PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34548
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Marek Pyś,kandydat nr.1! jak dla mnie,to co,że gra kogo innego?
Taki tam drobny szczegół,dla twórców serialu żaden problem.
Rafał Mohr,pora na trzecie wcielenie,znowu mógłby się przefarbować,i jeszcze coś tam ze sobą zrobić,wszyscy byliby zachwyceni!
Piotr Zelt,to też byłoby trzecie wcielenie,byłoby,że wyłysiał,ale co tam!
Który najlepszy,a który najgłupszy pomysł?

ocenił(a) serial na 5
xxKasiurkaxx

Ja tu przedstawiam swoja propozyję aktorów : Krystian Wieczorek, Rafał Mroczek, Marcin Mroczek, Filip Bobek, Paweł Małaszyński, Artur Żmijewski, Andrzej Młynarczyk, Piotr Adamczyk, Przemysław Cypryański, Maciej Zakościelny.

ocenił(a) serial na 10
gumis882

Jezus, tylko nie żadna znana, przereklamowana morda, nie zdzierzylbym :D A tak w ogóle to Rafi Mroczek grał już w PM policjanta, przy sprawie Artura i Pawła. Adamczyk, Żmijewski? No co Ty :D

ocenił(a) serial na 5
Zgiebongo

a zapomniałam sorry taka tylko podałam propozycje nie musisz mi uwagi zwracac jeny ja nie jestem jasnowidzem jakiego Ty lubisz aktora .

ocenił(a) serial na 10
gumis882

Nie no, ogólnie spoko, ale przyznasz, że Żmijewski i Adamczyk to kompletny odlot, chociażby ze względu na wiek. Żmijewski mógłby grać ojca Marysi :D

ocenił(a) serial na 5
Zgiebongo

wiesz ja tych aktorów widziałam w paru filmach a ja nie wiem ile żmijewski ma lat ani ten adamczyk. Jak jestes taki zorientowany to podaj swoja propozycje w takim razie.

ocenił(a) serial na 10
gumis882

Szczerze mówiąc trudno wyobrazić sobie nowego aktora, który mógłby po 9 latach zastąpić głównego bohatera. Najlepiej Janicki (pierwszy Paweł), ewentualnie Roznerski czy Damięcki - o właśnie, Damięcki wydawałby się niezły.

ocenił(a) serial na 5
Zgiebongo

Moze byc ten Damięcki. NO SIE PRZYZWYCZAIŁO DO JEDNEGO AKTORA KRAWCZYKA A JANICKI GRA W M JAK MIŁOSC WOJTKA ZE NIE WIEM CZY WROCIŁBY DO PM. Jeszcze moze byc ten Jakub Wesołowski co gra Igora Nowaka w Na wspólnej

ocenił(a) serial na 7
gumis882

Tak na poważnie,skoro jesteśmy już przy MjM,to może jeszcze Paweł Okraska,ma tyle samo wzrostu co Krawczyk.

ocenił(a) serial na 5
xxKasiurkaxx

aha no tez moze byc gra w mjm michała łagode a jego postac własnie zostanie niedługo usmiercona

Zgiebongo

Jest wielu aktorów w podobnym typie, to że nie są znani, to inna sprawa. Wielu aktorów z PM nie było przecież popularnych, zanim zaczęli grać. Być może wybrano znowu kogoś związanego z Wrocławiem? Ja jestem ciekawa, kto rozpuścił plotkę o Roznerskim i jakie jest jej źródło. A może jednak Pawła uśmiercą?

ocenił(a) serial na 7
LiLuLa

Roznerski jest,bo się tam urodził.
Też jestem ciekawy,skąd to się wzięło.
W to,że go uśmiercą raczej nie wierzę.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Ktoś swego czasu proponował Roberta Jarocińskiego. Mniej znany aktor. Moim zdaniem całkiem, całkiem. Co myślicie?? :)

Cefalix

No, Jarociński nawet bardzo!
Z wrocławskich aktorów dobry byłby Porczyk, potrafi być takim surowym typem, ale nie jest zbyt wysoki :)

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

O, to, to! Też myślałem o Porczyku. Super aktor, właśnie surowy, męski, z charyzmą. I pracował już w ATMie przy Galerii.

Na chwilę obecną moje typy to: Janicki, Jarociński, Porczyk i niech będzie Damięcki przez Was proponowany (ale on obecnie przyjał większą role w "Na dobre i na złe", wiec chyba nic z tego). :)

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

ja kiedys proponowalam jarocinskiego. moglby z powodzeniem uchodzic za krawczyka po jakiejs niewielkiej operacyjce plastycznej ;)

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

O Roznerskim plotę rozpuścil chyba no_bo_co (przepraszam, jeśli sie myle). ;))

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Dokładnie tak, ale on wiele "wkrętów" już robił - chociażby ślub Majki i Aleksa czy Sabina niespodziewanie spotyka Agatę... więc to nie miało nic wspólnego z rzeczywistością, a gadanie o Roznerskim nie ma końca :)

