Ja często do serialu wracam, do konkretnych sezonów bo całość to dużo oglądania a jest mnóstwo innych seriali ale Pamiętniki Wampirów to jeden z moich ulubionych seriali a do swoich ulubionych zawsze staram się wracać. Trzy moje ulubione seriale młodzieżowe to właśnie TVD, The Originals i Teen Wolf.
Ja tu tylko wymieniłam trzy swoje ulubione seriale a mam tych ulubionych znacznie więcej, jednym z nich jest oczywiście GoT(ten serial jak dla mnie nie jest młodzieżowy).
Zgadzam się, że GOT nie jest młodzieżowy, ale to to jeden z seriali do których wracam, teraz zaliczam powrót do VD :)
Ja GoT powtarzam często, chyba najczęściej ze wszystkich swoich ulubionych seriali. A którego z braci w Vampire Diaries lubisz bardziej Daemona czy Stefana?
W czasach nastoletnich obejrzałam tylko do 3 sezonu, teraz powtarzam i jestem na 4 sezonie, chociaż już niestety znam jeden poważny spoiler. Na tę chwilę nadal Damon, Stefan jest jakiś bez życia dla mnie. Niby to Damon jest nieprzewidywalny i impulsywny, ale to Stefan pozwala Elenie na niebezpieczne decyzje. A Ty? :) ten serial jest niesamowity, przez dużą liczbę odcinków (podobnie jak w GOT) na prawdę można polubić i zżyć się z bohaterami, jedyne co zaczyna przeszkadzać, to to, że tam noc stop się dzieje, non stop jakieś zagrożenie, najgorzej ma chyba Caroline, chyba najczęściej torturowana. Elena wg mnie nie nadaje się na wampira, może rzeczywiście powinna być ze Stefanem. Daj znać, co myślisz :)
Czy ja dobrze rozumiem oglądasz teraz 4 sezon po raz pierwszy? nigdy wcześniej go nie oglądałaś? Jeśli tak to trochę zazdroszcze, tych wszystkich emocji. Ja najbardziej lubię właśnie 4 pierwsze sezony i to je najczęściej zawsze powtarzałam.
Nie wiem czy dostałaś moją odpowiedz, bo czasem powiadomienia tu nie dochodzą.
Dostałam, przepraszam za późną odpowiedź. Tak oglądałam 4 sezon po raz pierwszy, teraz jestem pod koniec piątego. Nie wiem dlaczego kiedyś porzuciłam ten serial, pewnie za długo trzeba było czekać na następny sezon.
Wybacz że teraz to ja odpowiadam z opóźnieniem. To super że oglądasz po raz pierwszy, nie ma to jak po raz pierwszy poznawać dany serial, te wszystkie emocje i wszystko inne, super. Dziwne że porzuciłaś kiedyś ten serial, wątpię że to przez długie czekanie na kolejny sezon, w porównaniu z tym co jest teraz to wtedy wcale się długo nie czekało, dostawałaś raz w roku nowy sezon, przerwy było tylko kilka miesięcy, teraz się czeka na serial 2 lata, i to na tylko 8 lub 10 odcinków.
Nie pamiętam w sumie dokładnie z jakiego powodu przestałam oglądać, nawet nie pamietam w sumie kiedy dokładnie oglądałam ten serial, w każdym razie fajnie odświeżyć i dokończyć po latach, jestem pod koniec 6 sezonu teraz i już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak się zakończy, na pewno będzie pustka po tym serialu, może będę oglądać za jakiś czas od nowa :)
Niedawno pisałaś że jesteś pod koniec 5 sezonu a teraz że pod koniec 6 sezonu, szybko oglądasz, zwłaszcza że sezony są po ponad 20 odcinków. Ja oglądam w zupełnie innym tempie, dużo wolniej. Lubię chłonąć serial, delektować się nim.
Tak się wciągnęłam i nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak się zakończy, że ‚bindżuję’, później będę pewnie żałować, że się nie delektowałam, ale zawsze można po jakimś czasie obejrzeć od nowa :)
Pewnie że można obejrzeć od nowa, można oglądać wiele razy tylko że oglądanie za pierwszym razem jest zupełnie inne, oglądając po raz kolejny już wszystko wiesz jak było. Jak skończysz TVD to polecam The Originals i Teen Wolf. Oglądałaś te seriale?
