Paulina

La usurpadora
1998
7,8 2,1 tys. ocen
7,8 10 1 2060
Paulina
powrót do forum serialu Paulina

tvn powinien zainteresowac się starszymi telenowelami takimi jak "Paulina", "Esmeralda", "W niewoli uczuc", "Porywy serca" "Potęga miłości", i wiele innych. Powinien zamiast tych głupich programów interaktywnych emitowac takie seriale lub takie jakie chcą widzowie, i powinny byc emitowane dwie nowe telenowele. Było by wtedy super nie sądzicie ?

Anda00

Zgadzam się. Ten serial był cudowny. Fajna była też np. Lus Clarity, Serce Clarity.

ocenił(a) serial na 10
martuska666

Nie pamiętam polskiego tytulu ale tez fajna byla ta pokazywana dawniej na telewizji WOT "Gotita de Amor" i na TVNie "El Privilegio de Amar" (blednie przetlumaczonae jako Cristina gdyz tlumacząc oryginalny tytuł mamy "Przywilej milości") te 3 mogliby powtórzyć.

martuska666

Tak moim zdanie TVN powinien puścić telenowcie starsze...
Jedna z moich ulubionych jest 'Porywy serca' a zakończony niedawno serial 'Rubi; też był extra !!! Mam dość telenowel których akcja dzieje sie na planie hacjend a tatusiowie nie chcą by ich córki zakochały sie w tym czy w tym bo... nie kończe ale cristina i porywy(...) mogłyby leciec znowu...

ocenił(a) serial na 10
alexanderka26

TVN puscił powtórkę Esmeraldy... ale w sprawie Pauliny, my fani powinnismy napisac jakąś petycję do tvn w sumie powiem wam szcerze, że te nowe telenowele Biały Welon i inne to sa tak słabiutkie, że szok nie umywają się do Pauliny. To był najlepszy serial latynoski jaki widziałam a widziałam ich sporo. Wspaniała gra Gabrieli, z resztą ona z każdej roli robi majsterszty. Cudowna i wielka aktorka, ale w telenowelach sie zmarnowała tylko. Gdyby grała w noramlnych filmach byłaby najlepsza aktorką swiata. Co do innych telenowel to Cristina była tez dobra, z resztą Adela Noriega jest chyba po Gabrieli najlepsza aktorką, choc sie do niej i tak nie umywa

Anda00

i niby po co? fakt, seriale były naprawdę fajne, jednak po co puszczać coś co już leciało? i co wszyscy dobrze znają i mogą sobie obejrzeć na youtube. Trzeba było ponagrywać sobie wszystkie odcinki tych seriali i sobie samemu powtarzać. Ja sobie nie wyobrażam, by tvn stał się drugą romanticą

ocenił(a) serial na 9
izabela_m

Pojedyncze sceny na YouTube i w dodatku bez lektora, nie zastąpią całego serialu. To nie to samo co obejrzenie go w całości. A Paulina leciała 8 lat temu, więc bardzo chętnie bym sobie ją obejrzała znowu i zresztą wszyscy jej fani. To jednak już dość długi kawał czasu, więc obejrzenie powtórki napewno nikomu by nie zaszkodziło

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

twój post jest bez sensu.. idź sobie oglądaj na youtube kawałeczki nie po kolei trwające 3 minuty;/ i w dodatku w jezyku którego zapewnie nie rozumiesz, a jesli rozumiesz to chwała ci z ato, a teraz stań w kolejce po rozum bo cię chyba stamtąd wypchneli;/

ocenił(a) serial na 9
Lady_Rita

Wiesz co Rita wymyśl jakiś lepszy argument bo mi się śmiać chce:D oczywiście już się ciebie posłucham grzecznie i zmienię zdanie:) żenujące:/ wnioskuję iż tobie troszkę rozumu brakuje...nie znasz mnie więc mnie nie obrażaj, bo ja zacznę. Nic ci bidulko na to nie poradzę że mam inne zdanie niż twoje. Bo jest jakie jest i się nie zmieni. Jeśli tak to cię boli to nie dyskutuj ze mną-każe ci ktoś?:D I jeśli kawałeczki na YouTube ci wystarczą to należy ci się tylko cieszyć. Problem jakiś? Ja się nie czepiam twoich upodobań! Nie każdy woli to co ty

