PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=673917}

Pan Selfridge

Mr. Selfridge
2013 - 2016
7,5 1,1 tys. ocen
7,5 10 1 1149
Pan Selfridge
powrót do forum serialu Pan Selfridge

ŚWIETNY  

ocenił(a) serial na 8

Oglądałem Mad Mena, wytrzymałem siedem odcinków, ale to był serial o facecie, który palił
papierosy (potem może się rozkręca). Tutaj w roli geniusza zarządzania i marketingu mamy świetnego Pivena, scenariusz
jest pełen bohaterów i drobnych wątków, całość zaś zlokalizowano w ciekawych czasach. Plusem
jest również oryginalna tematyka, bo ileż można strawić seriali o przygodach FBI i ich
odpowiedników?

Po pierwszych trzech odcinkach mam bardzo dobre odczucia i przeczucia co do tego serialu. Szkoda tylko, że to serial brytyjski, które często rządzą się swoimi prawami (krótkie - tylko 7 odcinków w pierwszym sezonie!)

ocenił(a) serial na 6
jakub.kralka

Po pierwsze - podoba mi się sformułowanie 'serial o facecie, który palił papierosy'. Jakże trafnie! :)

A w temacie - myślę, że "Mr Selfridge" ładnie się 'rozkręca'. Na samym początku trochę zwątpiłam, jakoś nie trafił do mnie pierwszymi dwoma odcinkami (jednym i pół właściwie), ale teraz jest już całkiem nieźle. Tematyka rzeczywiście lekko odchylona od serialowej normy, co bardzo mi się spodobało. Wątki też całkiem zachęcające, mam już nawet kilku bohaterów, których uważniej będę obserwować (Lady Mae i Agnes Towler przede wszystkim). Czyli moje przeczucia co do serialu również są całkiem dobre. Zobaczymy...

travelintime

Nie wiem czy może już poznaliście bardzo podobny serial do Mr. Selfridge - Paradise. Zarówno tematyka, czasy i styl bardzo podobne. Również serial brytyjski a już ma trochę więcej odcinków ;) Jak ktoś nie widział a podoba mu się Mr. Selfridge - polecam.

Kate_wr

No, czas akcji obu serali dzieli ok. 40 lat. :]

travelintime

'serial o facecie, który palił papierosy'.. Nie tylko !!!! Popijajam tam o kazdej prze dniai nocy i to ostro ... !!!!