Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

odcinek 16

ocenił(a) serial na 10

co sądzicie o tym odcinku ?
Mi się wydaje że był jednym z najlepszych

ocenił(a) serial na 10
sylwka18xd

Ja nie moge znalezc tego odcinka :/
Jesli mozesz to daj link.

ocenił(a) serial na 10
sylwka18xd

A gdzie oglądałaś ten odcinek?
Mogłabyś podać stronę?

ocenił(a) serial na 9
xxmarta05xx

na Precylu (precyl.pl) jest temat z TVD do ściągnięcia ; )

http://precyl.pl/seriale-tv-ripy/2543384-mix-the-vampire-diaries-sezon-1-2009-a- 47.html

Monicza

mam nadzieję, ze nie muszę pisać, iż [spoiler!]:

rozwaliło mnie to, że Jeremy z tego co zrozumiałam
(zrozumiałam, no nie?) chce być przemieniony w
wampira o.O! on + kły + apetyt na krew = coś mi nie pasuje _._

odcinek ciekawy ^^, może nie jakiś arcy - ale naprawdę dobry :D

ocenił(a) serial na 9
kasia_angel2007

[Spoilery!]
Tak, Jeremy chce być przemieniony. Nie tylko Tobie to nie pasuje...
Akcja z Damonem i Kelly Donovan - cudowna. Zaśmiałam się w głos, kiedy przyłapał ją własny synek :D
Boże, jaki z tego Harpera [murzynek xd] jest lizus... To nie, tamto nie, bo "pani Pearl zakazała"...

Mam nadzieję, że Anna i Jeremy się zejdą, ale nie w "tamtym życiu"... :/

ocenił(a) serial na 5
Monicza

Zaraz się zacznie jęczenie o napisy
:p

ocenił(a) serial na 8
Monicza

@Monicza

To jest właśnie znak dzisiejszych czasów, że Twoje pokolenie lojalność myli z lizusostwem. O ile się nie mylę, Harper w 1864r. był żołnierzem w wojnie secesyjnej, a w tamtych czasach znaczyło to więcej niż w dzisiejszych. Dlatego tak się zachowuje, ponieważ w XIX wieku tak uczono żołnierzy, słowa uprzejmość, honor i lojalność to dla Harpera świętość. Dzisiaj młodzież bez cienia wstydu wyśmiewa takie cechy.

Divine

Divine
mnie się wydaje, że to bardziej chodzi o to że wcześniej był niewolnikiem... bardziej mi to jakoś pasuje...

xxmarta05xx

http://iitv.info/the-vampire-diaries/
Na tej stronie można obejrzeć 16 odcinek z polskimi napisami.

sylwka18xd

Szkoda, że nie było Alarica :(. Już się bałam o Jennę. A teraz pytanie do wszystkich którzy np. czytali książkę.
/SPOILER a może nie ? ;) /

Jeśli Stefano dał verwenę czy jak to się tam z polska pisze Elenie aby chroniła swoją rodzinę, Jenna ją zażyła i w ten sposób szemrany przystojniaczek z grobowca odszedł z kwitkiem to co z Jeremym ? Przecież Anka się przyssała jakby wróciła z pustyni ;).

Ewcia78

Albo Jenna sama się chroni , jak myślicie czy jest coś czego o niej jeszcze nie wiemy ?

ocenił(a) serial na 9
Ewcia78

Może Jeremy jej nie zażył? ; ) Ewentualnie od ostatniej dawki zdążyła już ulotnić mu się z krwiobiegu...
Po polsku to bodajże werbena. Nie wiem, dawno nie oglądałam z napisami. ;)

Monicza

też mnie ten fakt z werbeną zdziwił. Elena miała dać go przyjaciołom, zapomniała o Jeremym czy co. Stefan ma kolejnego wampira na koncie hehe. jestem ciekawa po co Pearl uwolniła te wampiry.

ocenił(a) serial na 9
Dodo140

Sama powiedziała - to ich miasto, a ludzie zabrali im posiadłości itp. I chce to odzyskać...
No i po części same się uwolniły - tak jak ten Harper.

ocenił(a) serial na 10
Monicza

jakie jęczenie masz coś do tego każdy by chciał sobie ten odcinek serialu zobaczyc z napisami a najlepiej z lektorem ale nie ma tak a ten z jakimś jęczeniem mi tu wylatuje jak umiesz angielski to przetłumacz jak taki mądrala z ciebie - jak mi zal takich ludzi ;/

Bo nie wiem czy twój umysł przetworzy to co zaraz napisze ale jeśli już ci się uda to wyobraź sobie że nie wszyscy umieją angielski !!!

ocenił(a) serial na 9
lady_girl

ZNAJĄ angielski, jak już coś.