Betinka

Wiecie co? Tylko się nie pozabijajcie:P:P:P
Betinka myslę że to nie było do ciebie to co rita napisała tylko do postu przed tobą.
Ja również zgadzam się iż fragmenty serialu na Youtube nie są wystarczające, są po to by przypomnieć sobie najlepsze momenty telenowci:)

ocenił(a) serial na 9
Betinka

Oj sorki Rito myślałam że napisałaś to do mnie, niezauważyłam

ocenił(a) serial na 10
Betinka

i czym sie obruszyłas Betinka skoro ja do izabeli.m... ludzie czytajcie chociaż uwaznie a nie się miąchacie. nawet nie przeczytałas uwaznie mojej wypowiedzi bo jakbys pzreczytała to bys zauwazyła, ze nie popieram fragmentów na jutub! żal!

ocenił(a) serial na 9
Lady_Rita

Nie zauważyłam twojej jeszcze wcześniejszej wypowiedzi. A w tej drugiej mogłaś zacząć od "Izabelo m twój post jest bez sensu itd". Może powróćmy już do tematu

ocenił(a) serial na 10
Betinka

Ludzie nie róbcie draki...każdy się mógł pomylić...a co do tematu to sceny na Youtube są tylko "kroplą w morzu potrzeb" dlatego ja też wołam o powtórkę tej telci!

ocenił(a) serial na 10
Byniu

no własnie musimy chyba krzyczeć głosniej albo wrzeszczeć:P pozdrówka dla wszystkich

Lady_Rita

Jeżeli waszym zdaniem miarą inteligencji jest to, czy ktoś chce powtorki serialu w tvn czy nie to muszę wam się zwierzyć, że smutno mi iż żyję w społeczeństwie o takim poziomie inteligencji. I jeżeli ja mam stanąć w kolejce po rozum to co o was powiemy. Rito, napisałam, że albo można obejrzeć na youtube (i są wszystkie odcinki, jednak "pocięte") oraz napisałam, że trzeba było nagrać sobie tamte odcinki (gdyby ci się jednak nie spodobało, zawsze można wymazać z kasety). Proponuję byś sama zaczęła czytać ze zrozumieniem a później jechała po innych. Chyba żetonów na oczy brakło jak cię przez telefon robili

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

hahah załosne! czytaja pierwszą część twojej wypowiedzi myslałam że jeszcze się obronisz ale ostatnie zdanie świadczy o twych ciasnych horyzontach, uwazaj bo się tam zadusisz na smierć

Lady_Rita

źle mnie zrozumiałaś... chciałam osiągnąć twój poziom by lepiej nam się dyskutowało

izabela_m

Wiesz co Izabelo.M ??? Nie wiem czy nosisz okulary ale jak nie to koniecznie powinnaś je sobie zafundować!
Po pierwsze po co włazisz i się kłucisz na forum Pauli o powtórce serialu jak cie wcale to nie interesi tak bardzo widząc po twoich wypowiedzich!
A po drugie obrażając Rite obraziłaś wszystkie osoby na tym forum pisząc o naszym IQ naprawde zastanów się po co w ogóle weszłaś na te forum.
Może to przez to że masz jakieś kompleksy?
Ale to twoja sprawa; tylko nie wyżywaj sie na innych ludziach w dodatku zupełnie ci nie znanych!

alexanderka26

Włażę na forum bo każdy ma do tego prawo. Wyrażam swoją opinię na temat puszczenia serialu za co dostaję uwagę, że powinnam stanąć w kolejce po rozum do głowy. A powiedz mi w jaki sposób uraziłam was wszystkich zwracając się konkretnie i imiennie do Rity? Jesteś w stanie odpowiedzieć mi na pytanie? Ale w rozsądny sposób? Czy zjedziesz mnie?

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

Ty masz wogóle jakiś poziom?zaskoczyłas mnie..
Alexandra bravo!

