Tutaj wypisujcie najbardziej wzruszające sceny z serialu.;dd
Ja wypiszę dwie, które utkwiły mi w pamięci (na których się popłakałam)
1. Kiedy Katherine siedziała w grobowcu i oglądała pamiątkę rodzinną i łezka kręciła jej się oku.
2. Kiedy Damon wyznał Elenie miłość. Wzruszające.
A mnie jeszcze wzruszyła cała scena w końcówce dziesiątego odcinka pierwszego sezonu, gdy byłam jeszcze fanką Steleny :P Od momentu, w której Elena mówi Stefanowi, że go kocha :D Wzruszająca, hm... Chyba śmierć Anny i rozmowa Jeremy'ego z Damonem w finałowym odcinku poprzedniej serii.
No i oczywiście podpisuję się pod wyznaniem miłości Damona :D
1. Zerwanie Eleny ze Stefanem (idealnie zagrane emocje Stefana)
2. Śmierć Anny i babci Bonnie
3. Isobel mówiąca Alarickowi, że Go kocha (wymazanie wspomnień)
4.Wyznania Caroline do matki (rozmowa o zaufaniu i ostro przesolonej zupie ;p)
5. Widok Matta gdy zobaczył Tylera w domu Caroline
6. Śmierć Lexi
7. Katherine mająca uczucia w 4 odc. drugiego sezomu
Koncówka 1 odcinka 2 sezonu jak Katherine mowi damonowi ze nigdy go nie kochala, ze zawsze chodzilo o stefana. potem elena, która dokłada mu to samo, ze tez zawsze bedzie kochac stefana. Strasznie mi go bylo szkoda ;)
Najbardziej płakałam na tych scenach:
1. Wyznanie Damona w 8 odcinku
2. Śmierć babci Bonnie
3. Rozmowa Caroline i jej matki, wymazanie jej pamięci
4. Rozstanie Stefcia i Eleny + rozmowa Damona i Eleny o Katherine w odcinku Plan B
Oprócz tego wzruszająca była także
5. Scena otwarcia grobowca, rozpacz Damona że nie ma w nim Katherine
6. Katherine przeglądająca w grobowcu rodzinną pamiątkę
7. Rozmowa Jera i Damona pod koniec 22 odcinka
"Płakałam" tylko raz oglądając ten serial i była to scena pogrzebu Jenny i Johna. Sama nie wiem dlaczego.
No pogrzeb... Wyłam jak głupia! ;p Ja bym jeszcze dorzuciła z tego co nie ma, rozmowę Stefana i Eleny kiedy mówi jej o wypadku, że był na miejscu, że wtedy "poznali" się pierwszy raz...
A nie przepraszam. Łza kręciła mi się w oku na scenie zerwania Eleny ze Stefanem.
Ranyy jakaś niewrażliwa jestem.. Ani razu nie płakałam.Było mi smutno,jak Jenna umarła i jak Damon wymazał Elenie pamięć i jeszcze w paru innych momentach.Ale szczególnie utknęła mi w pamięci scena,kiedy Isobel rozmawiała z Eleną na cmentarzu i zdjęła pierścień..
najbardziej wzruszająca była scena kiedy Damon wyznawał Elenie miłość w 8 odcinku 2 sezonu. ;P ryczałam jak głupia. wzruszające było też jak Isobel rozmawiała z Eleną na cmentarzu wyjaśniała jej wszystko i potem zdjęła naszyjnik i się spaliła. Jak John oddał swoje życie za Elenę. Jak umarła Jenna. no i jak był pogrzeb. :)
kocham ten serial i już nie mogę się doczekać 3 sezonu. ;P
jak dla mnie najbardziej wzruszająca scena to ta z ostatniego odcinka 2 serii, gdy Damon po rozmowie z Eleną, która mu nie przebacza usiłuje popełnić samobójstwo i spłonąć przed oknem- idealna scena z idealną muzyką!
Pogrzeb Jenny,
Jak John oddał swoje życie za życie Eleny,
Opieka Damona nad Rose,
Śmierć Rose,
Damon wyznaje Elenie miłość i potem wymazuje jej pamięć,
Rozmowa Carolyn z jej matką :)
1. Rytułał Klausa, śmierc Jenny.
2. Pogrzeb Jenny i Johna.
3. Caroline wymazuje pamięc swojej matce.
4. Wyznanie miłości Elenie przez Damon, a potem wymazuje jej pamięc.
5. Śmierc babci Bonnie.
6. Katherine ogląda pamiątkę rodzinną w grobowcu i retrospekcja gdzie jest pokazana jej zamordowana rodzina.
1. Śmierć Rose
2. John oddający życie za Elene
3. Przeprosiny Stefana za to że zmusił Damona do przemiany w wampira
4. Pogrzeb Johna i Jenny
5.,,Śmierć'' Bonnie
Hmm... no cóż. u mnie niezaprzeczalnie znajdzie się śmierć Rose, a także pogrzeb Jenny I Johna. Ryczałam jak głupia jeszcze wtedy kiedy John oddał życie za Elenę. Bo kurde, kawał był z niego świni, ale go lubiłam. xD
Delenowa scena z ostatniego odcinka jak Damon umiera i wyznaje Elenie miłośc a ona mówi I like you now. Jedyna scena gdzie płakałam. Łezka mi się jeszcze zakręciła jak Rose umierała, jak Damon walnął wyznanie Jessice i jak zahipnotyzował Andie żeby się wynosiła zanim ją zabije. No i trochę na pogrzebie Jenny i Johna:D Ale on za krótko trwał żebym zdążyła popłakac;P
tak, zdecydowanie sceny umierającego Damona, jak leżeli w łóżku z Eleną, mmm. i jak pierwszy raz Damon wyznał Elenie miłość, jak Jenna umierała i pogrzeb, no... rozstanie Stefana i Eleny, śmierć Rose, momenty kiedy Damon widzi szczęśliwych Stefana i Elenę i jest taki smutny... ^^ no i jak Elena daje mu kosza...