Wszyscy schodzą się w pary jakby były jakieś gody, główni bohaterzy schodzą się/rozchodzą jak w brazylijskiej telenoweli negatywny bohater zabija kogo i robi co chce, pozytywny główny się przygląda, traci rodzinę (wujek), przyjaciół (lexi) i nic, pozwala mu na wszystko. serial nieporozumienie. Dla amatorów i kobiet, szukających coś w stylu zmierzmu
No to jest ciekawy głos, nie powiem :D.
A tak fajnie lubić ten serial, dużo tracisz, no ale jak nie trafia to nie ma rady ;).
Kompletnym nieporozumieniem są porównania autora tematu do tych dwóch produkcji, no ale cóż.
Zawsze uważałam, że popadanie w skrajności nie jest zdrowe. Efektem tego są dla przykładu anoreksja lub bulimia; seksoholizm lub trzymanie dziewictwa do trzydziestki; a także psycho-fani oraz psycho-anty-fani Zmierzchu. Jedni i drudzy nie widzą jak bardzo są żałośni, gdy porównują wszystko do tego filmu. Także oglądałam Zmierzch, oceniłam go na 3/10, i nie traktując Zmierzchu jako totem złego filmu serial Pamiętniki Wampirów z czystym sumieniem oceniam na 7/10.
Ludzie, którzy tak strasznie oburzają się, że istnieją seriale dla młodszej widowni sami mają w sobie jeszcze coś z nastolatka. Najczęściej to się zdarza dwudziestoparolatkom. Czują się tacy inni od nastolatków, tacy dorośli i czują się takimi dojrzałymi kinomanami, że aż nie dostrzegają śmieszności w tym, że nie potrafią się powstrzymać, aby na forum serialu dla nastolatków napisać zdawkowy pościk i zrugać młodych, że podoba im się serial dla młodych...
Zmierzch mi się bardzo podoba
Pamiętniki Wampirów( który tytuł przetłumaczony jest błędnie bo powinny być Pamiętniki Wampira no ale cóż żyjemy w Polsce)też mi się bardzo podoba.
Uwielbiam obie produkcje i mam ponad 20 lat na karku.
Pozdrawiam
PSYCHO ANTY PRO itd FANI
niestety muszę się z tobą zgodzić. Film poniżej moich oczekiwań. Fabuła przewidywalna (oczywiście do pewnego stopnia), efekty jeśli jakieś są to liche. razi mnie od początku przyzwolenie "dobrego" brata na morderstwa jakie popełnia na najbliższych mu osobach ten "zły". Starałam się to tłumaczyć tym, że to przecież wampiry dalekie od ludzkiego ideału - ale jest jedno ale: to po co ubierają Stefana w ubranko dobrego, wrażliwego i uczciwego chłopczyka, skoro nijak to się ma do jego postępowania. Wychwalana przez wielu gra Damona może i podnosi walory serialu - ale jedynie estetyczne i chyba tylko to tak naprawdę powoduje, że włączam kolejny odcinek. Głowna bohaterka Elena kompletnie bez wyrazu. Co do Stefana, którego się wszyscy czepiają, mam mieszane uczucia.
Za całokształt może wystarczy "3+"
Ale Zmierzch i New Moon 8/10 ? Oczywiście :) Dziękujemy Pattinsonówce za ocenę :)
Wystarczy cię nazwać Pattinsonówką i od razu zmieniasz awatar? Urocze :) Więc teraz jesteś Wesleyówką ;)
Divine, a widziałaś że oprócz zmiany awatara z Pattinsona na Wesleya usunęła także Pamiętniki, Zmierzch i New Moon z ulubionych? :D:D:D
nie pasuje mi jednak porównywanie do w/w seriali, bo to ma się nijak do pamiętników. Nie popadajmy w skrajności.
advegano - Wybacz że się przyczepię, każdy ma prawo do własnych ocen, ale DLACZEGO? Pamiętniki oceniasz tak nisko - przykro mi, zazgrzytam zębami i jest ok. Ale dlaczego dałeś 1 również Gotowym na wszystko, House'owi i Monkowi, hm??
Ale Czarodziejce z Księżyca dał 8 ;)
Taaak, teraz wyraźnie widać, że z panem advegano nie można rozsądnie pozmawiać, skoro sam wbrew rozsądkowi potrafi serial ocenić albo na 8/9/10 albo na 1, skoro dla kogoś nie istnieją 2, 3, 4, 5, 6, 7 to ja w takim razie wycofuję się z tego tematu, strata czasu na rozmowę z kimś tak rozchwianym.
CzK nie mogę wyciągać przeciwko advegano, bo sama również lubię to anime;), mam do niego duży sentyment z dzieciństwa, ale o reszcie tak niskich ocen dla tak świetnych ( oczywiście to tylko moje zdanie ) seriali nie wiem co mam myśleć.