Zgadza się, za drugim razem to nie to samo, jednak 7 sezon już tak bardzo się dłuży, że w sumie oglądam i łapię się na tym, że zaczynam w tym czasie sprzątać, także zupełnie nie czuję, że coś tracę, dodatkowo ten serial wg jest odpowiedni do bingeowania, a nie odczekania tygodnia do następnego odcinka, co np. wg mnie służy HOTD. The Originals widziałam bardzo dawno temu, pamietam tylko Klausa i że serial trzymał poziom.
Nie mówię żeby oglądać raz w tygodniu, tylko jeden czy dwa odcinki dziennie, zresztą to zależy od wielu rzeczy, niektóre seriale sprawdzają się raz w tygodniu np. GoT czy HodD. The Originals super serial ale tylko 4 sezony, 5 niestety jest według mnie gorszy. A Teen Wolf oglądałaś?
SPOILERS: Skończyłam oglądać i jest pustka :) zakończenie wydaje się bardzo pośpieszne, unikałam czytania o serialu, nie wiedziałam, że Nina Dobrev porzuciła serial i od 6 sezonu czekałam, aż magicznie znajdzie się rozwiązanie, żeby mogła się wybudzić bez śmierci Bonnie, jak to zazwyczaj bywało w tym serialu, bohaterowie ginęli, żeby za chwilę wrócić do żywych, co wpłynęło na to, że przestałam się bardzo przejmować ich losem. Wg mnie uśmiercenie Stefana (ostatnio dowiedziałam się, że Paul Wasley jest Polakiem :)) nie było potrzebne, całkowicie zadowolił by mnie happy end i zakończenie bez zaskoczeń. Haha nadziałam się na jeden spoiler, gdy przeczytałam nazwisko Caroline Salvatore, ale byłam wtedy na tak wczesnym etapie oglądania, że uznałam, że będzie z Damonem, bo mieli historię wcześniej. Ogólnie myślę, że mogli to domknąć w 6 sezonie, już w sumie od wątku Podróżników bardzo się męczyłam, perypetie z matką Damona i Stefana, równie męczące, o pokonaniu diabła i powrocie Katherine nie wspomnę, tyle absurdów w końcowych sezonach, że nawet to, że oglądam serial o nadnaturalnych bytach nie tłumaczy. W każdym razie świetna przygoda z bohaterami Pamiętników Wampirów, przez tyle sezonów można ich polubić i wczuć się w historię, nie to co w przypadku współczesnych seriali. Dodatkowo bardzo lubię magię i oglądanie podczas jesiennych wieczorów dobrze pasowało do klimatu. Szkoda, że aktorzy z TVD nie zrobili dużych karier, jak na przykład Kristen Steward ze Zmierzchu, czy Pattinson
Dziękuję za rozmowę o serialu :)
Pytałam Cię kiedyś którego z braci wolisz Daemona czy Stefana. Ty potem pytałaś mnie o to samo a ja nie odpisałam, więc jestem winna kilka odpowiedzi. Ja uwielbiam obu braci, zarówno Daemona jak i Stefana. Gdybym była Eleną też bym nie wiedziała którego wybrać. Uwielbiam ich za różne rzeczy, są tak różni, pięknie się uzupełniają. Trzy moje ulubione postacie to właśnie Daemon, Stefan i Katherine. Najbardziej znienawidzona postać to Caroline. Pierwszy raz zobaczyłam TVD w 2009 potem co roku oglądałam nowy sezon. To jeden z moich ulubionych seriali, poprostu kocham ten serial, tych bohaterów, ten klimat, tych aktorów.
Zgadzam się z Tobą, Trójca Daemon, Stefan, Katherine jest fenomenalna. Również najbardziej nie lubię Caroline, na początku lubiłam, ale zaczęła mnie irytować, gdy zaczęło jej przeszkadzać, że Elena (tak naprawdę Katherine) zaczyna ponownie interesować się Stefanem, a później było już tylko coraz więcej min i rządzenia się z jej strony.
