Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

uzależnienie

ocenił(a) serial na 7

10 dni temu z nudów obejrzałam pierwszy odcinek pierwszego sezonu... Teraz mam już za sobą drugi z trzeciego sezonu ;)
Na początku mnie drażniło zbytnie podobieństwo do zmierzchu, zwłaszcza jeśli chodzi o postać Stefana. A teraz się przyzwyczaiłam, wkręciłam, uzależniłam i nie mogę się doczekać kolejnego odcinka. Jeden na tydzień - toż to tortura!
A jak Elena w końcu nie będzie z Damonem, to chyba się do Wisły rzucę.

I soundtrack - wprost genialny.

Naprawdę nie wiem, czemu ludzie się tak czepiają tych wszystkich seriali i filmów o wampirach i myślą, że to w jakiś sposób świadczy o ich mądrości albo dojrzałości, że ich nie ogladają. Sami nie wiedzą, ile tracą ;)

wildsun

a ja sie pytam po jakiego grzyba do tej wypowiedzi nowy temat ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7
Orchidea_wroc

Po takiego grzyba, że zaczełam oglądać TVD i chciałam wyrazić swoją opinię. Od tego jest to forum. Szkoda, że taki świetny serial ma taką nieuprzejmą fankę/fana jak orchidea_wroc.

ocenił(a) serial na 4
wildsun

Nie jest nieuprzejma, tylko grzecznie zwróciła uwagę. Wyobraź sobie, że wchodzisz do jakiegoś forum i widzisz setki powtarzających się tematów. I co? Nie wkurzyłabyś się, widząc taki bałagan? Z pewnością tak. A my właśnie próbujemy tego uniknąć, dlatego każda z nas pilnuje tutaj porządku. Myślę, że to jest oczywiste i łatwe do zrozumienia.

ocenił(a) serial na 4
Orchidea_wroc

Wyjęłaś mi to z ust :D Dokładnie o to samo chciałam zapytać.

użytkownik usunięty
xena_4

A ja muszę wziąć ją w obronę.Nie założyła kolejnego bezsensownego tematu w stylu:" aaaaa Damon jest piękny i uroczy",tylko chciała się podzielić opinią.To jest forum w końcu.

ocenił(a) serial na 4

Ok, ale mogła to dopiąć do założonego już tematu. Po to 100 razy tworzyć to samo. Bez sensu.

użytkownik usunięty
xena_4

Do którego tematu?

użytkownik usunięty

Słuchaj, z tego co napisała, jest z serialem już na bieżąco. Nie fajniej byłoby wejść w temat 3x03 i tam podzielić się wrażeniami, podyskutować na temat dalszych wydarzeń?
Co innego gdyby ktoś napisał konkretną recenzję, bo na pewno są ludzie którzy sugerują się opiniami innych użytkowników.
Ale ten temat nadaje się jedynie na offtop.

użytkownik usunięty

Może i fajniej, ale ona napisała ogólnie.Że obejrzała już wszystkie serie,że podoba jej się soundtrack,że wolałaby,żeby Elena była z Damonem.A w temacie o odc na pewno ktoś by ją zjechał,że pisze nie na temat.

użytkownik usunięty

Na pewno nie ja.

użytkownik usunięty

Napisałam,że Ty? Wgl to Ci napiszę na offtopie.

użytkownik usunięty

Malina, please xD

użytkownik usunięty

Ej Bluszek nie chce mi się pisać:D Jak powiedziała Madame nie popadajmy w paranoję:D

Też uważam, że jeśli chodzi o wyrażanie opinii, jak ona to zrobiła nie ma nic w tym złego. Tym bardziej, że nie napisała to w infantylnym stylu. Tyczy się całego serialu, a nie och Damon ma piękne oczy, czy Stefan ma zajebiste muskuły.
Nie popadajmy w paranoje, tylko do filharmonii się przejść :P

użytkownik usunięty
Madame_7

To mi zafunduj:P

Spoko. Mam dwa bilety na "Operę mydlaną", co wieczór na to chodzę. Zarąbiste, REWELACJA!

użytkownik usunięty
Madame_7

No dobra, niech będzie. A widziałaś "No lifer - historia samotności" ?

