Za porównywanie Paradoksu do ''Gliny'' powinna być kara wiezienia!Glina to ma u mnie 10/10 a to co najwyżej 3!Trzy pierwsze odcinki nieporozumienie z naciskiem na trzeci który jest niedorzeczny!Czwarty i piaty coś zaskoczyło myślę miałem nosa wiedziałem ze się rozkręci....NIC Z TEGO szósty oraz siódmy PORAŻKA!W siódmym odcinku na siłę dają nam na początku super inteligentnego profesorka do pomocy policji w rozwiązywaniu sprawy,to ze jest zamieszany wiadomo już po minucie!Żółwie tempo serialu przyprawia o mdłości a te durne sceny z panią komisarz i jej szefem super tajny don Pedro z krainy dreszczowców ŻAŁOSNE!Popijanie Whisky na dachu pływanie w super basenie w wieżowcu taki gość to ma życie jak w Madrycie.Poza tym ta cała Policja w serialu to jakiś Żart sztuczne to i oderwane od rzeczywistości.Cała historia zamiast ciekawić nudzi ja mam dość na 7 mowie STOP! W pewnym momencie nawet Bogus mnie zaczął irytować bo o ile jedna scena jak przełyka łzy ok fajnie coś innego taki twardziel ale jednak coś go rusza dodało to smaczku o tyle parę kolejnych ZROBIŁO MI SIĘ NIEDOBRZE!!!To co ten Kaszowski po tylu latach w Policji beczy jak baba przy każdej sprawie trochę to śmieszne!Poza tym skoro to taki super detektyw to jakoś mało widzę jego roli w rozwiązywaniu spraw źle napisany scenariusz pod tym katem w paru momentach pokazuje wręcz nieudolność Kaszowskiego a nie jego Inteligencje!Nuda,przewidywalność!