Odcinek 2059
Melka i Krystian uciekają z ośrodka wychowawczego i jadą do Zgorzelca. Marysia nie ma wątpliwości, że ucieczka była przez nich zaplanowana. Michał nie przejmuje się kolejnym wybrykiem syna. Bartek nie może uwierzyć, że Emilka go zdradziła. Śmiałek nie dopuszcza do siebie takiej możliwości. Jowita prosi Radka, by w jej imieniu odebrał samochód z warsztatu i uregulował koszt naprawy. Radek wstydzi się przyznać, że nie ma pieniędzy, aby za nią założyć. W konsekwencji kolejny raz prosi Miksera o pożyczkę.
Odcinek 2060
Zdjęcie Melki zostaje opublikowane w gazecie z informacją, że jest to osoba poszukiwana. Marysia jest zaniepokojona jej losem. Tymczasem Melka i Krystian zastanawiają się, dokąd powinni wyjechać, by zacząć nowe życie. Radek postanawia poszukać dodatkowego zajęcia. Spłata kredytu zaciągniętego na rzecz salonu matki Nikoli rujnuje jego budżet. Niestety, pierwsza próba w hurtowni papieru okazuje się porażką. Michał analizuje transakcje płatnicze na koncie. Wynika z nich, że Krystian i Melka doskonale bawią się na jego koszt.
Odcinek 2061
Krystian odkrywa, że ojciec zablokował mu dostęp do konta. Nie będzie w stanie zapłacić ani za motel, ani za podroż do Irlandii. Igor zostaje przyjęty do szpitala podczas dyżuru Natana. Dochodzi między nimi do ostrej kłótni. Znajomi organizują przyjęcie niespodziankę z okazji urodzin Błażeja. Ku zaskoczeniu wszystkich jubilat przez przypadek sam dostarcza sobie tort na imprezę. Podczas spotkania Jowita bardzo ostro potraktuje Luizę. Pod jej adresem pada kilka nieprzyjemnych słów.
Reszta odcinków wkrótce.
Jowita nie jest zla postacia - w sensie ma jakis wigor i potencjal, ale te peany i zachwyty na jej czesc zaczynaja mnie wkurzac
Też zauważyłam, że teraz wokół tej postaci pojawił się taki szum i w ogóle :D Ale mi to nie przeszkadza szczerze mówiąc, fajnie, że ludzie ją polubili mimo początkowej niechęci - bo jak sama napisałaś - nie jest złą postacią, dużo przeszła i ma przez to trudny charakter. Jak się ją bliżej pozna to naprawdę można zrozumieć jej niektóre zachowania :)
ja też nie mówi że jest zła. dla mnie to obojętne fajne że ma jako taką charyzmę a nie tak jak te inne bezpłciowe ameby z tego seialu
Ameby heh :) No największą amebą w tym serialu to chyba była Nikola :) Ale teraz Luiza godnie ją zastępuje :)
No właśnie ciekawe o co pójdzie. Jeśli chodzi o Nikole to chyba głównym powodem była zazdrość o Radka a co jej Luiza zawiniła ? Bardzo ciekawe. Może dowie się o wszystkim i ją opieprzy nie będzie się nad nią rozczulać jak inni i może słusznie bo sama w życiu przeszła o wiele więcej złego niż ona a jednak się pozbierała. Tak sobie to tłumacze a jak będzie zobaczymy w kolejnych odcinkach.
