PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 138 tys. ocen
8,5 10 1 138176
7,2 17 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

Jak myślicie kogo miał na myśli Tommy mówiąc, że chce się ożenić? Moim zdaniem wybór nie jest oczywisty, że chodzi o Grace.

ocenił(a) serial na 8
Sarah_Angelo

Moim zdaniem jest , jeśli wziąć pod uwage fakt, że Grace jest w ciąży. W serialu jest pokazane, że dla Shelby'ch wartość jaką jest rodzina ma bardzo duże znaczenie. Poza tym w sezonie pierwszym mieliśmy ukazaną postać ojca Tommy'ego, który pogwałcił te wartość przez co został wyraźnie zdyskredytowany przez swojego młodszego syna, który sam ma mieć teraz potomka. To właśnie moim zdaniem może się złożyc na to , że zostaną wraz z Grace w jakiś sposób zespoleni w 3 sezonie. Chyba, że wydarzy się coś nieoczekiwanego, że Grace poroni bądź okaże się, że jednak to nie jego dziecko. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
ciuciek14

Masz rację, ale z drugiej strony Tommy nie przejął się zbytnio tym, że zostanie ojcem lecz powiedział Grace, że może okłamać męża, że dziecko jest jego. Właśnie przez to jak zachował się jego ojciec, Tommy może postąpić podobnie, bo jak to mówią "niedaleko pada jabłko od jabłoni". Pomimo że Tommy potępia ojca, w rzeczywistości może powielić ten sam schemat zachowania (pieniądze i władza robią swoje). Może też mieć kontakt z dzieckiem, a niekoniecznie z Grace. Mam nadzieję, że jednak ma na myśli May, ponieważ Grace wróciła do Tommy'ego wtedy kiedy dowiedziała się o dziecku,a gdyby nie ta okoliczność możliwe, że zostałaby w NY, bo przecież starała się o dziecko z mężem, a nie Shelby'm. Również pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Sarah_Angelo

Wg mnie chodzi o May. Tommy to człowiek interesu, a żeby go rozwijać, potrzebny mu jest mariaż z nią. <vide rozmowa May z Grace o tym jakie ma wpływy etc>

Sarah_Angelo

Dla mnie też nie jest to takie oczywiste, że chodzi o Grace. Zresztą wątpię, żeby twórcy poszli po tak oczywistej linii. Wydaje mi się, że zostaniemy trochę zaskoczeni. Zresztą Grace musiałaby się najpierw rozwieść, żeby być żoną Tommy'iego, no chyba że on załatwi to w inny sposób:)

ocenił(a) serial na 9
Sarah_Angelo

Ja stawiam na May. Tommy liczy się ze zdaniem rodziny i nie wprowadzi do niej kapusia.

ocenił(a) serial na 9
Sarah_Angelo

Pierwszą osobą o której pomyślałem to właśnie Grace, ale NA SZCZĘŚCIE nie jest to przesądzone. Widać, że mimo wszystko czuje coś do May a scenarzyści mogą chcieć zadziwić widza. Osobiście liczę na to, bo już wolałbym żeby wyszedł za mąż za Cambella niż ożenił się z Grace, która chyba nie mogła być bardziej zbędna w drugim sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Sarah_Angelo

Też mnie ta kwestia zastanawia, ale stawiam na Grace ;) Jeśli chodzi o to, kogo bym wolała, to chyba też ją zresztą

ocenił(a) serial na 9
Sarah_Angelo

Myślę, że to zależy czy Grace jest rzeczywiście w ciąży. Co będzie jak weźmie ślub a ona tylko kłamała?

Druga sprawa May może się zemścić ma ku temu środki.

ocenił(a) serial na 6
Sarah_Angelo

Grace moze byc postrzegana jako femme fatale, wiec idealnie pasuje do glownego bohatera. Ba! Moze przez nia wlasnie spotka go jakes powazne nieszczescie. Cos tak czuje:)

ocenił(a) serial na 10
Sarah_Angelo

A ja myślę, że może być też tak, że skoro Tommy się nie przyszedł do Grace od razu po wyścigach to ona stwierdziła, że on podjął decyzję i nie chce z nią być. Powie swojemu mężowi, że to jego dziecko i wyjedzie do NY, a w sezonie 3 będą starania Tommy'ego aby ją odzyskać.

Sarah_Angelo

Chciałabym zeby był oczywisty, ale zapewnie będą chcieli zrobić coś zaskakującego i to nie będzie Grace, a baaaaaaaardzo chciałabym żeby byli razem. Od samego poczatku polubilam jej postać i mimo tych zawiłych relacji widać, że się kochają. Też mam przeczucie, ze skoro Tommy sie do niej nie odezwał wróci do męza, a Tommy z niej zrezygnuje, bo to tego typu człowiek.

Sarah_Angelo

Ta ciąża to jakaś kpina. Dwa dni po przespaniu się z nim już wie, że jest w ciąży? I to na dodatek z nim?

Sarah_Angelo

Inne pytanie związane z tym odc. Po co Thomas poszedł do tego zydka/'' piekarza''? Skoro wiedział,że żyd to zdrajca, który wrobił w morderstwo Artura.

ocenił(a) serial na 6
Hans_Kloss

Zydek mial go w garsci po dealu z Wlochem. Z tego co pamietam.

Qjaf

Tak, zydek z makaroniarzem umówili się, żeby usunąć z interesu Shelbych.
Po co Thomas, a wiedzac, ze zydek zdradzil Shelbych, zaoferował zydkowi, ze moze on swój alkohol dołączać do transportu whisky, jaki Thomas wysyła do USA/prohibicja.

ocenił(a) serial na 6
Hans_Kloss

Mnie sie wydaje, ze musial przyjsc na to spotkanie, ktore jak gdyby mialo zakonczyc jego panowanie. Takie mafijne face to face. Ale przez numer z granatem wyszedl obronna reka. Musial zgodziccsie na warunki, ale jednoczesnie wiedzial, ze w przyszlosci zydek mu sie przyda. 3 sezon to potwierdzi zapewne :)

Qjaf

Dziś wieczorem zacząłem 3 sezon :-)