Widziałam, zapiera dech............
A widziałaś "Samotność w realu"?

użytkownik usunięty
Madame_7

Tak, zużyłam 10 paczek husteczek....:(

Też łezkę uroniłam :(
Piękne to wszystko, złożeni emocjonalnie bohaterowie, ach :(

użytkownik usunięty
Madame_7

Najbardziej utożsamiłam się z tym chłopakiem, którego rodzice nie chcieli kupić mu komputera:(

To było okropne :/
Ja najbardziej się utożsamiłam z tą dziewczyną, której router zgubił DNS-y i nie miała dostępu do internetu i na forum :(

użytkownik usunięty
Madame_7

Tak, to też było straszne!
Zakończenie bardzo dramatyczne, musiałam zbierać psychikę z podłogi jak -UWAGA, SPOILER! - brat Jessiki upuścił jej laptopa i cały się roztrzaskał... i te końcowe napisy: "Jessika nie miała pieniędzy na naprawę ani kupno nowego sprzętu, przez 10 lat zbierała oszczędności. Gdy w 2007 roku kupiła wreszcie laptopa, nie wiedziała jak się nim obsługiwać i wpadła w depresję." :(

:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Już nigdy więcej tego nie obejrzę. Za dużo płaczu przy tym :(

użytkownik usunięty

A widziałyście to o lasce,która myślała,że jest myszką komputerową? To dopiero straszne...malowała sobie wąsy i się turlała po monitorze,bo miała laptopa.

użytkownik usunięty

xD

ocenił(a) serial na 6

XD

użytkownik usunięty

Idę z Wami:D Usiądę na balkonie i będę w Was popcornem rzucać:D

ocenił(a) serial na 7

O ludzie kochani, jaka afera! Wiecie, mam konto na filmwebie od kilku lat i to była norma dotychczas, że jak człowiek obejrzy film i ma ochotę coś na jego temat napisać, to bezstresowo robi to na forum, a niektóre z was tu jakiś terror wprowadzają. Przypominam, że to forum o serialu i wrażeniach z niego w serwisie filmowym, a nie czat do paplania z psiapsiółkami i osoby, które nie bawią się w mistyczne bractwo i team hug damon też mają prawo tutaj się wypowiedzieć.

@malinaa9207, Madame_7 - cieszę się, że się odezwałyście!

@xena_4 - nie mogłam tego dopiąć do założonego już tematu, bo pobieżnie przeleciałam wątki i głównie dało się zauważyć offtopy albo tematy dotyczące konkretnych spraw/odcinków.

@blush - nie wypowiedziałam się w wątku o odcinku 3x03, bo nie mam ochoty na spekulacje, tylko po prostu w porywie natchnienia miałam chęć napisać swoje ogolne refleksje.

wildsun

Ej, tylko nie chat :(
Offtop jest na każdym forum :)
Miło by kiedyś było podyskutować na temat serialu i nie tylko :)

wildsun

Fajny podsunęłaś mi pomysł z tą Wisłą... ;) thx

użytkownik usunięty
wildsun

Nie bawią się, ale jak widać chętnie czytają wstęp xD

ocenił(a) serial na 4
wildsun

Wiedziałam, że wyskoczysz z czymś takim LOL
Nie przesadzasz trochę? Temat, który założyłaś wcześniej, da się podłączyć pod inne. Nie trzeba nawet ukończyć uniwerku, żeby wiedzieć, jak to zrobić, prawda? Wystarczy najpierw pomyśleć, a nie najpierw działać.
I wierz mi, że nie robimy afery. Chyba, że mała prośba o zachowanie porządku, to jest dla ciebie aferą. Ja też od bardzo dawna mam konto w filmwebie i na innych forach witano mnie o wiele gorzej. Naprawdę, nie masz powodu do narzekania. Przemyśl to sobie.

