Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122839
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

odcinek 16

ocenił(a) serial na 10

co sądzicie o tym odcinku ?
Mi się wydaje że był jednym z najlepszych

ocenił(a) serial na 8
Venedka

16 odcinek był dośc fajny. Prośba Jeremiego również bardzo mnie zdziwiła ^^ najbardziej podobała mi się scena walki wampirów w domu Salvatore'ów i oczywiście "wydrapanie" oczu Damona - by the way całe szczęście, że się zregenerowały, bo Damon bez tego swojego olewarskiego spojrzenia to nie Damon ;D

Little_Green_Bag

wzrok Damona.. aaaaa.... rozpłynęłam się:P i ten uśmiech.. cud miód xd

ocenił(a) serial na 10
asia_k7

a no właśnie zapomniałam o tej scenie w domu salvatorów kurcze jak se ładnie Stefanek poradził no ale jak ta no Pearl czy jak to sie pisze wydrapała oczy Damonowi to myślałam że wskocze do tego serialu i nie wiem co z nia zrobie xD

ocenił(a) serial na 10
lady_girl

i tak w ogóle jak widzieliście zapowiedz 17 odcinka to mi się wydaje ze to Anna pomoże Elenie i Damonowi wyciągnąć Stefana bo Damon nie został zaproszony z tego co wychwytałam w zapowiedzi ;p

użytkownik usunięty
lady_girl

Odcinek bardzo mi się podobał był taki luźniejszy,ale końcowa scena z Anna i Jeremym bardzo mnie zaskoczyła.Czekam na odcinek 17,który będzie sądząc po zapowiedzi świetny:)

ocenił(a) serial na 8
sylwka18xd

ja również, dziwiłam się tym, że Damon miał jakiekolwiek opory, żeby ugryźć
mamę Matta ;)

ocenił(a) serial na 10
dziewiona

właśnie o tym tez zapomniałam to było jak dla mnie dziwne że Damon zaczyna sie upodabniac do ludzi najfajniejszy byl na poczatku jak nie pozwolil innym krzywdzic Stefana oprocz niego i zabijal a teraz za dobry sie robi ;/

ocenił(a) serial na 8
sylwka18xd

Fakt, Damon znowu został ustawiony po stronie "dobrych" ale z drugiej strony to dobrze, ze serial idzie własnym życiem, a nie jak książka...

Odcinek dobry, w sumie jest coraz lepiej...

Ach, i to spojrzenie Anny, kiedy zobaczyła Jeremy'ego idącego ulicą :D

ocenił(a) serial na 9
Ashura

odcinek bardzo dobry, ale wolę więcej Damona bad boya, czemu nie zrobią serialu tylko o nim? nie no żartuję :)

ocenił(a) serial na 8
sylwka18xd

Och, no i jeszcze krucha, niczym cieńki lód, ale mimo wszystko - zaczynająca się przyjaźń Matta i Stefana :P

ocenił(a) serial na 10
Ashura

Ja mam wrażenie, że jeszcze trochę to Matt i Stefan się zaprzyjaźnią ale ja jestem ciekawa co to za wydarzenie będzie że Damon i Elena będą tańczyć w 19 odcinku ;)

ocenił(a) serial na 9
lady_girl

hm.... nie wiem :) ale już nie mogę się doczekać

no i niech jeszcze się z Katherine trochę wyjaśni...

ocenił(a) serial na 9
Elisa123

A ja osobiście mam tej Katherine dosyć- babo zmykaj na drzewo, gdzie byłaś przez 150lat Hallo?? I jeszcze Damona zostawiła;/
A co do tego że niby Ana napiła się krwi Jeremiego i nic jej nie było- jak mniemam Stefan nie dał Elenie werbeny jako takiej tylko zrobił dla niej i jej rodzinki naszyjniki zawierające werbenę także nie da się ich otumanić- dla Jeremiego bransoletkę- więc jego krew nie była zatruta, i dlatego też urok tego wampira nie działał na ciotkę Eleny- bo miała ten naszyjnik- po co miałaby odpowiadać że to był prezent skoro go zjadła czy tam wypiła- i nie zastanawiające byłoby wtedy że ten gość to wyczuł skoro werbena była "w niej"?

Biedroneczka_4

a ja jeszcze nie widziałam!! kurde już nie moge się doczekać a do 15 siedze w pracy:/

ocenił(a) serial na 6
lilitiki

ogolem no to jak Anna sie zgodzi zeby go przemienic no to bezie dupnie. bo kazdy wampir zaraz bd wszyscy ginac i w ogole nie moge doczekac sie kolejnego odcinka ahh. i tesknie za Bonnie

ocenił(a) serial na 10
paula13

Prośba Jeremiego naprawdę dziwna, zastanawiam się czy w ten sposób nie chce odnaleźć Viki, może nawet sobie przypomniał trochę z tego, co Damon wymazał? Anna będzie miała dylemat z tą przemianą - teoretycznie byłoby jej to na rękę, ale musiałaby mieć zgodę matki no i pewnie sama nie do końca chciałaby rujnować Jeremiemu jego ludzkie życie. Ciekawe kiedy Elena dowie się, że Jeremy tak lubi wampiry:P No i kiedy zginie matka Matta ?(bo tylko na pokarm wampirów się nadaje); niepokojąca jest przewaga siłowa wampirów z sąsiedztwa i ich plany. Gdzie podziali się Alaric i Bonnie???