PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800453}
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 20453
7,7 23 krytyków
Patrick Melrose
powrót do forum serialu Patrick Melrose

kolejna kupa o cpunie ...

użytkownik usunięty

menelu patologu i ohh ahhh zachwycajmy sie wspanialym aktorstwem i obrazem o kolejnym smieciu co zmarnowal swoje zycie ehhhh

ocenił(a) serial na 7

Nie przesadzaj :) Zgadzam się, że temat nie jest odkrywczy ani nowy ale za wiele innych rzeczy można docenić ten serial. Historia głównego bohatera, montaż, muzyka czy właśnie aktorstwo, które nie jest byle jakie i dialogi. Sposób przekazu tematu to też środek wyrazu artystycznego i jeśli jest to dobrze zrobione zasługuje chociaż na minimalne uznanie. Tym bardziej, że ta historia oparta jest na dramatycznych faktach z życia autora powieści, który radził sobie w taki a nie inny sposób z traumą z dzieciństwa. Więc jeśli oglądałeś pierwszy odcinek, to wiesz, że nie jest to jakiś tam menel i śmieć, tylko skrzywdzony emocjonalnie człowiek, który sobie nie radzi z przeszłością i ogólnie z życiem.

użytkownik usunięty
Ania150

mnie 1 odc nie rzucił na kolana więc odpuszczam

ocenił(a) serial na 7

Daj szansę, zobacz drugi, bo buduje się historia bohatera, która nie jest tak uproszczona jak sugerujesz w temacie. Może jednak się przekonasz, choć oczywiście nie namawiam, bo każdy ma swoje filmowe klimaty :)
Tak jak ktoś niżej napisał: nie oceniaj po jednym odcinku, bo to mało obiektywne i nie sprawiedliwe. Od pierwszego odcinka jestem tym serialem zachwycona ale nie ocenię dopóki nie zobaczę całości. Jak ocenisz na 1 to rozumiem i szanuję, ale wiedz CO oceniasz żeby Twoja ocena miała jakieś merytoryczne podstawy.

Patologu? Radziłabym sprawdzić znaczenie słowa i dopiero potem go używać.

użytkownik usunięty
Bonesss

ojoj

ocenił(a) serial na 7

Myślę, że akurat PATOLOGÓW trudno hejtować. Szanuje ludzi :)

ocenił(a) serial na 9

Zobacz drugi odcinek to może czegoś się dowiesz o tym "ćpunie"

Niestety, tak to jest, jak ktoś obejrzy kwadrans i ma się za wielkiego znawcę. Obejrzyj drugi odcinek i się wymądrzaj. A najlepiej, jeśli dorośniesz i zaczniesz oceniać filmy czy seriale po obejrzeniu całości. W muzeum też nie oglądasz pół obrazu.

Patolog to jest naukowiec, badający przyczyny chorób/zgonu. Chyba pomyliłeś z "Forever" ;P

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7

co to znaczy" określenie na podwórku"

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 9

przyznaj się po prostu do pomyłki zamiast rzucać wyzwiskami na prawo i lewo

użytkownik usunięty
katarzynarembisz15

jakiej pomyłki
czasami widzisz jak patole siedza i pija piwo wiedz mowi sie patolodzy :D\
a teraz przepros i radosnym krokiem wiesz co masz zrobic

Ja też nigdy nie spotkałam się z takim określeniem. Tłumaczysz się jak typ, który na prezerwatywy mówi 'kondony' zamiast kondomy bo inne ciołki z podwórka tak mówiły. Patolog to lekarz, patola mówi się o ludziach z patologii. Tyle

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

"Wesołe jest życie trollika
Wesołe jak piosnka jest ta
Gdzie stąpnie zakwita mu dróżka
I świat doń się śmieje: ha ha"

To parafraza, ku pamięci. Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać. ;)

użytkownik usunięty
Offi

yhy

ocenił(a) serial na 7

No dokładnie! Kolesia gwałcił własny ojciec od jakiegoś 10 roku życia a ten debil całe życie to przeżywa i się ogarnąć nie może! I przeżywa i przeżywa ciągle to samo. I to, że matka wiedziała a gucio zrobiła. Co za mięczak, a nie facet :/ I jeszcze jak się wywyższa! Myśli, że jak z arystkoratycznej rodziny, to więcej mu wolno! Tfu!

ocenił(a) serial na 8
galateaa

Ty tak ba powaznie parowczaku ?

ocenił(a) serial na 8

Ziomek 1 odcinek jest mega mylacy,tez mi sie nie spodobal ale dalej juz jest onna bajka,totalny dramat,dla mnie mega ciezki serial,dla ludzi z mniejszą empatią moze to lajty ale dla mnie ciezko sie oglada,ogolnie bardzo dobry obraz dorastania od spaczonego dziecinstwa,nie bede spojlerowal

Nie menel, nie patolog :D, nie śmieć i nie zmarnował sobie życia. Reszta się zgadza :-)

serio? -.-" sama gardzę ćpunami i kompletnie nie bawią mnie narkotykowe odloty ukazywane w filmach/serialach jako element humorystyczny, ale nazywanie serialu "kupą" i wystawienie oceny 1 po obejrzeniu jednego odcinka za sam fakt że główny bohater jest ćpunem?

żałosne

użytkownik usunięty
isobel

ale co jest żałosne?

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10

Ło matko!!! Jaki poziom dyskusji! Niektórzy czerpią chyba przyjemność z obrażania innych. A wypowiedź, która rozpoczęła tę wymianę zdań świadczy niestety nie najlepiej o autorze. Może jest w wieku gimnazjalnym? Okres dojrzewania jest trudny a niektórzy nigdy z niego nie "wychodzą". A serial...trudny i przepiękny! Jak widać na załączonym obrazku..nie dla wszystkich przeznaczony!

użytkownik usunięty
Irys31

heeh norma chyba co nie:D

Aż musiałem utworzyć konto jak zobaczyłem wpis tego biednego mackiki, który na profilowym ma Las Vegas Parano (na pewno nie oglądał ale jego gimnazjalni koledzy patologowie/patolodzy powiedzieli że to pewnie fajne jest) a wyzywa ludzi i ten genialny serial, beka z chłopa na maksa, że też na wsi można mieć dostęp do internetu? Macie tam w ogóle coś takiego jak osiedla? No właśnie prawiczku, więc przeproś, wsiadaj na traktor (pamiętaj że ty i tak nie możesz prowadzić bo nie jesteś pełnoletni) i wesołym krokiem do wsi obok po książkę ale tylko taką w której będą same obrazki.

użytkownik usunięty
adamjankowski_filmweb

tak zablysnales, ze juz mozesz przeprosic odmaszerowac i usunac konto lamusie

użytkownik usunięty
adamjankowski_filmweb

buraku do twojej wiadomosci las vegas parano to ja ogladalem 20 lat temu jak bylem takim malym siusiaczkiem jak ty i jaraly mnie wtedy te patologie widocznie wiec zamknij swoja parszywa morde czopie bez poczucia humoru

Sądząc po twoich wpisach jedynym małym siusiaczkiem jest ten w twoich spodniach a jeśli chodzi o poczucie humoru powiadasz blok ekipa 8 no niezły z ciebie śmieszek rzeczywiście musi być. Żegnam bez odbioru, chciałem ci tylko uświadomić że jesteś pajacem co mi się doskonale udało.

użytkownik usunięty