PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 137 tys. ocen
8,5 10 1 137496
7,2 17 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

Nie wiem czy macie podobne wrażenie, ale w 8 minucie i 51 sekundzie odcinka widać sekundowe ujęcie gdzie widoczny jest porucznik Cambell. Chodzi mi o scenę, w której Linda przychodzi do biura Arthura i w wiadomym celu zasłania wszystkie rolety. W pewnym momencie mamy rzut kamery sprzed przeszklonego pokoju wprost na szybę, która zostaje zasłonięta przez ciemną roletę. W tej właśnie chwili dosłownie przez sekundę w odbiciu widoczny jest Cambell wraz z nieznanym mi współpracownikiem.

Poniekąd los porucznika nie został dokładnie wyjaśniony. O ile dobrze pamiętam Polly strzela mu w brzuch, a on się przewraca. Jeśli się mylę to poprawcie się, ale wydaje mi się że w 3 sezonie nie jest wyjaśnione czy zginął czy nie. Ciotka Polly pare razy powtarzała, że zabiła człowieka, ale sama nie może mieć stuprocentowej pewności. Czyżby scenarzyści szykowali wielki powrót głównego wroga "Beretowych oślepiaczy"?

KarolScyzor

jeżeli miałoby tak być, to jestem za. Wątek policji i rządowych ludzi został wycofany na rzecz innych gangów/stronnictw. jesteś spostrzegawczy, ja bym nigdy takich rzeczy nie ogarnął xd

KarolScyzor

Tak to on sprawdziłem, autorzy specjalnie ukazali pokój sprzed drzwi oraz rolet, aby po zasunięciu było widać jego wizerunek w odbiciu szyby. tu nasz oficer :), ciekawy co robi w gabinecie Shelby Limited Company. Z bocznego rzutu juz mniej widać: http://screenshot.sh/mGBMCUNAC88MY
http://screenshot.sh/m3ei2JVrwpMmU

ocenił(a) serial na 6
KarolScyzor

To wrazenie, domysl, a moze klasyczny easter egg. Jesli mnie pamiec nie myli to inspektor zostal postrzelony na koniec 1 sezonu, a pod koniec 2 widzielismy go...ciezko rannego. Jego kolejny powrot wydawalby sie wrecz absurdalny. Niemniej powitalbym go z otwartymi ramionami, bo moim zdaniem to jedyny ciekawy szwarccharakter. Przynajmniej w porownaniu do tych z sezonu 3:)

KarolScyzor

Jak dla mnie w ogóle niepodobny - to raz. A dwa - przecież Polly strzeliła mu wtedy, w tej budce telefonicznej, prosto w serce. Nie ma szans, że przeżył...

ocenił(a) serial na 8
ernest_zlotousty

Sprawdziłem już fanowskie fora, pare fanpagae na twitterze, facebooku i wszędzie piszą, że jest to Cambell. Widziałem też zdjęcia kadru o którym mówię pozbawionego cieni, rozjaśnionego i teraz nie mam już żadnych wątpliwości. Poza tym scenarzyści przypadkowo nie pokazaliby takiego ujęcia jeśli miałby być to ktoś inny.

ocenił(a) serial na 6
KarolScyzor

BBC Two:"What a theory! We can confirm, however, that Inspector Campbell is definitely 100% dead.

KarolScyzor

Oczywiście, że scenarzyści nie pokazaliby takiego ujęcia, bo i po co mieliby to robić... Powrót Campbella byłby tak bezsensowny, że gdyby on rzeczywiście wrócił, to ja przestałbym chyba oglądać ten serial. Rozochocony odgłosami pracownik firmy zerka ukradkiem na śmiało już sobie poczynającą żonkę Arthura. Ot, i wszystko.

https://www.joe.co.uk/entertainment/bbc-debunk-a-popular-peaky-blinders-theory-t hats-been-spreading-151360

ocenił(a) serial na 9
KarolScyzor

Polly w tym sezonie ma jazdy, że rozmawia z duchami. Może to tylko takie oczko do Tabu, gdzie też co raz jakiś duch się pojawiał w tle.