Człowieku, uspokój się - napisy na hataku znajdziesz za góra dwa dni. I znajomość angielskiego to nie jedyne kryterium tworzenia napisów. Wierz mi, na to trzeba poświęcić trochę czasu, a nim nie każdy dysponuje. ;)
I żal jest tylko takich ludzi jak Wy - języka się uczyć nie będą, wolą obrażać tych, którzy go znają i stwierdzają rzeczy oczywiste. Bo oczywistym jest, że natychmiast zacznie się fala wołania o napisy - bo przecież one zlatują prosto z nieba... -.-

ocenił(a) serial na 5
Monicza

Pisząc jęczenie mam na myśli "gdzie te napisy? Powinny być już wczoraj/ dziś rano/ godzinę temu".

I wyobraź sobie, że chcę je przetłumaczyć i wyobraź sobie, że nie ma jeszcze angielskich, więc nie mogę ich przetłumaczyć.

ocenił(a) serial na 9
I_am_a_Bad_Girl

To jest do mnie?
Więc wyobraź sobie, że jestem tego świadoma. ;)

ocenił(a) serial na 9
I_am_a_Bad_Girl

http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3660362/the-vampire-diaries-en są już angielskie

ocenił(a) serial na 9
marleneczka121

A tak poza tematem - wie ktokolwiek, jak tam sezon 2...?

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Mi się wydaje,że może Jeremy poprostu nie miał jej przy sobie.
Nie musiał jej pić,jeść...czy coś tam,mógł mieć w czymś jak Elena w wisiorku ;]

Monicza

No właśnie kiedyś porównywałam kwiecie werbeny z tą filmową "vervain". A wiecie, że picie naparu z werbeny dobrze wpływa na potencję ? ;) ;) ;) to dlatego Elena tak się klei o Stefcia.

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

do "i a bad girl" czy coś w tym stylu ja nie obrażam tych którzy znają angielski bo wiem że to jest dużo roboty nie tyle z przetłumaczeniem a dopasowaniem do filmu tylko chodzi mi o to ze tez nienawidzę jak ktoś zaczyna ze powinny być napisy to se weź człowieku sam przetłumacz i wtedy powiesz o są no ja nie mogę tego znieść

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

hej! więc takie pytanie moje skromne, wie ktoś może kiedy będą napisy, bo
ja obejrzałam odcinek ale nie bardo mi ten angielski służy:D pozdrawiam

pariskuu

Próbuję to przetłumaczyć, około 21 powinnam skończyć (ile tego jest...), więc podam Wam linka. Ale uprzedzam - tlumaczenie oddaje sens, nie jadę słowo w słowo z oryginałem.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
ithanielle

heh i tak się liczy sam fakt :)
ja najpierw ten odcinek obejrzałam w oryginale i muszę przyznać, że mi się bardzo podobał, z resztą jak każdy...
A do werbeny i Jeremego to chyba mam wyjaśnienie, jak pamiętacie Elena nie musi pić werbeny, wystarczy samo posiadanie jej przy sobie... Jeremy miał dostać barnzoletkę, więc jego krew nie musiała być skażona...

Elisa123

mam małe opóźnienie, nie zdążyłam przetłumaczyć kilka zwrotów - czekacie, czy wrzucić to, co mam?

ocenił(a) serial na 10
ithanielle

chwała Ci za to co robisz!:)
a ile zajmie CI całość???:)

pariskuu

Zostało mi około 15-20 kwestii bohaterów, ale musze przysiąść nad słownikiem, bo już za stara jestem na takie numery ;P poza tym nie widziałam tego odcinka, tłumaczę z napisów angielskich, już od kilku godzin...
Myślę, że przed północą to na pewno wrzucę na chomika;)

ocenił(a) serial na 10
pariskuu

Elena daje bratu bransoletkę która ma zawsze mieć przy sobie i w niej jest werbena ;]

Ewcia78

no przeciez w jakims tam odcinku było jak Stefano dawał werbene dla Eleny to powiedział ze dla Jenny werbene moze dodac do herbaty a dla Jeremiego zrobił branzoletke i z tego co pamietam nie miał jej na sobie , a moze nie zwrociłam uwagi.

ocenił(a) serial na 8
sylwka18xd

Wracając do sedna ;) odcinek uważam za świetny, ten był jednym z najlepszych odcinków... polubiłam Ane ;) no i prośba Jeremiego na końcu powaliła mnie na kolana... robi się gorąco!

ocenił(a) serial na 6
film_lubie

odcinek booski kurcze ale wiecie co ja tesknie juz za Bonnie. Jeremmy tez mnie powalil mi on pasuje na takiego chlopca w kaciku a nie na wampira.