Wydaje mi się że może chodzić o cięcie się Luizy? Może o coś w tym stylu ? No kto jak kto ale Jowita nie ma prawa wypowiadać się o moralności - była narkomanka i prostytutka. Co nie zmienia faktu, że Luiza robi niepoważnie, nie lubię tej postaci.. Tylko szkoda, że między Radkiem i Jowitą będzie się psuć bo Radek znów uświadomi sobie, że nie ma sześciu zer na koncie.. Mam nadzieję, że Jowita sprowadzi go na ziemię - wydaje mi się, że to że Radek nie ma kasy ma dla niej jakiekolwiek znaczenie... Ciekawy wątek się zapowiada z nimi, oby finalnie szczęśliwy, bo nie wyobrażam sobie że miałoby ich nie być - po tym co przeszli razem. :D
Pod tym względem narkomani itd. masz rację nie powinna jej oceniać ale pod względem użalania się nad sobą jak najbardziej przegrała parę zawodów i co taki jest sport nie zawsze da się wygrywać gdyby taki Nadal czy Federer tak przeżywali każdą porażkę to co by osiągnęli na pewno porażki w ważnych meczach najlepszych sportowców bolały co jest zrozumiałe nawet takiemu Federerowi zdarzało się płakać ale jak już po tym szoku jak emocje opadną biorą się w garść i starają się udowodnić że nadal są na topie. Jeżeli Luiza tak się będzie zachowywać to nic nie osiągnie w sporcie trzeba mieć mocną psychikę. Co do Jowity ona miała o wiele ciężej brat ją olał dla panienki może później to spowodowało narkotyki poroniła potem Staszek umarł a jednak daje rade jakoś funkcjonować i nie użala się nad sobą jak jest jej ciężko.
Może to jest właśnie pomysł żeby Luizę sprowadzić na ziemie bo każdy się nad nią rozczula a może taki wstrząs by się jej przydał. Co myślisz ?
Jowita miała o wiele gorzej, zdecydowanie. Zgadzam się w stu procentach. :) Wszystko, co wydarzyło się w jej życiu nie zadziało się bez powodu - spowodowane było tym, że nie miała rodziny, została porzucona przez jedynego brata, zawsze miała pod górkę i niekoniecznie (przynajmniej na początku) potrafiła sobie z tym poradzić. Jest jednak silną kobietą, co wielokrotnie pokazała a nie jak Luiza tylko potrafi się nad sobą użalać i ma wiecznie pretensje do Miksera, chociaż ten nie jest winny w ogóle. Denerwująca postać, gra aktorska Halejcio... No lipa i tyle, myślałam, że będzie lepiej.
Mam tylko nadzieję, że Jowita zbytnio sobie nie nagrabi, a nawet jeśli to dobrze :D Luiza na to zasługuje, właśnie dobrze że ktoś ją na ziemię sprowadzi - albo jest się silnym i odnosi się sukcesy pomimo załamań albo się jest mazgajem i użala się nad sobą cały czas... Nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi do końca, ale najbardziej prawdopodobnym jest to, że pójdzie o jej cięcie się, bo o co innego? Tylko szkoda, że pewnie Jowita znów będzie tą najgorszą i Mikserek się na nią obrazi, bo wygarnie Luizie co sądzi o jej zachowaniu...
Chyba jednak nie.
2062-Melka i Krystian zostają przyłapani przez ochroniarza na kradzieży. Melka trafia do aresztu. Michał przyjeżdża po syna. Krystian błaga go, by pomógł jego ukochanej. Wieczorem dziewczyna zostaje przewieziona do ośrodka wychowawczego. Natan nie znajduje w sobie odwagi, by z pomocą dostępnych medykamentów pozbyć się Igora. Jowita idzie w zaparte. Nie czuje wyrzutów sumienia, że źle potraktowała Luizę. Jest zdania, że nie musi za to przepraszać. Radek nie spodziewał się, że Jowita może być tak bezduszna i wyrachowana wobec jego znajomych.
Ciekawe co tam zaszło bo jak jej wygarnęła to dobrze ale mam nadzieje że pewnej granicy nie przekroczyła.
Tak jak napisałem jeżeli chodziło o to żeby wzięła się w garść że inni mają gorzej ona miała gorzej to dobrze zrobiła ale jeżeli ją wyśmiała tylko dlatego że się tnie to ja osobiście tego nie akceptuje, bardzo niefajne byłoby takie zachowanie.
każdy ma inną psychikę i inaczej reaguje. Jowita to silna kobieta a Luiza nie bardzo. Dobrze Mikser zaproponował jej psychologa bo tylko on może jej pomóc.
