razy;) na końcu powrócę do Eleny- nosz ta dziewczyna nabrała rumieńców!! I przepyszna jest jej relacja z Elijaha- miała nad nim władzę;DDD
odcinek zajbisty! ostatnim byłam nieco zawiedziona, ale za to ten... pomijając świetność Damona, akcja toczyła się non stop dużo zaskoczenia. ta scena z Eleną przebijającą sobie brzuch nożem, świetna! w życiu bym się czegoś takiego nie spodziewała. tak samo zakończenie. mina Damona rozwaliła wszystko :d mam nadzieję, że w przyszłym odcinku wydarzy się coś takiego co sprawi, że ten miesiąc będzie męczarnią, bo przed ostatnią przerwą zakończyli mało ciekawie. ale sam fakt, że ma pojawić się Klaus, już mówi sam za siebie. och i jaka byłam szczęśliwa, że Elena w koncu kłóciła się ze Stefano. nawet troszkę ją polubiłam, przez to, że była taka odważna w tym odcinku. i mam nadzieję, że rzeczywiście w końcu zacznie być bardziej z ikrą- to zdecydowanie działa na korzyść, gdy przejmuje sprawy w swoje ręce.
myślę, że Elajha powróci, sądząc po zwiastunie to raczej konieczne... Bonnie bez mocy? bardzo dobrze, w końcu przestanie się wymądrzać. iiiiiiiii powrót Katherine! dzięki, Ci Panie! na to czekałam. och, ubóstwiam Ninę, gdy gra tą postać. aż nie mogę uwierzyć, że robi to ta sama osoba, bo są one tak różne z Elenką- rewelacja. i kurczę widać, było, że Damon, żałuje, że zabił Lexi, jego minka:(
i mam pytanie: czy Stefano nie może, znowu trochę, troszeczkę pozabijać ludzi? jest wtedy taki fajny.
wybaczcie nieskładność wyypowiedzi, ale to te emocje:d
Cholerne zeskoczenie!
Odcinek świetny, tego się nie spodziewałam.
Fajnie że przypomnieli czasy Stefana, i oczywiście Lexi (szkoda że jej już nie ma)
Jedna rzecz w tym odcinku mi się nie podobała: ZABICIE Elajha! Ja chce żeby wrócił...jednak jeżeli tak sie stanie będzie niezła rzeż. Ale w końcu co to za problem wyciągnąć mały sztylecik z jego serca?.
A Kath mnie dobiła! Ja tam nie wierzę w jej dobre intencje.
Jak dla mnie super odcinek , retrospekcje , Lexi , coraz ciekawiej .. ;) A no i koncówka powala ;p
Nie no, chyba najlepszy odcinkek.
Retrospekcje, Lexi.!, Damon w całej okazałości, Alaric - pogromca pierwotnych XD, a końcówka ; DD
Nie no teraz tylko czekac do następnego tygodnia ; ))
Odcinek na prawdę dobry. ;)
'Zły' Stefan - to było fajne. ;D
Obiadek u Damona był świetny. Ta cała akcja po prostu niesamowita... A nasz wujaszek jeszcze specjalnie przyszedł, żeby popatrzeć jak Damon ginie... Teraz ma przesrane. ;) Ale Alaric niezły był, jak przez krzesło go przebił. ;)
Szkoda mi Bonnie, że utraciła moce, ale mam nadzieję, że jej ten Jonas je odda... ;)
A ten podstęp Eleny co do Elijaha potem no świetnie to wymyślili, nigdy bym nie pomyślała, że Elenę stać na coś takiego .;) Świetne jak sobie sama wbiła ten nóż a potem jeszcze Elijahowi ten sztylet...
Kurcze no ale najgorsze w tym odcinku to rozstanie Alarica i Jenny ja tak lubiłam ich razem, mam nadzieję, że wrócą do siebie. I mam nadzieję, że w najbliższych odcinkach uśmiercą wujka Johna, bo mam już jego serdecznie dość...
I szkoda mi było Stefana jak wspominał Lexi... szkoda, że już jej nie ma. Nawet na twarzy Damona było widać smutek i taką niezręczność jak Stefan przypomniał mu o niej...