14 lat temu także oglądałam Sailor Moon i mam sentyment do tego anime, ale nie oceniłabym go na 8, w ogóle wolę nie oceniać, bo to już nie te lata.
Nie ja dałem jej 8 a moja jedenastoletnia siostrzyczka kinia, która lubi ów bajkę, i lubi łazić tam gdzie ja, a nie zawsze się wyloguje. Co do monka, nie lubię, a czemu hausowi tyle? By zaniżyć mu niesprawiedliwie wysokie staty, monkowi też.
@Agila34
Wśród Ulubionych filmów/seriali ma tylko 3: Zmierzch, Zmierzch New Moon, oraz Pamiętniki Wampirów, Zmierzch oceniła na 8, ale za to dodane do ulubionych PW ocenia na 3+. Agila34 dziecko drogie, sama nie widzisz jaka jesteś żałosna?
bez przesady...żałosna...Ale dziękuję za "dziecko drogie", a co do "ulubionych" - to widzę że jesteś na bieżąco...gratulacje...i pozdrawiam
Do wszystkich zainteresowanych moją osobą: dziękuję, ze wzbudzam takie emocje. szkoda tylko że psujecie takim gadaniem każdy wątek jaki się nadarzy.
p.s. zmieniam co chcę i kiedy chcę, a zwłaszcza, żeby takie osoby jak "wiesz o kim mowa" nie wsadzały swojego nosa tam gdzie ich nie proszą.
zamykając temat: ok. może być "pattisonówka" chociaż Damona też bardzo lubię. Żegnam i życzę miłej zabawy. .
szczerze popieram twoje zdanie sa gusciki i gusta i kazdy ma prawo miec swoj. Jak ktos lubi zmierz czy nawet czarodziejki z ksiezyca to jego sprawa i oceniac ma prawo ta jak ma ochote;] i nie powinnobyc to powodem do jakich kolwiek wyzwisk itp. Ja osobiscie lubie pamietniki wampirow a zmierzch byl calkiem nie najgorszy.
"Do wszystkich zainteresowanych moją osobą: dziękuję, ze wzbudzam takie emocje" (...)
Gdy wyleje szambo także wzbudza emocje.
W pamiętnikach wampirów Damon podnosi mocno serial,zgodzę się, powoduje, że chce się włączyć następny odcinek. Stefana działania daleko odbiegają od logiki, to co pozwala robić bratu...śmiało można nazwać go cipeczką, wręcz ciotą, jest jak ken, lalka, nic nie robi, poza tym że wygląda. Zresztą główna bohaterka (która niezmiernie mi się podoba)...jest niestety taka sama. Jedyna prawdziwą reakcją na Damona u nich, mogłoby być to, że zabije on któreś z nich. W sumie może i byłoby to zapomniane...to w stylu tego serialu. Nudna, brazylijska telenowela, dałem temu duża szanse, obejrzałem 12 epków. Niestety czas stracony, taki kisiel gdzie wszyscy kręcą ze wszystkimi leci na tvp1, od wielu lat, ale pewnie są tego fani co chcieliby by to szło w tysiącach. Pusty komercyjny film dla dziewczynek z gimnazjum. Ale jak ktoś powiedział, są gusta i guściki.
a ja mam swoje zdanie i uwazam ze:
nie jestem ani psych-fanem, ani anty-psych-fanem (tak to sie pisze??) i zmierzchu i pw. lubie to zmierzch jako ksiazke (cala sage) i pw jako serial, lubie i oceniam 10/10 bo ja porownywuje (jak to sie pisze?!!!chyba zle napisalam, raczej na pewno) do wszystkich produkcju jakie w życiu ogladalam, i dla mnei jest to jedna z najlepszych.
jak zawsze powtarzam
KAZDY MA SWOJE ZDANIE NA DANY TEMAT (i ja to szanuje) I MA PRAWO TO WYGLASZANIA GO, JEZELI NIE OBRAZA INNY LUDZI LUBIACYCH (tak jak ja) TAKIE RZECZY (dla jednego (jak dla mnie) zmierzch i pw sa cudowne i najlepsze, inny lubi tylko zmierzch a pw wprost nienawidzic, lub odwrotnie, a trzeci nie lubi tego typu ksiazek, seriali i filmow)
przeprqaszam ze moj dlugasny wywów (bo wywody tak?) ale denerwuja mnie osoby, ktore pierdola "to jest jak szansa na sukces, jak to mozna lubiec??" ano najwyrazniej mozna, skoro miliony nastolatek (takich jak ja) oglada ten serial i czyta te ksiazki, i kocha sie w Stafanie i Damonie. Zastanowcie sie nad tym, czy warto pisac tegotypu tematy skoro sa tysiace tematow mowiacych o tym samym tylko o innej nazwie, w ktorych sa dwie srony lubiaca i nielubiaca, i czasam taka ktora nie ma wlasnego zdania....
omg nie moge uwiezyc ze ja to napislam...
dzikuje i prosze o kulturalne zachownies ie (dobrze npisalam kulturalne?? chyba nie...)
haahhahah
Co za masakratycznie TEMPA wypowiedź. "Godna fanki tego czegoś". Taki sam poziom.