Ale Luizka oczywiście nie przyjęła pomocy i jeszcze wielka dama się obraziła ;) Niech ją kopnie w tyłek i wraca do Dagi albo znajdzie sobie dziewczynę na poziomie wreszcie. W ogóle Luiza z Mikserem nie pasują do siebie i według mnie nie mają szansy stworzyć trwałego związku.
Odcinek 2062
Melka i Krystian zostają przyłapani przez ochroniarza na kradzieży. Melka trafia do aresztu. Michał przyjeżdża po syna. Krystian błaga go, by pomógł jego ukochanej. Wieczorem dziewczyna zostaje przewieziona do ośrodka wychowawczego. Natan nie znajduje w sobie odwagi, by z pomocą dostępnych medykamentów pozbyć się Igora. Jowita idzie w zaparte. Nie czuje wyrzutów sumienia, że źle potraktowała Luizę. Jest zdania, że nie musi za to przepraszać. Radek nie spodziewał się, że Jowita może być tak bezduszna i wyrachowana wobec jego znajomych.
Jowita jest wkurzająca, ale Luiza z tym swoim przeżywaniem wszystkiego jest jeszcze gorsza, dlatego dobrze, że ktoś jej w końcu konkretnie wygarnie.
"wobec jego znajomych"
olaboga... te plastikowe dziewczę Miksera to jego znajoma? Po wakacjach nad morzem widział ją 2 razy na krzyż. Pojawiła się znikąd i jeszcze szybciej zniknie i z dnia na dzień nikt o niej nie będzie pamiętał włącznie z Tosterem.
Radek jak zwykle wielkoduszny... Nie mogę w tym momencie ocenić zachowania Jowity, ale myślę że pewnie ostro pojedzie po Luizie. :D W sumie nie szkoda mi Luizy, bo pewnie sobie na to zasłuży, ale szkoda, że Jowita znów sobie nagrabi u "znajomych Radka"...
w ogóle moim zdaniem skoro rozstał się z Nikolą to spłata salonu jej matki tow tym momencie jakiś żart
No tak... Ale Radek jednak jeszcze przed rozstaniem z nią zobowiązał się że go będzie spłacał - razem z bereciarą oczywiście.... Według mnie Nikola też powinna ponieść jakąś odpowiedzialność, on powinien wyegzekwować na niej spłacanie tego - w końcu chodzi o salon jej matki, a ta nie zapłaciła ani jednej raty jak dotychczas. Powinien ogarnąć tyłek i coś z tym zrobić, to tak nie może być żeby on to sam spłacał. CHODZI O SALON JEJ MATKI.
Ale przecież to wiadomo, ze to pindzie szukające sponsorów. Jan Nikola na początku była z tym lekarzem tylko dla kasy, jej matka tego chciała tez dla kasy. Skoro on był taki wspaniały to czemu jej nie fundnął salonu? Radek jest zwykłą c*pą skoro dał się wpędzić w taki syf. Na pewno nie na siebie powinien brać ten kredyt. Ale głupota kosztuje.
Odcinek 2063
Wedle obietnicy danej synowi Michał zajmuje się sprawą Melki. Udaje mu się nakłonić sędziego, by pozwolił zamieszkać dziewczynie pod opieką Marysi. Zanim do tego dojdzie, Domański odwiedza Melkę w ośrodku. Okazuje się, że jego pomoc nie jest bezinteresowna. Sabina odwiedza Zuber w więzieniu. Chce poznać jej motywy działania i przyczynę zmiany zeznań, dzięki czemu Igor dostanie mniejszy wymiar kary. Marzena nadal jest po stronie Kaczmarczyka, wierząc, że ten jej to wynagrodzi i pomoże szybciej wyjść na wolność.