No właśnie serial nie reklamuje Euro 2012 ;-)
Sponsorem Euro 2012 jest Carlsberg, a sponsorem polskiej reprezentacji Warka. Tyskie nie sponsoruje ani jednego, ani drugiego, więc nie może tworzyć reklam związanych z Euro 2012.
Sprytny zabieg marketingowy, bo w całym serialu ani raz nie pada informacja o tym, że chodzi o te konkretne mistrzostwa, a wszyscy i tak kojarzą "Piąty stadion" właśnie z Euro 2012 ;-)
wow, nie wiedziałem tego, skąd masz takie informacje ??? ....a w serialu słyszałem już kilka razy określenie "Euro"... no, ale może chodzi o walutę
UEFA jako państwo w państwie ma taką sprytną zasadę, że tylko jedna marka z danej branży/produkt (w tym wypadku piwo) może być oficjalnym sponsorem danej imprezy - EURO2012. Jest nim Carlsberg. Warka się wycwaniła bo zostali sponsorem reprezentacji Polski w tym sezonie. Natomiast Tyskie ma +10 do cwaniactwa bo nie nawiązując do EURO i tak się podpinają do tego za pomocą "piątego stadionu" - niby nie wiadomo o co chodzi ale i tak wszyscy kojarzą go z Euro 2012 jak napisała JaJoasia.
Facet w sposób jasny, klarowny i bardzo ciekawy wytłumaczył ci o co w tym wszystkim chodzi, a ty zamiast podziękować zachowałeś się jak typowy wieśniak.
akurat na piłce nożnej to się znam, interesuję się, więc nikt nie musiał mi niczego tłumaczyć, poza tym on nic się nie pytałem