PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6714
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

Czy to nie jest na podstawie thrillerów medycznych Tess Gerritsen, jak Chirurg, Skalpel, Grzesznik,
Sobowtór, Klub Mefista, Autopsji? Czyli jej najlepszych książek? Nie oglądałam jeszcze serialu, ale
jeśli ktoś wie, to bardzo proszę o odpowiedź, bo będzie to dla mnie ogromna zachęta do obejrzenia.
Czy jest ktoś w stanie stwierdzić, ile serial ma wspólnego z książkami?

mandaryyynka

Tylko pierwszy odcinek, poza tym nie ma prawie nic wspólnego z książkami.

Cairns

Oj. A szkoda. Ale ogólnie znośny serial?

mandaryyynka

Oglądam, więc odpowiedź może być tylko jedna;)

Zaczęłam od serialu i nie przeszkadza mi, że jest inny niż książka, ale jeśli nastawiłaś się, że będzie podobny, to chyba Ci się nie spodoba. Książka ma dość ciężki klimat, a serial jest lekki i przyjemny pomimo tematyki - idealny na lato.

Cairns

Aha, w takim razie się skuszę:) Dzięki wielkie za odpowiedź:)

mandaryyynka

I jak wrażenia z serialu?

Cairns

Obejrzałam jak na razie 3 pierwsze odcinki. Może nie dorównuje takim serialom jak Gra O Tron czy Breaking Bad (pomijając fakt, że to kompletnie inne gatunki) , ale ma bardzo przyjemny klimat i miło się go ogląda :)

ocenił(a) serial na 9
mandaryyynka

Na podstawie dokładnie tych książek ale fabuła całkiem inna. Są wątki podobne ale to 'podobne' jest grubymi nićmi szyte ;)
Początkowo mi się nie podobało (bohaterki wyglądające zupełnie inaczej, itp) bo ja zaczynałam od książek, na serial trafiłam przypadkiem. Ale humor tego serialu jest rewelacyjny! Mają świetną osobę piszącą dialogi!

Nina1990

Ja też przeczytałam już te książki, nawet kilkakrotnie, ale było to dawno temu. Może nawet z kilka lat. W sumie nie pamiętam dokładnie fabuły każdej z nich, jedynie zarys i ważne wątki, ale np nie kojarzę wyglądu postaci, tego jak były opisywane. Więc myślę, że się nie zawiodę. Dzięki za konkretną odpowiedź:)