PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6719
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

Książki

ocenił(a) serial na 10

Czy ktoś czytał inne książki o podobnej tematyce ?
Detektyw i lekarz sądowy pracujący nad sprawą. Jak ktoś zna jakieś inne tytuły i autorów

papatka01

Polecam Ci bardzo dobrze napisane thrillery medyczne Simona Becketta. Do tej pory ukazały się 4 książki "Chemia śmierci", "Zapisane w kościach", "Szepty zmarłych", "Wołanie grobu". Główny bohater, David Hunter, to antropolog sądowy, który pomaga wyjaśnić miejscowej policji przyczyny śmierci ofiar.

ocenił(a) serial na 10
gotlove

Dzięki za pomoc ;)

papatka01

Thrillery medyczne pisze jeszcze Harlan Coben. Mi nie odpowiadają, ale może Tobie się spodobają, spróbuj :)

ocenił(a) serial na 7
gotlove

Coben owszem, pisze thrillery i jest w tym cholernie dobry, ale nie powiedziałabym, że są one o tematyce medycznej ;)

martini3355

A o thrillerów medycznych nie pisze przypadkiem Michael Palmer? :)

papatka01

Nie ma tam chyba zbyt wiele lekarzy sądowych, ale dla mnie bardzo podobne są książki o Maggie O'Dell (autorka Alex Kava).

papatka01

Polecam Kathy Reichs i przygody Temperance Brennan ;)

ocenił(a) serial na 8
papatka01

Dobre thrillery medyczne pisze Robin Cook (zwłaszcza cykl o Laurie Montgomery). Z resztą zadebiutował w tym gatunku wcześniej, niż Gerritsen.

papatka01

Jesli chodzi o thrillery medyczne Robin Cook

ocenił(a) serial na 8
papatka01

Ja też polecam książki Kathy Reichs

papatka01

Polecam książki Patricii Cornwell :) cykl - patolog Kay Scarpetta + detektyw z wydziału zabójstw i profiler z FBI ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Patricia_Cornwell )