Ale mina Damona jak zobaczył Katherine wychodzącą spod prysznica - bezcenne.;D
Fajnie to ukartowała nasz Kath. ;) Ciekawe jak tam będzie się ich współpraca dalej układać. ;)
Zgadzam się, mina Damona na samym końcu odcinka była bezcenna :D W każdym razie cieszę się, że Kathy wyszła z grobowca - znów zacznie mieszać i będzie się jeszcze więcej dziać! Poza tym (spoiler) nie mogę się doczekać przyszłego epizodu, w którym Caroline będzie śpiewać :)) (koniec spoilera). Oby tylko poprawiły się relacje Jenna&Alaric i Tyler jak najszybciej wrócił do Mystic Falls, by ratować swoją przyjaźń/związek z Car... Właśnie oglądałam po raz kolejny "The dinner party" i gdy Stefan powiedział Elenie (po przeczytaniu w dzienniku Jonathana Gilberta, że jeśli wampir zabije Pierwotnego tym sztyletem to sam też umrze), że Damon ma zamiar za chwilę zabić Elijah, to było widać, że Elena martwi się o Damona, dopóki wszystko nie zostało wyjaśnione i w tym momencie wręcz odetchnęła z ulgą... Choć może trochę przesadzam z racji, że jestem fanką Deleny :p Uzależniłam się od tej sceny, w której Elijah stoi przed posiadłością Gilbertów, rozmawia z Eleną, ona wbija sobie sztylet w brzuch, on mówi, że ma jego słowo, że ochroni jej bliskich (swoją drogą, naprawdę ciężko przyszło mu wypowiedzenie tych kilku słów - "I give you my word" - widać, że zawsze dotrzymuje słowa i nie był w stanie powiedzieć czegoś, co nie było prawdą), po czym łapie ją w ramiona, a ona go "zabija". Aż głupio się przyznać, ale oni tak ładnie razem wyglądali (Elena i Elijah xD), gdy Elijah powiedział, że musi ją wyleczyć i ją złapał :D W ogóle on już kilka razy tak dziwnie na nią popatrzył... Może między nim i Kathy coś kiedyś było?! xD
Jak już mówimy o tych Delenowych scenach... Rozbawiła mnie mina Damona, gdy wszedł do łazienki. Wyglądał tak, jakby sobie pomyślał: "Skąd tu się wzięła Elena? Może to przez ten stres związany z zabiciem Elijaha albo pomyliła łazienki. O cholercia :D", aż tu nagle Katherine mówi "Do yuo have a robe?" i czar pryska :D. Hah, mina Damona rzeczywiście bezcenna. Jestem stuprocentową fanką Deleny, ale muszę powiedzieć, że ta scena była gorąca... Chemia między Ianem i Niną jest przeogromna, nieważne, czy Dobrev wciela się aktualnie w Kathy, czy w Elkę. Ah <3
Zgadzam się całkowicie :) Znalazłam jeden genialny komentarz na youtube, podsumowujący Damona w scenie "prysznicowej" z Kathy :D
"I love Damon's face when he sees Katherine in the shower!
it looks like at first he's like, "Elena...?! The woman I love naked in my shower, hallelujah, holy shit!" I love his face, it's so awestruck. you can tell even just by his reaction to her nudity how he feels about Elena.
THEN it's "hot naked woman!"
then "Katherine got out?!"
then "Katherine's hot. Damn, this means trouble"
yeah there's my 2 cents lol"
Po prostu świetny odcinek! Cud, miód i orzeszki. Przez 40 minut napięcie wprost mnie rozrywało :D
Elena pokazała pazur, kompletnie nie spodziewałam się tego po niej. Wykiwała Elijah lepiej niż wszyscy do tej pory razem wzięci. Stefan i Damon - całkowite odwrócenie ról. To Damon okazuje się być tym lepszym? Najwyraźniej. Kathriene wraca do akcji. Świetnie.
Gorzej będzie gdy okaże się, że Elijah był tym dobrym i naprawdę chciał chronić Elenę. Ale o ile go nie spalą, zawsze mogą na powrót go ożywić :D Ah, coż więcej mogę dodać. Po prostu bomba.
