Odcinek 2049
Edek błyskawicznie informuje Aleksa o nowym wybryku Melki. Górski nie ma wątpliwości, że nie uda się w żaden sposób zdobyć prawa do opieki nad dziewczyną. Z braku sił i pomysłów Aleks upija się z Edkiem w knajpie. Zośka nie daje za wygraną. Wyciąga Kingę na imprezę, na której upija ją do nieprzytomności. Następnie razem z Barmanem zanoszą ją do jej mieszkania. Zośka rozbiera Kingę, by zrobić jej sesję razem z roznegliżowanym mężczyzną. Jest przekonana, że kiedyś te kompromitujące zdjęcia umożliwią jej rozbicie związku Kingi i Artura.
Odcinek 2050
Skacowana Kinga budzi się na kanapie w mieszkaniu Zośki. Nie jest w stanie odtworzyć sobie w pamięci nawet połowy wydarzeń z poprzedniego wieczora… Wyrok sądu jest jednoznaczny. Melka trafia do ośrodka wychowawczego. Aleks zarzuca sobie, że to wszystko z jego winy. Zamiast jej pomóc, tylko ją pogrążył. Aleks wykrzykuje Majce, że to koniec, że do niczego się nie nadaje. Prosi ją, by zrobili sobie przerwę. Na odchodne zarzuca jej, że stała się jego życiowym przekleństwem, że dopóki jej nie znał, wszystko w życiu mu się udawało. (OSTRO!!!)
Sabina i Natan proszą Karola, by na pewien czas odpuścił temat ślubu. Do czasu rozwiązania sprawy z Igorem nie chcą niczego planować na zapas. Karol nadzwyczaj łatwo odpuszcza sobie temat. Informuje Grażynę, że do ślubu w ogóle może nie dojść, gdyż istnieje duże prawdopodobieństwo, że Igor niebawem wyjdzie na wolność.
Odcinek 2051
Kinga i Artur udają przed sobą, że w zaistniałej sytuacji zawarcie związku małżeńskiego jest dla nich sprawą drugorzędną. Jak się jednak okazuje, obydwoje w głębi duszy bardzo tego chcą. Jeszcze tego samego wieczora Artur zbierze się na odwagę i oświadczy się Kindze. Wręczy jej w prezencie pierścionek swojej matki. Tymczasem Kaczmarczyk po raz kolejny staje przed sądem. Rodzina Wekslerów aż drży na samą myśl, co tym razem Igor wraz z adwokatem przygotują na tę okoliczność. Na świadka zostaje wezwana Marzena Zuber. Zeznaje, że Agata popełniła samobójstwo, oczyszczając tym samym Igora z zarzutów popełnienia morderstwa. Do złożenia zeznań zostaje wezwany również Natan. Na światło dzienne zostanie wyciągnięty fakt, jakoby Sabina zdradziła Igora z doktorem Wójcikiem. Marysia odwiedza Melkę w ośrodku wychowawczym. Obiecuje jej, że jak najszybciej postara się zabrać ją do domu.
Odcinek 2052
Nowe wieści, dotyczące Kingi i Artura, są dla Zośki bardzo szokujące i niewygodne. Zośka obawia się, że Artur odtąd będzie coraz bardziej angażował się w budowanie nowej rodziny i kompletnie zapomni o ich córce. Zośka spotyka się z Barmanem, by omówić plan pogrążenia Kingi. Łaskawość sądu w sprawie Igora zaskakuje wszystkich, zebranych podczas ogłoszenia wyroku. Sabina jest załamana faktem, że nigdy nie uda jej się uwolnić od Kaczmarczyka. Strażnik więzienny przynosi Igorowi nietypową przesyłkę. W pudełku znajduje się strzykawka z tajemniczą zawartością. Tymczasem Krystian za wszelką cenę chce się spotkać z Melką. Przekupuje ochroniarza, by pozwolił mu wejść w nocy na teren ośrodka wychowawczego. Na warcie zostaje Kaśka. Niestety, wychowawca przyłapie całą trójkę. Tylko w stosunku do Melki zostaną wyciągnięte poważne konsekwencje.
Odcinek 2053
Melka nie dostaje przepustki, by choć jeden dzień pobyć w domu Majki. Okazuje się, że nie była to jedyna konsekwencja jej ostatniego wybryku. Koleżanki z ośrodka wyładowały na niej swoją złość za to, że jej niesubordynacja odbiła się również na nich. Majka będzie załamana, widząc pobitą twarz dziewczyny. Igor ma już pierwsze objawy zapalenia płuc. Wieczorem zostaje przewieziony do szpitala. Karol nie rozumie, jak taki zwyrodnialec może przebywać w tym samym miejscu, co porządni obywatele. Weksler jest przekonany, że Igor szykuje się do ucieczki. Bartek odbiera tajemniczy list do Emilki. Po zaskakującej lekturze nie ma wątpliwości, że Emilka zdradziła go podczas pobytu u ciotki w Radomiu.
jestem podniecona czekaniem:D ciekawe czemu ta Zuber powie że Agata popełniła samobójstwo.
