PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 138 tys. ocen
8,5 10 1 137551
7,2 17 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

Odcinek 5

ocenił(a) serial na 6

I jak sie Wam podobalo?:):o

ocenił(a) serial na 9
Qjaf

Mi się bardzo podobał, jak dla mnie najlepszy odcinek tego sezonu, te brudne klimaty. Noi Hardy znowu wpadł i pozamiatał;D

ocenił(a) serial na 6
estate22

Dla mnie ten motyw z orgia zupelnie niepotrzebny, bo nic nie wniosl do fabuly.

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Ja to się całkiem już pogubilam o co tam chodzi. Co z tymi czołgami ? Trzy miesiące minęły a oni dalej planują z tym że teraz kradzież tych klejnotów. Ten odcinek słaby jak dla mnie. Tylko muzyka jak zawsze tworzy niesamowity klimat no i oczywiście gra aktorów.

ocenił(a) serial na 6
Edyta_1982

Powiem Ci szczerze, ze ja tez musze czytac zachodnie fora, bo nie wszystko jestem w stanie ogarnac.
Blindersi planuja 2 kradzieze. 1 to ta dotyczaca czolgow z jakiejs fabryki, a druga to kosztownosci z rezydencji Rosjan. Solomons, czyli tez zyd, to jedyna osoba ktora znala sie na wycenie bizuterii Rosjan dlatego wynajal go Tommy. Solomons wyglada na dosc chorego i moim zdaniem jego pojawienie sie nie jest przypadkowe.
W skrocie mowiac, caly sezon 3 polega na tym, ze przeciwnicy komunistow, a zatem ksiezna, facet z broda i ta babka - to rosyjscy arystokraci, ktorym zalezy na tym aby bolszewicy nie objeli wladzy w Rosji na dobre. Blindersi pracuja dla nich, ale na zlecenie chyba Churchilla (?). Jak sie okazuje z antykomunistycznymi bolszewikami skumany jest ksiadz-pedofil, ktory okazuje sie podwojnym agentem i przekazuje komunistom informacje o planowanych dzialaniach Tommy`ego i Rosjan. Shelby nie ufa nikomu i zamierza upiec 2 pieczenie na 1 ogniu. Ksiedza najpewniej zabije Michael, bo dla niego ma przeznaczona kule. Jednoczesnie zarobi na imprezie z Rosjanami.

Qjaf

Pomoże ktoś i podpowie, skąd mogę ściągnąć najnowszy odcinek? Popularny serwis torentów niestety nie działa ...

ocenił(a) serial na 6
althorn

na netflixie jest caly sezon juz