PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178077}

Paradise, znaczy raj

Paradise
1988 - 1990
7,7 79  ocen
7,7 10 1 79
Paradise, znaczy raj
powrót do forum serialu Paradise, znaczy raj

Zastanawiam się czy to nie jest czasami ten serial, który na początku lat 90-tych leciał w TVP 1 lub 2 cos około godziny 18?! Tamten serial kojarzę z tytułem "Paradise znaczy Raj" i uwielbiałem go wówczas oglądać.

ocenił(a) serial na 8
Demagorgon

Tak, to jest ten serial. TVP 1 emitowała go w 1991 i 2 roku, nigdy nie zrobiono wznowienia, a szkoda, bo miał wysoką oglądalność. W 2000 roku TVP 2 puściła serial Sokole Oko (Hawkeye)z Lee Horsley'em, odtwórcą głównej roli w Paradise.

użytkownik usunięty
Demagorgon

Tak emitowany był w soboty o 18stej w jedynce. W tamtych latach puszczano o tej porze ciekawe seriale m.in "Detektyw w sutannie",; "W 80 dni dookoła świata"

tak zgadzam sie

ocenił(a) serial na 5

A czy na pewno leciał w sobotę ? Mi się coś kojarzy ze środkiem tygodnia.
Pamiętam jak były zapowiedzi to się nagrzałem, bo sądziłem że to będzie serial akcji, a tu.........obyczaj.
Ale mimo to jakoś się wciągnąłem, sympatyczny. W moim prywatnym rankingu seriali z pewnością nie najgorszy.

de_Franco

Był w soboty po 18.00. Świetny serial, też się czegoś innego na początku spodziewałem,
ale przypadł mi do gustu. Lubię i Lee Horsleya, i zwłaszcza Sigrid Thorton.
Nie pamiętam już dobrze fabuły, ale żal, że nie powtórzyli go do tej pory.

ocenił(a) serial na 5
debesciak1978

Pewnie macie rację. Być może pomyliłem go z innym serialem o podobnych klimatach. Ale fakt, większość o ile nie wszystkie, amerykańskie kostiumowe/westernowe (Północ-Południe, Jak zdobywano dziki zachód) leciały w weekendy.

debesciak1978

Raczej w niedziele

Przemyslaw_Borowski

Zgadza się, kolego - był emitowany w niedziele. Pamięć po latach skorygowana starymi ramówkami tv.