Zauważyliście, że ten dom dziecka który teraz pokazują to nie jest ten sam w którym mieszkali Paweł i Mariusz? Tamten był o wiele mniejszy, miał całkiem inne wejście, takie jakby boczne, i podwórko wokoło też było inne. Ponadto tego wychowawcę, pana Tomka grał kiedyś Marcin Troński, a teraz jakiś mdły koleś.
Nie. O ,,Państwowy Dom Dziecka nr 1 we Wrocławiu'' (wg. tabliczki). Mieszkali w nim Paweł i Mariusz.
W ogóle te retrospekcje niszczą. Zawsze oglądałem ten serial kiedy poczułem się zbyt mądry i chciałem się ogłupić. Ale teraz to przesadzili.
Fakt, retrospekcje są tak głupie i debilne jak nie przymierzając but z lewej nogi. W dodatku te dzieciaki grające Pawła i Magdę w młodości są beznadziejne, strasznie sztuczne ;/
Ale chyba zapomnieliście o tym, że ten dom dziecka został przeniesiony do Wadlewa bo Marysia tam otworzyła ten dom za pieniądze z ziemii. No chyba, że nie został przeniesiony tylko to jest inny dom dziecka to mój błąd.
W Wadlewie został wybudowany nowy dom dziecka ale Paweł i Mariusz mieszkali w domu dziecka nr 1 we Wrocławiu, a ten we wspomnieniach Pawła to jakiś całkiem inny budynek, wzięty nie wiadomo skąd.
Może ten stary wyburzyli i nie mieli gdzie kręcić :D
Mam jedno pytanie- co się stało z tą firmą gdzie Teresa pracowała i gdzie były takie wredne babska?
Zapewne chodzi ci o centrum doradcze dla rolników? Teres miała dosyć panującej tam atmosfery, przekrętów i machlojek i zwolniła się.