Lady_Rita

Wydaje mi się, że wyższy od Twojego, gdyż Ty potrafisz tylko docinać. Bo w końcu to Ty pierwsza kazałaś mi stanąć w kolejce po rozum do głowy. Cóż, zdecydowałam się na ostre poniżenie i postanowiłam naśladować Twój styl- wyzywania. Jednak wydaje mi się że mi to nie przystoi... Za to Ty jedziesz wyzwiskami i myślisz, że coś w ten sposób pokazujesz.
Zapewne teraz polecą kolejne wyzwiska, bo to najprostszy sposób (choć tu gratuluję odwagi, współczuje głupoty bo w końcu człowiek nigdy nie wie z kim tak naprawdę rozmawia...). A dlaczego to wszystko? A dlatego, że ZAPROPONOWAŁAM oglądanie serialu na youtube i napisałam, że można było sobie nagrywać odcinki. Wysyłam linka do tej rozmowy wszystkim znajomym... Spytali, czemu rozmawiam na forum nieokrzesanych przedszkolaków (to nie moja opinia, lecz ich). Rito, jakie wyzwisko teraz poleci? :>

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

Skąd wiesz co potrafie? znasz mnie?
Ostre poniżenie? jeszcze cie zycie upokorzy bardziej to sie może uspokoisz...
Wyzwiska? za duzo powiedziane. Ja nikogo nie wyzwałam. jesli Tobie zdaje się, że cie wyzwałam to najpierw poszukaj definicji wyzwiska w encyklopedii czy tez innym dostosowanym do Twojego jakże wysokiego intelektu, źródle.
Gratulowac mozesz tylko sobie, bo takimi postami wystawiasz sobie swiadectwo nie mnie. Zanim kolejny raz napiszesz, ze ktoś jest robiony przez telefon, głupi lub że chodzi do przedszkola, zastanów się dwa razy.
widzę też ze podnieca cię ta rozmowa skoro chwalisz się znajomym. Widać nie masz niczego innego do roboty. co do pzredszkola to już dawno mam je za sobą i wiekowo mnie raczej nie ugodzisz.

Lady_Rita

Jeśli chodzi o definicje... moje studia i aktualne zajęcie wymagają oczytania w definicjach, tak więc nie musisz mnie do tego zaganiać. Jeszcze mnie życie upokorzy.... skąd wiesz co mnie do tej pory w życiu spotkało?
Sama zaczęłaś z tą kolejką po rozum do głowy i uważam że tekst o robieniu przez telefon był dokładnie na tym samym poziomie pod względem wartości semantycznych. Zastanawia mnie jak może podniecić rozmowa... Pokazuję ją znajomym gdyż nie mogę ze śmiechu wytrzymać, jakie rzeczy mogą dotknąć dorosłych ludzi. Bo zakładam, że rozmawiam z osobami pełnoletnimi. A tekst o przedszkolakach nie był mój tylko ich. Dlaczego mnie za niego osądzasz? Zaznaczyłam, że nie ja to wymyśliłam. Podobno Polacy potrafią czytać ze zrozumieniem.
Zauważyłam, że bardzo wzięłaś do siebie mój komentarz o telefonie. Nie możesz być taka nerwowa... To szkodzi...

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

Przepraszam że się wtrącę, ale gdybyś Izabelo miała troszkę "oleju w głowie" jak to mówią, to byś nas się zapytała o zdanie w sprawie pokazania tego linku swym znajomym. Może ktoś sobie nie życzy żebyś wysyłała gdzie popadnie link do tej dyskusji? Po co ktoś ma czytać o czym tu piszemy, co te osoby to obchodzi? Masz z tego jakąś satysfakcję, że twoi znajomi to zobaczyli i uznali nas za przedszkolaków? Jak dla mnie ty się zachowujesz jak przedszkolak...studentka się znalazła, wielka pani:/ Jesli zamierzasz się dalej z nami kłócić to najlepiej nie wchodź tu wogóle! Albo załóż osobny temat i tam się wypowiadaj z tymi co myślą tak jak ty!

