PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680981}

Peaky Blinders

2013 - 2022
8,5 139 tys. ocen
8,5 10 1 138985
7,6 23 krytyków
Peaky Blinders
powrót do forum serialu Peaky Blinders

S02E04 opinie

ocenił(a) serial na 9

Zblizamy sie do finalu 2 sezonu i powoli petla na szyi Tommy'ego zaczyna sie zaciskac . Wlosi ,
zydzi , kulawi , nawet jego wlasne serce jest przeciwko niemu . Ale Shelby jak to Shelby ,
przewidzial wszystko i teraz czekamy na jego blyskotliwa odpowiedz , kto w drugim sezonie
okaze sie byc uwolnionym z wiezienia szwagrem z wielka giwera , ktory wyrownal sily w starci o
Birmingham ? Kto przyjdzie z pomoca ? Czyzby to miala byc Ona ?

Odcinek spokojny , solidny fundament pod finalowa rozgrywke .

Plusy
- " Szkoda , to byl niezly lokal"
- Campbell ma teraz spory dylemat
- Powrot z zaswiatow

Minusy
- May miala byc ciekawa postacia , ale sie jej nie udalo

MrXander

No nie wiem, widziałam kawałek następnego odcinka i zdaje się, że Thomas został w tyle i dopiero będzie się działo...
Ale tego chyba właśnie brakowało jak dotąd, tej walki o przetrwanie, niepewności. Do tej pory wszystko dla niego szło jak z płatka (no ogólnie mówiąc) a tu nagle zonk... pierwszy odcinek drugiej serii który oglądnęłam nie przewijając, a nawet wracają do niektórych momentów po kilka razy, super zagrany.
Postać Grace jakoś mi szczególnie nie przeszkadzała w pierwszej serii ale po tym odcinku jedyne co miałam w głowie to: Po cholerę ona wróciła?! I to z mężem...
Co do May; czyżby Tommy chciał się wżenić (jakimś cudem) w bogatą rodzinę? Bo jak na razie nie bardzo pasuje mi to jego zainteresowanie nią .
Michael się rozkręca na dobre, choć dalej mi to jakoś zgrzyta, może mu bogactwo zaimponowało, bo dość często o tym gada, i może ma swój własny plan co do interesów rodziny Shelby

tiuric

sorry, brak edycji:
Jeszcze Ada, trochę mnie irytuje, niby nie chce mieć teraz z rodziną (a raczej jej sposobem zarabiania pieniędzy) nic wspólnego, ale dom przyjęła, kasę też... niechże się zdecyduje jest za czy przeciw.

Arthur to już w ogóle "an accident waiting to happen"

ocenił(a) serial na 9
tiuric

Nie rozumiem czegoś, skąd Tommy wiedział, że ona jest w Londynie?

EveningTwilight

Też do końca nie wiem... zanim do niej zadzwonił czytał jakąś kartkę, więc albo ona go sama zawiadomiła w liście, który tym razem przeczytał albo któryś z jego ludzi dał mu znać...
Może dlatego "poszedł w tango" z May, żeby odreagować