j.w. Pytam poważnie... BTW z góry ostrzegam że nie jestem jakiś "nie ten-teges" nie uwielbiam tego "dzieła" ale po prostu lubię ten serial jak żaden inny szczególnie przez dużą dawkę humoru i absurdu w nim zawartych (to chyba umyślne zabiegi scenarzystów :P)
Ale zastanawiam się od dłuzszego czasu... nie tylko odnośnie PM ale polskich serialów ogólnie (no może poza jednym ale już niechce mi się rozpisywać) SKĄD ONI BIORĄ TE MORDY I BEZTALENCIA ? cóż... nie mogę powiedzieć że posiadam jakieś wybitne zdolności aktorskie ale gdybym się postarał (BTW aktorstwo mi "nie w głowie" spokojnie) spokojnie zagrałbym na "takim samym poziomie".
Co do "wizerunku" to przeważnie aktorzy występujący w polskich telenowelach vel. tasiemcach są po prostu BRZYDALAMI (nie żebym był jakimś Apollem ale poczucie estetyki mam ogromne jak i lustro w domostwie swym posiadam).
Ja już sam niewiem czy ta cała "ekipa" przydzielająca role robi za "instytucje" w stylu pZPN-u?
Naprawde NAPRAWDE chciałbym wystąpić w tym serialu i ośmieszyć tych "aktorków" zarówno aktorsko jak i "wizerunkowo".
Dawajcie "Tips & Tricks" uderzam od razu.
Polsat jeździ po miastach i wioskach i łapie szczawi wprost z ulicy pytając ,,chcecie grać w naszej wielkiej produkji Pierwsza miłość?''. Delikwent wpada w pułapkę i satje się gwiazdą :)
A tak na serio jest jakiś konkurs na stronie serialu (ostatni raz tam byłem w 2007 xD). Pewno do wygrania jest jakiś epizod, a może coś więcej...
Śmiałek,Jan, Teresa to aktorzy wrocławskiego teatru ale,którego to nie pamiętam :)
Dla mnie przekonowujący jest też Rafał w tym co gra. Sztuczna jest dla mnie Kinga.
A Góralczyk to już porażka. Zero dykcji,starsznie sepleni.