Byniu

A skąd wiesz czy czasem nie lcizyłam, że znajomi dołączą się do dyskusji? Piszesz: "studentka się znalazła, wielka pani:/" udowodnij mi, że słusznie twierdzisz, że uważam się za nie wiadomo co. Zanim coś się do kogoś powie, należy mieć argumenty. Czekam na przedstawienie ich.
"Masz z tego jakąś satysfakcję, że twoi znajomi to zobaczyli i uznali nas za przedszkolaków?" A Twoim zdaniem takie coś może satysfakcjonować? Bo moim zdaniem satysfakcję mogą spowodować inne rzeczy a nie takie coś. ale jest takie mądre powiedzenie, że każdy mierzy swoją miarą.
"Jesli zamierzasz się dalej z nami kłócić[...]" Pokarz w którym momencie się kłócę, tylko nie pomyl tego z odpowiedzią na atak bądź wyrażeniem swojego zdania bo to różne rzeczy. Ale skoro coś takiego piszesz, to musisz być pewny swoich racji, czyli zapewne wskażesz mi takie miejsca w moich wypowiedziach (choć doskonale wiemy, że nie istnieją, bo jak wspomniałam wcześniej- odpowiedź czy wyrażenie zdania to nie kłótnia)
"[...]to najlepiej nie wchodź tu wogóle!" nie pisze się 'wogóle' tylko 'w ogóle'. Ty mi zabronisz? Wydaje mi się, że forum jest po to BY KAŻDY MÓGŁ WYPOWIEDZIEĆ SWOJE ZDANIE, NIEZALEŻNIE OD TEGO, CZY RESZTA SIĘ Z TYM ZGODZI.

izabela_m

i chciała bym Cię o coś spytać- co na tym forum twoim zdaniem jest takiego że należy pytać o zgodę do przesyłania linka? Skoro twierdzisz, że to ja się kłócę ? Przecież ludzie którym się nie ma nic do zarzucenia w danej sprawie nie powinni się bać zobaczenia rozmowy przez innych :]

izabela_m

Iza (mam nadzieję że cię nie obrazi że tak na TY) poprawiasz Ziutka a sama piszesz z błędami... pokarz:(:(:( załosne...
A kłotnia (w twoim języku wyrazanie zdania) jest prowadzona od początku przez ciebie!
Mogłaś zachować stwierdzenie ''Jeżeli waszym zdaniem miarą inteligencji jest to, czy ktoś chce powtorki serialu w tvn czy nie to muszę wam się zwierzyć, że smutno mi iż żyję w społeczeństwie o TAKIM POZIOMIE INTELIGENCJI.'' - to twoje zdanie i tylko twoje.
Chciałaś wiedzieć jak nas wszystkich uraziłaś to teraz wiesz!
Sama plączesz się we własnych myślach!
ALe dalej tej rozmowy prowadzić nie zamierzam ponieważ widzę że to i tak nie ma sensu-rozmowa z tobą poprostu mnie smieszy!

alexanderka26

Nie obraża mnie, że na Ty. Nie uważam się za Bóg wie co, tak jak to zasugerował Ziutek :]
wydaje mi się, że to jednak Rita pierwsza kazała stanąć mi w kolejce po rozum, a ja dopiero potem odpowiedziałam. Ale cóż, każdy widzi to co chce widzieć. To co mu wygodniej widzieć :] Mylę się? Zapewne nie. Podobno umiemy czytać, a jednak przypadkowo nie zauważamy pewnych rzeczy. A raczej nie chcemy zauważać, bo tak nam jest najwygodniej.
A żeby nie było że odbiegam od tematu- ja mam serial na kasetach i na TVN nie muszę liczyć ;]
Ta rozmowa Cię śmieszy- mnie też o czym już wcześniej wspomniałam.
liczę też, że Ziutek niebawem mi odpowie, skoro jest pewny swoich racji.

izabela_m

Myslę że to jedna z twoich najrozsądniejszych wypowiedzi.
Zakończmy'kłótnię' bo czyatjąc twoją wypowiedź nie znalazłam wyzwisk i głupich stwierdzeń.
Rozważmy coś innego:
Odcinki są na YouTube ale w częściach i często muszą sie długo bufrować dlatego ogladanie ich nie jest wygodne.
Nie każdy ma warunki by ponagrwyać sobie wszystkie odcinki z różnych powodów.
W tej sytuacji przychodzi jedna myśl: Powtórka serialu.
Myślę że dałam ci wystarczające argumenty do tego by zrozumiec wszystkie osoby wypowiadajace się na tym forum.
Rozumiem jednak i sznuje twoje zdanie ale czy nie lepiej by było gdybyś założyła nowy temat: Wszystkie odcinki na Youtube?! lub cos w tym stylu?

