Jestem na drugim odcinku, ale zadna przyjemnosc ogladac ten film. Pewnie dostanie full oscarow, bo nudny jak dunkierka.
Nie, żebym się czepiał, czy uważał że ciała tych mlodych chłopców są nieefektowne, ale czy to zamierzony efekt, że yosarian co pięć minut bierze kąpiel albo bawi się z innymi rozebranymi chłopcami? Czy to jakis manifest lgbt czy kościoła katolickiego?
Każdemu mogą się różne rzeczy z czymś kojarzyć. Rozumiem Cię , bo faktycznie ostatnio w wielu filmach niektóre wątki , jak to nazwałeś "LGBT" sa wręcz doklejane. Ale dla mnie osobiście , kapiący się i opalający na plaży żołnierze kojarzą się tylko z kapiącymi żołnierzami , i nic więcej.
No i co? Cos sie zmienilo? Opowiedz, czy kolejne odcinki rozwijają gejowską naturę mlodych żołnierzy. Dla mnie za duzy hardkor z tego filmu. Ksiazke uwielbialem i przed premiera przypomnialem sobie film-swietny. A w 21 wieku chyba nawet yossarian musi miec cumming-out.
A niech Ci będzie! Jeżli to Ci poprawi humor , to nawet na "cumming-out" mogę przystać :)!
Nie jest to film (jest to miniserial) więc nie wiem czemu miał by dostawać nagrody akademii filmowej ale co do 2 części to bym powiedziała że uderz w stół a nożyce się odezwą. Z tego co kojarzę to w 1 odcinku jest dosłownie scena miłosna między mężczyzną i kobietą a przez sceny pływających i opalających się mężczyzn dla ciebie to jest jakiś homoseksualny manifest? Jeżeli widzisz takie rzeczy i tobie od razu kojarzą się w ten sposób to tak jakby chodziło o ciebie a nie o nich ¯\_(ツ)_/¯ (dlatego też trochę uważam że druga część twojego pierwszego zdania też jest trochę kłamczuszkowata)
Kłamczuszkowata? ;-) Delikatnie rzecz ujmując, to jego wypowiedź jest chora. Jeśli dla mężczyzny takie sceny kojarzą się z homoseksualizmem, to oznacza, że z nim coś jest nie tak, jeśli wszędzie wietrzy lgbt. Może jest skrytym gejem?
ja osobiście nie uważam że bycie homoseksualnym oznacza że coś jest z kimś nie tak. i tak, przyznam że silnie insynuowałam że autor ma takie zapędy hahaha
Uuuuu, jestem gejem. Ale mi dowaliliscie. Chyba się nie pozbieram.
Zatem zauwazenie, ze co kilka scen pojawia sie goly koleś w kapieli jest moja oznaką gejostwa?
Wiecie, przypomina mi się powiedzenie: "sprowadzić do swojego poziomu i zabic doświadczeniem".
mała poprawka, nie zauważenie że co kilka scen pojawia się "goły koleś" tylko fakt że zastanawiasz się czy żołnierze kąpiący się w morzu podczas włoskiego lata to manifest lgbt. i naprawdę nie chciałam dowalić, ale jeżeli 80 w twoim nicku to rok urodzenia i kochasz mężczyzn i nadal się zdajesz sobie z tego sprawy to może bardziej chciałam zmotywować do eksploracji.
skoro dla ciebie grupa młodych chłopaków na plaży kojarzy ci się z lgbt to tak - wszędzie widzisz - odradzam chodzenie w upalne dni nad wodę
A czy przypadkiem wojsko to nie jest zberanina młodych facetów? Tak to jest nuenormalne. I właśnie o tym jest m.in. ksiażka i serial.
Ludzie tacy jak Ty powinni się po prostu przymknąć albo wymrzeć w sposób naturalny.
Gdybym w filmie zobaczyła kilka razy kąpiące się latem nagie dziewczyny, to bym nie zaczęła się zastanawiać czy są lesbijkami. Chyba że dostałabym wyraźny sygnał, że tak być może. Ergo, zgadzam się z przedmówcami, że Autor wątku ma chyba jakiś problem. A na pewno na widok nagiego chłopaka myśli o aspekcie seksualnym. Ciekawe nie da się ukryć. ;)