PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547880}

Paradox

2009 -
7,2 582  oceny
7,2 10 1 582
Paradox
powrót do forum serialu Paradox

Po obejrzeniu dwóch odcinków nie dziwie sie juz, ze serial bylo ciężko dostać.. Jest jak na razie dość slaby. Przede wszystkim ma sie wrażenie ze serial nie jest z 2009r tylko 1999. Niski budzet leje sie z ekranu. Warsztatowo tez lata 90. Fabularnie tez na razie kiepsko. Jeżeli trzeci odcinek znow dostana nowe zdjecia i znow beda sie starali temu zapobiec i nie pojawi się nic nowego to chyba zasne i daruje sobie kolejne dwa odcinki. Nie do takiego poziomu przyzwyczaily nas miniseriale

ocenił(a) serial na 4
Zetnakatel

Ok, obejrzałem już całość. Czyli to jednak nie miał być mini serial, bo 5 odcinek jest zakończony cliffem, tylko normalny serial. To mocno zmienia postać rzeczy i ocenę.
W przypadku gdy cały scenariusz był pisany na 5 odcinków i takie było założenie to oczywiście zakończyło bo to się oceną bardzo niską. Dlatego, że na próżno szukać tutaj elementów miniserialu, każdy odcinek miał początek koniec i każdy był o tym samym. Dostajemy zdjęcia i staramy się zapobiec jakiemuś wypadkowi. Czysty procedural w połączeniu ze scamSF, (gatunek który podaje się za SF a nie ma z tym nic wspólnego w cotygodniowych odcinkach. Można to przyrównać do złodziejskich praktyk oszustów smsowych, typu, namierz swój telefon, sprawdź czy fotoradar zrobił Ci zdjęcie, tylko podaj numer telefonu, bez żadnych opłat, a potem w regulaminie napisane, że usługa płatnych SMSów wysyłanych 3 razy w tygodniu po 6zł za sztukę..) Ot serialik kryminalny. Ale w 5 odcinku zaserwowali cliffa który wprowadza coś nowego i rozwija fabułę. Który sygnalizuje cheć rozwijania fabuły i produkcji nie tylko samych procedurali.. Mimo, że dalszych odcinków nie popełniono...
Wystawiam uczciwe 4/10 i raczej nie polecam.

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 3
Zetnakatel

[SPOJLER] Rozwiązują zagadki kryminalne ale zazwyczaj nie potrafią im zapobiec. Zawsze coś im nie wychodzi, bo wszystko chcą zrobić sami. Dużo absurdów przy tym w każdym odcinku. No jak można ukrywać zdjęcie z kolegą pokazujące, że ma zginąć albo jak można pójść do szkoły będąc nieuzbrojonym fizykiem, gdy ma tam dojść do masakry, zamiast wysłać uzbrojonych policjantów, a szefowa tej grupy policyjnej wpuszcza dzieci do klasy gdzie jest uzbrojony napastnik, zresztą w ogóle miało jej tam nie być ale z nikim nie może się połączyć bo brakuje im ludzi, a ci którzy tam są notorycznie ją olewają, nie odbierają telefonów, nie wykonują poleceń, a w ostatnim odcinku jeden z nich wyłączył się ze śledztwa by dokonać vendetty. Ilość absurdów, niekompetencji, poraża. Liczyłem na miniserial s-fi, który doprowadzi do wyjaśnienia zagadki przesyłanych zdjęć (nota bene po co w pierwszym odcinku zostało wysłane zdjęcie kubka z kawy leżące na ulicy? kolejny absurd) jednak twórcy skupili się na jednym fizyku, kilku policjantach i zwykłym rozwiązywaniu kolejnych drobnych zagadek kryminalnych, jakby nie było większych problemów na swiecie, którym warto zapobiec a sam fakt wysyłania zagadek kryminalnych z przyszłości w ogóle nie interesował tamtejszych władz. Liczyłem na s-fi, a dostałem kolejny serial kryminalny. Cały czas zastanawiałem się dlaczego dostają zdjęcia, a nie informacje tekstowe ale tego też nie wyjaśnili. Kicha...