E tam. Co to miało być? Szykuje się drugi sezon zapewne. Zawiodłem się tym ostatnim odcinkiem. Przyszły sezon zapowiada się pod tytułem "Szukam żony"...
No właśnie też mnie zawiódł a najbardziej cała ta historia z rozwiązaniem morderstwa. To 1 odcinek który mnie zawiódł tak bardzo w tym serialu. A więc to final tak ?
Tak, druga seria już ma zielone światło z premierą na przyszły rok. Też mam podobną opinię co do finału. Zdecydowanie "anticlimactic", jak to mawiają stare Kaszebe ;) Sposób rozwikłania zagadki rozczarowujący (to jak Collins wydedukował co, jak i gdzie), bo sama intryga była ciekawa. Pewnie scenarzyści chcieli zachować więcej frykasów na kolejne serie.
Jakoś mi się nie chce czekać na 2 sezon. Sytuacja będzie podobna jak z pozostałymi serialami i sezonami. Człowiek zapomni o co w nim chodziło :))
Klątwa 8-10 odc. seriali. Za mało czasu, żeby przyzwoicie rozbudować fabułę. Twórcy i scenarzyści kombinują pewnie, jak poskładać scenariusz na tyle, żeby miał jakikolwiek sens i zanęcić sponsorów, by wyłożyli na kolejne sezony. Czy ten serial nie jest zbudowany na bardzo podobnym schemacie jak "Silos"? Nie udało mi się dokończyć 1wszej serii, nie mówiąc o 2giej, ale widzę masę podobieństw.