Też mnie to ciekawi. To znaczy, że to coś jeszcze się będzie działo między Zuber a Igorem, tak czuję. ;)
taka z niej policjantka, a taka głupia bo zrobi wszystko dla Igora. a przez to nie dość że straci prace to może iść siedzieć
Igor = Akcja
rzekłbym śmiało że zapowiada się jeden z najbardziej pasjonujących tygodni w PM od dłuższego czasu,odcinek po brzegi wypchany ciekawymi wątkami i akcją. Wreszcie się coś dzieje a nie Błazen i jego kanapeczki albo libacje w szopie u Śmiałka !
wow co tu sie odpierdziela pewnie Aleks zawiedzie dużo osób jezu wszyscy faceci Marysi prócz Pawła to skończone dupki tak samo z Hubciem
Możliwe, że Hubert powróci, Majka niebawem znowu o nim wspomni. Dość często chyba wspominają Huberta, podczas gdy Pawła i Szymona wcale.
A mi się wydaje, że o Hubercie nie wspomnieli od bardzo dawna. Już prędzej Pawła. Ale już chyba wolę, żeby Marysia była z Hubertem niż z Aleksem :P
Wspominali przecież niedawno o Hubercie (Majka w rozmowie z Kingą chyba) i wspomną wkrótce znowu... Coś nieuważnie chyba oglądasz czasem. ;))
No raz wspomnieli a skąd miał wiedzieć że wkrótce o nim wspomną? Mam nadzieję, że po to wyrzucili Aleksa żeby zakończyć jego wątek a Harcerz na chwilę przestanie grać żeby wrócił wraz pojawieniem się Pawła. Inaczej to bez sensu.
Nie znam za bardzo Huberta mało z nim widziałem odcinków ale nie na niego się nastawiałem przez niemal rok. Wkurza mnie, naprawdę wkurza mnie to że nie uśmiercili albo nie przywrócili Pawła. Wógóle nie widzę w takim razie sensu powrotu harcerza po latach.
No tak, zgadzam się co do Pawła i Harcerza.
Najlepiej, jakby zmienili aktora grającego Pawła i po kłopocie. Niekoniecznie musi być Janicki ponownie w tej roli (choć byłoby najlepiej). Niestety dla produkcji Paweł = Krawczyk. Krawczyk nie chce grać, to i Pawła widzowie nie dostaną.
Zawsze może być tak:
Harcerz dostaje cynk, że odnaleźli Pawła w Peru. Więc ten tam jedzie, aby się z nim zobaczyć. Na miejscu okazuje się, że Krzyżanowski ma zmasakrowaną twarz. Przyjeżdżają do Wrocławia, gdzie czeka na Pawła wiele operacji. Przez kilkadziesiąt, a nawet kilkaset odcinków będzie miał zawiniętą twarz, więc może go nawet grać statysta :P.
Hahaha... Ta, najlepsza byłaby właśnie zmiana aktora. Ale jak mówię, produkcja nie widzi nikogo innego w tej roli jak tylko Mikołaja Krawczyka i albo odpuściła sobie postać Pawła na zawsze albo wciąż naiwnie liczy na powrót Krawczyka. ;)
Nie wiem po co kręcą nadal jego wątek najpierw wyjechał na stałe do Stanów a potem jakimś cudem znalazł się w Ameryce Południowej i przemycał narkotyki jak dla mnie to jest zupełnie bez sensu. Jak dla mnie mogła by wrócić Magda która podobnie jak Harcerz szuka Pawła albo mogli by chociaż o niej wspomnieć aby było wiadomo co się z nią stało.
Nie tylko Magda, ale i Mariusz, Mariola, Karolina, Ludwik, Kaśka powinni być zaangażowani w poszukiwania Pawła.
CI scenarzyści są jacyś niedorozwinięci. Paweł przyjechał i oddał nerke arturowi i zostawił to video pożegnalne dla Marysi i mogli by tak w sumie zostawić. Wyjechał ułożył sobie życie za granicą i super :P Po co ta akcja z poszukiwaniami i Kolumbią? Dali nam przez to tylko NADZIEJĘ. że Paweł jednak może wrócić.
Mucha mogła by pojawić się w serialu i zagrać jakąś byłą dziewczynę Pawła z przeszłości jeszcze zanim był z Majką
Zgadzam się, Hubert był najlepszym partnerem dla Marysi.
Aleks to burak i cham, co ta Majka w nim widzi?
Przecież Weksler se tak pomyśli,że Igor chce uciec. A nie ma po co uciekać jak sąd go pewnie uniewinni.
Czy tylko mi się nie podoba powrót Igora ? No dobra oczyszczony z zarzutów że zabił Agatę ale kurde uprowadził Sabinę i Wekslera, chciał ich zabić . Od kiedy za to się nie siedzi z kilkanaście lat?
dla mnie Igor może być całkowicie ponad prawem i nieśmiertelny - to jeszcze lepiej. moim zdaniem to najlepsza postać, a jak się pojawia, to zawsze jest akcja. jak go nie ma, to nie jest za ciekawie. jeszcze żadnej postaci nie darzyłem aż taką sympatią ;)
nie wiem po co chyba tylko zeby czas antenowy wykorzystac. A gdzie moge obejrzec zwiastun jak Majka dostaje z liscia?
Jak nie chcesz nie oglądaj z nim odcinków a ten zwiastun jest na youtube a fragment tego jest wstawiony na stronie ALEKSA