ocenił(a) serial na 5
xena_4

Ale jesteście milusie nie ma co :p

ocenił(a) serial na 4
Gagee

Bo jestem milusia. Nie obraziłam tu nikogo, tylko przedstawiłam prawdę i tyle. Nie chciałam dalej ciągnąć tego tematu, ale jak widzę coś takiego, to aż ciśnienie mi podskakuje.

ocenił(a) serial na 5
xena_4

Polacy nie lubią krytyki :P

ocenił(a) serial na 4
Gagee

To prawda. Ale też dużo zależy od charakteru danej osoby. Ja musiałam znosić wiele znacznie bardziej przykrych słów i jakoś żyję. Dlatego tacy ludzie, którzy tak nerwowo reagują na krytykę, po prostu mnie śmieszą.

ocenił(a) serial na 5
xena_4

nie wszyscy są tak twardzi jak ty :P niektórzy mają bardziej delikatne usposobienie :P

ocenił(a) serial na 5
wildsun

przygadała wam, hehe :D
5,kajtek

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

a ma fajne muskuly? z tego co pamietam, (a nie bede wracac i ogladac jego rozneglizowanych zdjec) to raczej nie
5,kajtek

I_got_5_on_it

Ma muskuły :D
Oto dowód http://imaginarymen.files.wordpress.com/2010/05/stefan-tank.jpg

ocenił(a) serial na 5
Madame_7

lapy do klaty nieproporcjonalne . tak mi sie wydaje po tym zdjeciu
5,kajtek

I_got_5_on_it

Nie znam się :P :D

ocenił(a) serial na 5
Orchidea_wroc

wyczuwam irytacje :P dziewczyna wyskakuje tu z monologiem szuka poklasku :P nie bądź taka :P

ocenił(a) serial na 9
wildsun

Ej no. Bez przesady :/ To, że wyraziła swoją opinię to chyba dobrze, co? Do tego rozwinęła swoją wypowiedź. Nie ograniczyła się do "ten serial jest super! pozdrawiam wszystkich fanów!". Forum jest od tego, żeby wyrażać swoje opinie. Sama nie lubię śmiecenia forum, wiadomo, ale ten temat to nie śmieć.

BeautyAndStupid

Dokładnie :)

ocenił(a) serial na 4
BeautyAndStupid

Ale tu nie poszło o to, że ona nie ma się wypowiadać. Do tego ma pełne prawo. Chodziło raczej o nie tworzenie bez sensu kolejnych, podobnych tematów. Zresztą, jak dobrze pamiętam, sama wielokrotnie zwracałaś innym na to uwagę. Więc, skąd nagle ta zmiana?

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Ale to jest wyrażenie opinii o serialu, nie powielający się setki razy temat "a kiedy będą napisy?". Zwracam uwagę tym, którzy zakładają powielające się tematy, bezsensowne, czy nawet opinie bez żadnego rozwinięcia. Zmiany nie ma :P

ocenił(a) serial na 7
xena_4

@xena_4 - dobrze, wojownicza księżniczko xeno, nastepnym razem, zanim dodam jakiś post, zapytam się Ciebie o zdanie, czy jest on sensowny i potrzebny ;) I skoro jak napisałaś "na innych forach witano Cię o wiele gorzej" to już się nie dziwię, czemu jesteś taka antypatyczna - ktoś kiedyś na Ciebie naskoczył i teraz sobie odbijasz. Jak już skończysz podstawówkę, to zrozumiesz, jakie to infantylne.

Aferą nazywam to, że tyle osób dyskutuje o tym, czy mój post był sensowny, czy nie, zamiast skupić się na zachwycaniu się mikroekspresją Damona ;) Powtórzę jeszcze raz - to jest forum FILMOWE i jego sensem jest dawanie MIEJSCA do publikowania swoich subiektywnych OPINII na temat FILMÓW.