Każdy ma swoje zdanie...zgodzę się...moje jest takie, że to gniot dla T. gimnazjalistek jak ta p.w.
I nie szansa, tylko moda na sukces (dobrze przeczytałaś? poza pisaniem masz też problemy z czytaniem, więc może przeczytaj jeszcze raz mojego posta z początku;P żałosne)
U Ciebie coś odpisywać, odpowiedzieć matematycznie równa się ośmieszyć. To moje zdanie do którego mam prawo...(tak na marginesie powinnaś pomyśleć nad tym jaka jesteś żałosna??)
po prostu nie rozumiesz tego serialu.
nie interesują cię tego gatunku filmy/seriale ok to nie oglądaj ;]
każdy ma swoje zdanie, aczkolwiek nie zgadzam się z twoją opinią
jest to b. dobry serial i nawet nie ma co porównywać do zmierzchu który jest beznadziejny. Może nie beznadziejny ale VD jest lepsze o 100 razy.
Nie wiem co tu rozumieć. Rozumiem. Moda na sukces wg Ciebie potrzebuje jakiegoś wyższego rozumowania. Żal. Takie gadasz głupoty. Lubisz nudne wymyślne romansidła dla gimnazjalistek,. twoja sprawa, mam prawo nie lubić tego gniota (straciłem czas na niego na 12 odcinków, dałem szanse, szkoda było mojego czasu) i nie wmówisz mi że ta szmira ma wyższy sens. Mam prawo go nie lubić i mieszać z błotem. Od tego są komentarze.
Ludzie to jest forum dotyczace tematu Pamietnikow wampirow jakby ktos nie wiedzial. A nie poswiecony osobie o nicku: Agila34 na ktora sie uwzieliscie.
A wiec jesli chodzi o temat to sie nie zgadzam, Stefano nie jest w stanie poskromic Damona , raz probowal i co z tego wyszlo? smierc jego wujka i pogrozki skierowane wkierunku do Eleny.
I nie pojumuje tego jak mozna dac 1 punkt.
Ahh i jeszcze jedno ile obejrzales/as odcinkow?
Sorry nie zauwazylam powyrzszego kometarza.
Wiec jak dla mnie jestes zalosny; dales im 1 punkt tak?
Wiec po jaka cholere ogladales az 12 odcinkow?
Advegano -Gdybyś był tak inteligentny za jakiego próbujesz uchodzić zrozumiałbyś tę sarkastyczną nutę w wypowiedzi usera Bella3
No ale chyba za dużo wymagam...
Pozdrawiam
bidusi. straciłeś tyle czasu na oglądaniu tego 'gniota' jak go nazywasz, mimo to marnujesz wiele cennych minut na tym forum próbując przekonać nas zwykłych amatorów, zwolenników komercji, że ten serial jest złem. doprawdy szlachetne.
ale na pewno był jakiś powód dla którego obejrzałeś/aś aż 12 odcinków.
Więc nie wmawiaj nam prawdziwym fanom że jest to gniot.
Hmm a może jesteś antyfanem i za to oglądasz z wielkim podnieceniem sagę Zmierzchu ??
nudne romansidła takk ? ;/ a ty co oglądasz ?
każdy lubi różne rodzaje filmów a skoro ty nie lubisz takich to płakać za tobą nie będziemy ;/;/
Każdy ma własnhy gust- mi się osobiście serial podobał, jedyne, co mnie nudziło, to identyczne ataki wampirów: skakali do gardła ludzi z 8 razy na odcinek i zawsze w ten sam sposób (chodzi mi tu o pomysł scenarzystów) a "za Caroline" było jeszcze gorzej, bo tych ataków było więcej. Ale serial i tak oceniam na 8/10- kontrast międyz głównymi wampirami zrównoważył ich charaktery, a co do ataków Damona...
Stefan wiele reazy tłumaczył, że skoro jest na "diecie" nie ma takiej siły jak brat, więc na dzień dzisiejszy nie miałby po co go atakować, skoro nie miał szans. Czekał, żeby go osłabić (próbował werbeną), bo inaczej nic by nie poradził teraz ani nigdy więcej.
jeśli ci się ten serial nie odpowida to po co tu wchodzisz?