ocenił(a) serial na 8
paula13

jak usłyszałem, co jeremmy powiedział na końcu to mi kopara opadła :D Odcinek jest świetny, jeden z lepszych, już się nie mogę doczekać kolejnego, zaje**** było także wydłubanie oczu Damonowi :D

ocenił(a) serial na 9
Vampire19

Ja tak samo !! :D
Odcinek średni, myślałam, że będzie coś o mamie Eleny albo cos.
Ale jak usłyszałam, że Jeremy chce żeby go Anna przemieniła, to mi kopara na dół opadła :D

ocenił(a) serial na 9
vamptasia

heh, niedługo tam będzie można założyć fermę Wampirków heh

ocenił(a) serial na 10
vamptasia

Odcinek swietny.
Juz nie moge sie doczekac kolejnego ;)

katherine17

kurczę, zaczęłam parę dni temu oglądać The Vampire Diares. Za każdym razem gdy kończył się jeden od razu włączałam następny, a teraz trzeba będzie czekać na każdy nowy odcinek;(

Jeremy zaszalał z konfrontacją Anny:)
ale jak poprosił o przemienienie to wcięło mnie na maxa :O

co Wy myślicie o przemianie Jeremy'iego? Lepiej żeby został człowiekiem, czy żeby stał się vampirkiem?;>

ocenił(a) serial na 7
asia_k7

Średnio mi się podobał. 15 był genialny więc podniósł poprzeczkę a 16 trochę był poniżej niej.....
I Jeremy wampirem? No nie wiem ... Ale zrobiłoby się ciekawie:)

ocenił(a) serial na 9
violet363

16 odcinków, a tu się tyle dzieje :O Nie wiem czy długo wytrzymają z takim tempem. Jeremy jako wampir :-) oj byłoby ciekawie. Jednak jego fryzura jest straszna. Na początku wyglądał lepiej. Brakuje mi panny DonoVan :-) Mam dość już pary Stefan and Elena. Niech Elena będzie z Damonem :D

ocenił(a) serial na 5
sara137_2

A ja myślę że jeremy zginie... :p

sara137_2

Elena i Damon jako para, nieźle, nieźle:P
ale nie do końca pasowaliby do siebie:)

użytkownik usunięty
sylwka18xd

Niezły . Ta scena jak mu wbiła palce w patrzałki . Potem nie lukał przez jakiś czas . Potem dużo akcji , coś sie działo .
Trochę zaskakująca końcówka : nie zabiła go , i to jego wyznanie na końcu . Może byc ciekawie .

ocenił(a) serial na 10

szkoda że nie było nic z Alaricem bo fajna postać a jak dla mnie to Jeremy może byc wampirem ale to by było troche dziwne ;p I co w końcu z ta matka Eleny ?

PS; powiem wam szczerze ze mi (jako chyba jedynej) podoba sie para Elena&Stefan

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Mi tez podoba się para Elena & Stefan. ;]
A odcinek był świetny,z resztą jak wszystkie inne ;]

ocenił(a) serial na 6
Estrella__

no czekam na 17 i 18 bo tesknie za Bonnie

ocenił(a) serial na 10
paula13

Jak dla mnie Jeremy niepowinien zostac wampirem, a para Stefan & Elena jest spoko choc bardzo lubie konfrontacje Eleny z Damonem.
No i ta akcja z matka Matta eh biedny chlopak.

Czekam z zniecierpliwieniem na 17 odcinek bedzie sie dzialo

ocenił(a) serial na 9
katherine17

właśnie mi ten odcinek średnio sie podobał. poprzednie były lepsze. za dużo Matta i Caroline, i mamy Matta. nudy
tylko watek Jeremyego i nowych wampirow w ogole mnie zaciekawił w nim, ale jak na VD to mało akcji w odcinku i odkryć, mało:P

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

Mi tez bardzo podoba się para Elena i Stefan;] pasują do siebie charakterem i ładnie razem wyglądają (np jak ją przytula gdy Matt zabiera Caroline na przejażdżkę). Co do Jeremiego to zaczyna się robić ciekawie;]

alkara13

hej... wszyscy zachwycają się tą sceną z chęcią przemiany Jeremiego...
No fakt za to kocham ten serial, że na końcu chyba każdego odcinka było coś zaskakującego, coś co sprawia, że serial nabiera rozpędu i nie można doczekać się kolejnego odcinka...
Ale... myślałam, że się inaczej potoczy ta sprawa z tymi dwoma wampirami... byłam pewna, że będzie konfrontacja z Eleną, nie braćmi Salvatore...
już widzę to przerażoną minkę Caroline.... :P No i oczywiście zimną krew Eleny... Jak myślicie poradziła by sobie z nimi? A może wozi w samochodzie ociosany kołek :P