PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554932}

Partnerki

Rizzoli & Isles
2010 - 2016
7,7 6,7 tys. ocen
7,7 10 1 6748
7,0 2 krytyków
Partnerki
powrót do forum serialu Partnerki

czy serial jest jednoepizodowy tj. jeden odc=jedna sprawa/historia?

ocenił(a) serial na 8
juleczka0

Bohaterki są dwie, ale w każdym odcinku jest inna sprawa kryminalna. Wygląda to mniej więcej tak: rozpoczyna się zwykle jakąś rodzinną sprzeczką/rozmową :), potem wzywane są do pracy i rozwiązują ją przez większość odcinka, a na końcu znów jakiś zabawny motyw z pogadankami.

ocenił(a) serial na 4
ewelina_49

Otóż to. Raczej kiepski, domowy serial, mający tyle wspólnego z kryminalistyką, co latawiec z samolotem. Myślałem, że czas takich seriali się skończył w latach 90-tych, ale myliłem się.

ocenił(a) serial na 7
astat_2

a widziałeś więcej niż 1 odcinek?

ocenił(a) serial na 4
galadriela

Jeden w całości, parę we fragmentach. Nudzi mnie ten serial. Takie opowiastki o parach albo partnerach rozwikłujących każdą zagadkę, jaka im zostanie przydzielona, święciły triumfy w latach 90-tych i wcześniej, jak już pisałem. Miami Vice, Gliniarz i prokurator... Teraz jest czas seriali o znacznym poziomie realizmu, jak np. The Wire. "Partnerki" to przeżytek.

ocenił(a) serial na 7
astat_2

to obejrzyj min 3 odcinki i wtedy napisz swoją opinię

co do przeżytku, wydaje mi się że to powiem świeżości w czasach takich seriali jak The Wire czy The Shield czy innych kryminalnych

ocenił(a) serial na 4
galadriela

Obejrzałem kolejny odcinek i mam ogromną chęć obniżyć ocenę temu serialowi :( Wszystko jest w nim złe: akcja zawiera mnóstwo uproszczeń (najważniejsze informacje w śledztwie przychodzą cudownie z komputera albo przez taki zbieg okoliczności, jaki w życiu nigdy się nie zdarza), Angie żłopiąca browara prosto z butelki wygląda tak "naturalnie" jak dinozaur w kaloszach, ujęcia są denerwujące, bez przerwy pokazują tą Angie na pierwszym planie, mimo iż wcale nie taka już piękna jak kiedyś (te lata na karku...), banalne i wyświechtane mroczne historyjki z przeszłości, z którymi bohaterki muszą się zmierzyć - ile razy to już było (w odcinku, który widziałem, medyczka się dowiedziała, że jej biologiczny ojciec był jakimś egzekutorem, no i miała dylemat hehehe)... Dajcie spokój. Zostawiam ocenę 4 przez sentyment do niektórych aktorów, ale do serialu więcej nie wrócę.

ocenił(a) serial na 7
astat_2

no cóż skoro się nie podoba, to się nie podoba

nie ma sensu się męczyć z serialem

jak ten ci się nie podoba, to obejrzyj White Collar,według mnie beznadziejny i bez akcji, ale może tobie się taki "odwrotny" od tego spodoba?