Myślałam że lubisz Caroline, tak mi się wydawało z Twojego wcześniejszego wpisu. Ja Caroline nienawidzę za to że jest wścibska i do wszystkiego się wtrąca, ukrywa to pod pozorem że chce dobrze ale to guzik prawda jest, to jest poprostu zwykłe wścibstwo. Jak nie masz co oglądać to polecam Teen Wolf, pytałam czy oglądałaś ale nie odpisałaś, oglądałaś? Teen Wolf albo The Originals sobie najlepiej obejrzeć.
Cześć :) Originals oglądałam i podobał mi się ten serial, lubię głównych bohaterów, niestety Caroline też się tam na chwilę pojawia, zmieniłam zdanie o niej w trakcie serialu, mam dokładnie takie same odczucia jak Ty. Ostatnio oglądałam kilka innych dobrych seriali, totalnie inny klimat niż TVD, ale polecę: Industry, Disclaimer, Station 11, szczególnie ten ostatni bardzo polecam :) ps. Teen Wolf nie oglądałam, po TVD mam ochotę na inny klimat, ale może kiedyś nadrobię :)
Rozumiem ale pamiętaj o Teen Wolf, gwarantuje że się spodoba, świetna historia, genialni bohaterowie, super aktorzy którzy się wcielają w te postacie, do tego akcja, dużo humoru. Ten serial ma wszystko, zupełnie jak TVD i TO.
Spoko, możesz tu albo lepiej na stronie serialu Teen Wolf, w końcu po to te strony są:). Jeszcze z nowych seriali które są obecnie emitowane to leci na hbo Diuna- proroctwo, niewiem czy gustujesz w takich ale postanowiłam o nim wspomnieć, narazie były tylko dwa odcinki, emitują serial raz w tygodniu, tak jak Ród Smoka. A o Pamiętnikach Wampirów zawsze możemy jeszcze popisać, jak masz jakieś pytania to pisz śmiało:) o ulubionych serialach zawsze chętnie piszę:).
Ja oglądam!! Zaczęłam oglądać w wakacje we wrześniu. Jestem na drugim sezonie. Miałam długą przerwę od TVD i w międzyczasie czytałam Pamiętniki Wampirów. I faktycznie książka okropna jest i serial jest zdecydowanie lepszy.
Super, napiszę tak jak kiedyś Lodowy Smok mi tutaj napisała, zazdro, że ta przygoda przed Tobą :) daj znać od czasu do czasu jak idzie oglądanie, który sezon jest twoim ulubionym, kto jest twoim ulubionym bohaterem i oczywiście daj znać, którego z braci bardziej lubisz Damona, czy Stefana. Książek nie czytałam, ale może kiedyś z tęsknoty za TVD sięgnę po książkę.
Okej, będę pisała ❤️ <33 I oczywiście jestem Team Damon!! Delena mym życiem!! <3
Już 2025 i właśnie zacząłem pierwszy sezon. Pierwszy raz oglądam i martwi mnie długość sezonów ale pierwsze cztery ponoć całkiem znośne to może dam radę
Jak polubisz bohaterów to dasz radę, nic więcej nie zdradzam, żeby Cię dobrze lub źle nie nastawiać.
Obejrzałam na razie do 5 sezonu i płakałam jak nie wiem dla mnie Elena i Damon na zawsze ,Stefan też jest spoko ale Damon skradł moje serce a końcówka 5 sezonu je złamała ;(
Cudownie, miłego dalszego oglądania, dla mnie pierwsze sezonu są najlepsze, później jak dla mnie trochę popłynęli z różnymi tematami, ale VD to niesamowity serial, sentyment pozostaje na zawsze, można się zżyć z postaciami i po części żałuje się, że nie chodziło się z nimi do liceum :) jak dla mnie też od początku team Damon :)
Próbuję dodać odpowiedź już chyba z 10 raz ...właśnie dla mnie sezon 5 był mega ciężko. Co tam się nie zadziało ahahaha ale no końcówka mnie rozwaliła. Ja też od początku byłam za Demonem wiem ,że robił wiele złych rzeczy ale często robił to albo dla dobra Eleny i Stefana albo przez to że był zraniony i wolał żeby każdy go nienawidzi uważał że na to właśnie zasługuje.