Mnie na przykład aż skręca jak widze gwiazdeczki Disney'a ale nic o nich nie pisze typu ze są beznadziejne itp.
Radze wziasc ze mnie przykład ; )
POzdrawiam ; )
taak właśnie radze.
i pewnie będzie kolejna tego typu wypowiedź " po to jest forum "
no i dobrze ;] każdy ma swoje zdanie.
Zmierzch mi się bardzo podoba
Pamiętniki Wampirów( który tytuł przetłumaczony jest błędnie bo powinny być Pamiętniki Wampira no ale cóż żyjemy w Polsce)też mi się bardzo podoba.
Uwielbiam obie produkcje i mam ponad 20 lat na karku.
Pozdrawiam
PSYCHO ANTY PRO itd FANI
Ja raczej zaryzykowałabym określeniem - wampirze Beverly Hills. Serial rzeczywiście nie jest wymagający, a bohaterowie skonstruowani się w nieskąplikowany sposób. Jednak dobrze się go ogląda, a fabuła czasami zaskakuję więc ja włączam kolejne odcinki bo po prostu dobrze się bawię.
Nie popadajmy jednak w paranoje. Moim zdaniem porównując kogoś do szamba tylko ze względu na inny punkt widzenia (i to jeszcze kulturalnie i mądrze przedstawiony) to zdecydowana przesada. Jeżeli Zmierzch jest na tak niskim poziomie (wniskuję, że co najmniej nie przepadacie), to jaki poziom prezentujecie Wy?
Dalia, generalnie przychylam się do opini - też lubię Zmierzch (wyprzedzając - ta 10 jest za swojego rodzaju sentyment, przyznana z dużym przymróżeniem oka), jednak tłumaczenie Vampire Diaries jako Pamiętniki Wampirów jest jak najbardziej wporządku. Vampire można by w tej sytuacji przetłumaczyć jeszcze jako Wampirze, ale to nie odbiega znacznie od (Pamiętniki) Wampirów. Gdyby chodziło o jednego konkretnego wampira to napisane byłoby raczej Vampire's Diaries.
Czemu tylko dlatego, iż akcja rozgrywa się w środowisku
nastolatków - niby;) przyrównujecie VD do Beverly Hills. Jest to za przeproszeniem cholerne uproszczenie, którego nawiasem mówiąc trochę mnie drażni;) Nie rozgłaszajmy tego typu insynuacji, co prawda można mieć podobne skojarzenia oczywiście, ale BH to kompletnie inna beczka, więc po co zaraz wrzucać je do jednego wora z naszymi wampirami. Od razu nasuwa się pewne określone wyobrażenie i ktoś niezorientowany nawet nie będzie chciał zagłębiać się w temat. < Beverly Hills z wampirami? O ja pier...> Taka będzie najbardziej prawdopodobna reakcja. Nie róbmy VD anty-reklamy;)
Absolutnie nie chciałam robić anty reklamy VD :-) sama bardzo lubię ten serial i też często polecam go innym. Skojarzenie z Beverly Hills (które swojego czasu też lubiłam oglądać) jednak jest, co nie sprawia, że seriale są aż tak podobne. Chodzi bardziej o to, że w jednym i drugim przypadku mamy do czynienia z typowym amerykańskim liceum i podobnymi relacjami między jego uczniami. Vampire Diaries to w dalszym ciągu jednak, film o wampirach, jest zatem więcej akcji, a niektóre sceny naprawdę zaskakują i przerażają. Łatwo się w niego wciągnąć i tak jak napisałam bardzo dobrze się go ogląda. Dodam może jeszcze, że z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek :-)
Zmierzchowi dałam 10 bo bardzo lubie takie kino, które odrywa mnie od problemów,a nie je potęguje.
Ale szczerze mówiąc gdy oglądnełam 14 odcinków PW stwierdziłam , że Zmierzch jest gorszy.Jedynymi lepszymi aspektami ekranizacji Mayer jest muzyka i aktorka grająca Belle jakoś bardziej mi przypadła do gustu niż N.Dobrev.
Divine ma duzo racji. Owszem, panuje teraz moda na produkcje filmowe o wampirach, ktore nie powstawalyby, gdyby nie podobaly sie tak wielu ludziom.Zmierzch to nie jedyny film o takim temacie, wiec czemu ciagle ktos porownuje wszystko do tego filmu? Racja, to nie jest zbyt dobry film, a podoba sie tylko dlatego, ze jest obrazem ksiazki Stephenie Meyer. Choc ksiazka nie zostala napisana na poziomie wyzszej liteatury, to wlasnie fabula trafila do czytelnikow.