Odcinek majstersztyk :)) Mmmmm...Jakie Nina Dobrev ma ciało ulalala :) Uncle John będzie miał przesrane w końcu xP A co do ożywienia Elijaha...Chłopak jest cool, ale jakbym był w skórze Salvatorów to Elijaha wsadziłbym do tego grobowca gdzie siedziała kath..A mr Jonasa poprosić o zaklęcie na zzablokowanie wyjścia z tego grobowca xD I sztylet gotowy byłby na Klausa:)))
Najlepszy odcinek po przerwie świątecznej! Damon, Katherine, Elena byli świetni! :))) I ta ostatnia piosenka ze sceny z Katherine $ Damon - CUDO! :D
Po prostu kocham ten serial!!!!!!!!!!!!!! Emocje jak cholera przez cały odcinek!!!! Myślałam że zaraz z krzesła spadnę... i ta końcówka .... mmmmiodzio;))) :D i Damona mina jak zobaczył Kath pod prysznicem - nieziemska. Myślał pewnie na początku że to Elena... Ha ha ha ha ha wreszcie dzięki Bogu że Kath wróciła, this slut is excellent :DDDDD
Padnę zanim doczekam się drugiego odcina... rozniesie mnie...!!!! :DDDD
Jeden z najlepszych odcinków... Stephen ukazany z tej gorszej strony, a Damon taki grzeczniutki (chodzi mi o retrospekcję) :P
Szkoda, że następny odcinek będzie dopiero za tydzień ;(
następny odcinek będzie za tydzień, a kolejny niestety dopiero w kwietniu! :(
masakra normalnie.
DaGaaaa_1714 - dokładnie! xd mina Damona - bezcenne xd uwieeeelbiam go :)
Za każdym razem kiedy Elijah umierał wyłączałam odtwarzanie i krzyczałam na cały dom "NIEEEE!!!! Dlaczego?! Czemu go zabiliście?!!!!!!"
ale się wpieniłam kiedy Elena tak go oszukała.... myślałam że uduszę ją jej własnymi włosami! No bo jak tak można?!
Wiem jedno. Będą mieli prze*rane jak wyciągną mu ten sztylet z serca (a najprawdopodobniej zrobi to Jonas). I z jednej strony bardzo mnie to cieszy :D a z drugiej to szkoda mi co po niektórych osób... bo co to by był za serial bez Damona? ;D
Bez nerw, Damon jest absolutnie bezpieczny.
Twórcy TVD głupi chyba nie są, nie będą sabotować własnej pracy.
Jestem przekonana w 100 %, że Damon będzie istniał tak długo, jak kręcić będą serial.
Wiedzą, że Damon dla 94-97%;) fanów, czy może raczej fanek serialu niezbędny
Zginie tylko wtedy, gdy twórcy zdecydują się zakończyć przygodę jaką jest TVD.
Także spokojna głowa;)
Damon nie zginie, nie bój się.
Ale mam nadzieję, że Elajdża wstanie i solidnie skopie parę dup - sorkiXD
W sumie to jakby nie patrzeć cała ta akcja z sztyletem jest idiotyczna.
Jonas w następnym odcinku wyjedzie z mordą na Stefka że stracili broń na Klausa. I pewnie mu ten sztylet wyciągną a on ożyje i będą mieli przesrane. A nie prościej byłoby odciąć mu głowę, spalić czy wywieźć hen w las?
Oczywiście nie chcę tego, bo uwielbiam Elijaha,to mój wampirzy mistrz :P I rozumiem, że dalsza fabuła wymaga takiego zachowania bohaterów. No ale z drugiej strony. idiotyzm:P
Jestem ciekawa, czy ucięcie głowy ostatecznie rozwiązało by sprawę;)
W przypadku każdego zwykłego wampira - jak najbardziej...
Ale Pierwotni? Mega z nimi ciężko przecież, coby ich unieszkodliwić na dobre.
Jaki komfortXD
Najważniejsze, że będą jaja;) i Elajdża prawdopodobnie jeszcze wróci.
Oby, oby panie Dziejku.
Odcinek był super. Jak zwykle świetne teksty Damona i dużo zaskoczenia(np. jak Alaric zabił Elijah, a on potem ożył). Po scenie, w której Stefcio daje Elence swoją krew spodziewałam się tego że na końcu ktoś przyjdzie i zabije Elenę(a ponieważ miała w sobie krew Stefano stanie się wampirem). I jeszcze ta ostatnia scena była cudowna, fajnie że do zabawy powróciła Katherina ;)
O tak, teraz dopiero zaczną się przepychanki między naszym...hm, jaka to figura już?
Czworokątem chyba;)
Katherinka wraca do gry i dobrze.
Może wreszcie ona coś namiesza, bo w tym grobowcu to prawie zaśniedziała bidulka nasza Mroczna;)
no bez przesady, jakby go poćwiartowali i spalili a ten by ożył to chyba bym przed monitorem klęknęła na znak podziwu;d
Oj ja też nie ;D Ale myślę tak, oni go dajmy na to spalą, będą się cieszyć że się go pozbyli itd., a popiół nagle utworzy postać EIajdży i ta dam! Morze krwi gwarantowane xD Zresztą ciekawie by było ;D