Pati

2023 -
7,3 10 tys. ocen
7,3 10 1 10389
7,0 3 krytyków
Pati
powrót do forum serialu Pati

Dialogi!

ocenił(a) serial na 3

Jeżeli ten nieszczęsny reżyser nie potrafił zmusić aktorów, by ich szemranie dało się zrozumieć, to trzeba było od razu zrobić serial z napisami.

hrzo

Zmora polskich filmów i (w szczególności seriali: NAGŁOŚNIENIE...

ocenił(a) serial na 8
hrzo

To prawda, że polskie produkcję leżą gdy chodzi o głośność dialogów ale akurat tutaj nie sądzę, że występuje ten problem. Ja wszystko słyszałam i rozumiałam.

ocenił(a) serial na 9
hrzo

Umyj uszy

ocenił(a) serial na 6
hrzo

To nie wina reżysera tylko brak dźwiękowców - skutecznie pozbyto się ich na początku lat 90, gdy polskie kino było w zapaści i oni byli pierwszymi na których zaczęto oszczędzać. PS polecam oglądanie polskich filmów w słuchawkach - ja tak robię i wszystko słyszę.

ocenił(a) serial na 9
tentego

Jakoś nie miałem problemów z usłyszeniem dzwięków. Może to wina sprzętu.

ocenił(a) serial na 6
MOPY

Po części pewnie tak, bo głośniki w telewizorach są zwykle kiepskie, ale jakość dźwięku, a zwłaszcza dialogów, w polskich filmach bywa fatalna. Ja zasadniczo i tak wszystko oglądam w słuchawkach.

ocenił(a) serial na 9
hrzo

Jakoś nie miałem problemów z usłyszeniem dzwięków. Może to wina sprzętu.

ocenił(a) serial na 8
hrzo

Idź synu do lekarza bo masz problemy ze słuchem.

hrzo

Jest z napisami. Co do serialu,. ja słysze każdy dialog. Jeśli oglądasz to na laptopie i na wbudowanych badziewnych głośniczkach, to się nie dziwię, że mało co słyszysz.

hrzo

w drugim sezonie postanowili rozwiązać ten problem minimalizując ilość dialog do: chcesz herbaty, nie, to pa. Oczywiście przesadzam, ale dawno nie widziałam serialu z tak marnymi dialogami. W momencie, w którym widz mógłby dowiedzieć się czegokolwiek o bohaterach, dialog zostaje ucięty i pojawia się muzyka. Serial bez pomysłu, stosujący tanie zabiegi, które mają utrzymać widza emocjonalnie. Postać Pati to istny Hiob, ilość złych wydarzeń, które jej się przytrafiają i postaciom bliskim jest niesamowita, wszystko ku... źle, jej postawa z każdym odcinkiem powoduje, że zamiast sympatii i współczucia, ja jako odbiorca jedyne co mogę zrobić to pokręcić głową z rozczarowania. Sugeruje żeby trzeci sezon nazwać Fatum lub Karma.

ocenił(a) serial na 8
hrzo

Akurat w tym serialu dźwięk jest niezły. A zwłaszcza Pati słychać wyraźnie. Pani Adamska ma super dykcję. Czasem mówi szybko ale to nie znaczy że nie wyraźnie.