ocenił(a) serial na 10
alexanderka26

A właśnie ci Izabelo nie odpowiem! Bo nie chcę tu robić takiego bałaganu jak ty. Nie temu służy ten temat. Mogę to uczynić, ale poprostu nie chcę bo to co miałem w myślach, już napisałem. Nie sztuką jest napisać kilkanaście wyczerpujących zdań, lepiej mniej ale z sensem. A z forum cię nie wyganiam, nigdzie nie napisałem "wynoś się stąd". Wniosek jest prosty-jeśli nie jesteś za tym by puszczono Paulinę z powrotem, to po prostu nic nie pisz w tym temacie. Bo tylko ty jedyna jesteś przeciwko temu

Byniu

Rozumiem, że nie chcecie robić tu bałaganu, tak więc popieram powrócenie do głównego wątku. Ja warunków do nagrywania specjalnie nie miałam, ale mam dobrą mamę :)

Ziutek, czy w takim razie zgodzisz się odpowiedzieć mi na maila: izabela.m@onet.eu ? Nie zrobisz tu bałaganu i być może dowiedziesz swoich racji.

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

prosze jak sie dyskusja rozwineła...nie było mnie cąły dzien i rpsze. izabela ja tez studiuje i sie nie chwale i nawet nie chwale sie gdzie choc moge miec powody. A swoją drogą zawieszenie broni byłoby rozsądne moim zdaniem gdyz jak kolezanki wyzej napisały nie ma to sensu i nie po to jest to forum

ocenił(a) serial na 10
Lady_Rita

Wybacz Izabelo ale nie odpowiem ani meilowo, ani tutaj. Nie będę dowodził swoich racji bo to nie zabawa z cyklu "chcę się dowartościować" czy coś innego

Byniu

Ziutek, wiedziałam, że brak ci argumentów. W końcu napsianie mailem nic nie kosztuje, ale przyjmijmy, że wierzę, w Twoją wersję. Przyjmijmy. Dla świętego spokoju.
Rito, nie chwaliłam się (choć podobnie jak Ty, mogłabym się chwalić kierunkiem i uczelnią, ale to nie ejst miejsce na takie sprawy) lecz do tego nawiązałam na potrzebę odpowiedzi. A skoro Ziutek odbiera to jako chwalenie się, czy wywyższanie... Ech... kwestia charakteru. I teraz muszę się z Tobą zgodzić- że najlepsze jest zawieszenie broni. Takie gadki kto jest winny itp. do niczego nie prowadzą i robią tutaj off-topic.

ocenił(a) serial na 10
izabela_m

Wróce do tematu, bo sądzę, iż włączanie się do kłótni nie ma żandego sensu. Ostatnio się zastanawiam jak moglabym zdobyć "La Usurpadora"(Paulinę) bo w USA na www.amazon.com jest na DVD, jeżeli ktoś z Was by skombinowal i potrzebne byłyby tlumaczenia to zrobię. Jeżeli macie Drodzy moi kogoś w USA i będziecie mieli mozliwośc zamowienia "La Usurpadora" "Rubi" i wielu innych to dajcie mi znać, to się dołącze.
Tutaj podaje linki:
http://www.amazon.com/Usurpadora-Gabriela-Spanic/dp/B0006Z2NOK/ref=pd_bbs_sr_1/0 02-8122372-0300026?ie=UTF8&s=dvd&qid=1187104731&sr=1-1 -LA USURPADORA (Paulina)

http://www.amazon.com/Rubi-Eduardo-Santamarina/dp/B00096S43K/ref=pd_bbs_sr_1/002 -8122372-0300026?ie=UTF8&s=dvd&qid=1187104821&sr=1-1 -RUBI

http://www.amazon.com/Amor-Real-Adela-Noriega/dp/B0007IO7BS/ref=pd_bbs_3/002-812 2372-0300026?ie=UTF8&s=dvd&qid=1187104821&sr=1-3 -AMOR REAL

http://www.amazon.com/Alborada-Colunga/dp/B000GRUR5U/ref=pd_sim_d_1_img/002-8122 372-0300026?ie=UTF8&qid=1187104821&sr=1-3 -ALBORADA

http://www.amazon.com/El-Previlegio-Amar-Adela-Noriega/dp/B000AYELOW/ref=pd_bbs_ sr_2/002-8122372-0300026?ie=UTF8&s=dvd&qid=1187105040&sr=1-2 -EL PRIVILEGIO DE AMAR (Cristina)

Mroczyna

i co znalazł się ktoś kto ma ten serial?