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

Dla mnie to gadanie o Roznerskim jest daremne, bo facet gra jedną z głownych ról u konkurencji i raczej z niej nie zrezygnuje. Równie dobrze możemy spekulowac czy Wesolowski z "Na Wspólnej" nie będzie nowym Pawłem (a nie bedzie, bo ma stałą, wieloletnią robotę w innym serialu i nie wierzę, by zaryzykował i ją rzucił). Jak mówię, ktoś mniej rozchwytywany, mniej zapracowany może by przyjąl głowną rolę w PM. :)

gumis882

Zapomniałaś o Karolaku i Kocie ;)

ocenił(a) serial na 5
LiLuLa

a no ten Tomasz Karolak i Tomasz Kot. No troche tych aktorów jest co by mogli zagrac tego Pawła w Pm

ocenił(a) serial na 10
gumis882

Zdecydowanie, Karolak to idealny kandydat na Pawła XDD

ocenił(a) serial na 8
gumis882

Niezbyt dobre propozycje, do tego Młynarczyk i R. Mroczek grali już w PM większe role, zwłaszcza Młynarczyk. Z tych wymienionych to tylko od biedy by mi pasowal Małaszyński, bo potrafi być męski w swoich rolach, ale on się w życiu nie zgodzi zagrac w tasiemcu. Nie zdzierżył 4 sezonu "Lekarzy", co dopiero PM. Chyba, że by nie miał kasy to rozumiem. :) Wieczorek - spoko aktor, ale jakoś za sympatyczny do roli Pawła. ;)

ocenił(a) serial na 5
Cefalix

a no czytałam ze Małaszynski zrezygnował z grania w Lekarzach. Aha spoko to juz nie wiem kto by się nadawał do tej roli Pawła

ocenił(a) serial na 4
xxKasiurkaxx

NIE ZDZIERŻE TYCH WASZYCH ŻALOSNYCH PROPOZYCJI . ALBO JANICCKI ALBO WOLAŁBYM ŻEBY JUZ UMARL

mateusz815

Święta prawda.

ocenił(a) serial na 1
mateusz815

jak dla mnie tylko Janicki!!

ocenił(a) serial na 8
mateusz815

Hehe, dokładnie. Proszę Was, nie dawajcie nazwisk z kosmosu typu Adamczyk czy Żmijewski. ;) Oni nawet jakby im zaproponowano, to by nie mogli grać w PM z wielu przyczyn (dużo innych zajęć, brak czasu na role w tasiemcu, mają lepsze propozycje itp). Może jeszcze Szyc albo Więckiewicz, co? :D

Pawła prawdopodobnie zagra ktoś mniej znany, kto obecnie nie jest zasypywany wieloma aktorskimi propozycjami, ma czas grać w tasiemcu, ktoś kto obecnie nie gra jednej z głównych ról u konkurencji (typu MJM, Na Wspólnej itd).

Cefalix

Ja jestem święcie przekonana, że te słynne nazwiska to taki żart, stąd moje wspomnienie o Karolaku i Kocie. No, że o Szycu zapomniałam, to nie mogę sobie wybaczyć...

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Mnie sie wydaje, że koleżanka Gumis powaznie pisala... xP

ocenił(a) serial na 1
xxKasiurkaxx

Mikołaj Roznerski- jest przystojny, wysoki, świetnie gra, umie przypi*rdolić, jest bad boy'em, ma rzeszę fanek. Oglądalność by skoczyła jakby Roznerski zagrał Pawła.

https://www.youtube.com/watch?v=nVqkAlfZqlU do takich scen by się idealnie nadawał, tak jak stary dobry Paweł

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

No Roznerski jest niezły, nadawałby się obok Janickiego całkiem nieźle. Do tego fanki MjM zaczęłyby oglądać PM dla niego. Ale kto go zagra, jeśli w ogóle, jest już z pewnością dawno ustalone.

Zgiebongo

Właśnie na FW wyświetla się reklama filmu Karuzela, w którym graja i Roznerski i Janicki. Przypadek?

ocenił(a) serial na 1
LiLuLa

Ja myślę, że po 9 latach Janicki nie nadaje się do grania dzisiejszego Pawła. Do roli 20 letniego chłopaczka z domu dziecka, próbującego wszystkimi sposobami zdobyć Marysię, udając Pana a będąc szambiarzem nadawał się- bo wtedy był taki klimat w tym serialu. Ale potem - strażak rozmawiający z duchami, kierowca Wekslerów i Kaliny, menadżer BarBariana, alkoholik, gościu łatwo wpadający w tarapaty (ustawki, więzienie, Manuel) pasował z kolei Krawczyk. Do roli Pawła musi się nadawać ktoś komu bliżej do Krawczyka niż do Janickiego - czyli Roznerski.

ocenił(a) serial na 7
Krytykancki

W sumie racja,Roznerski to chyba najciekawsza opcja,taki sam wzrost jak Krawczyk,tylko trzy lata młodszy,itd.

xxKasiurkaxx

Roznerski to ma taki "problem", że nie dość, że młodszy od Krawczyka, to jeszcze się nie starzeje i przez to trochę za młody się wydaje do roli Pawła. Ostatnio widziałam jakiś odcinek Na dobre i na złe sprzed sześciu, czy siedmiu lat i tam wyglądał identycznie jak teraz.

Krytykancki

A ja sobie myślę, że trzeci aktor w tej samej roli, to już trochę zalatuje Modą na sukces i na te nasze "wybory" Pawła patrzę z dużym dystansem i przymrużeniem oka. Ani Janicki (choć jest dobrym aktorem), ani Roznerski mnie nie przekonuje. A będzie pewnie ktoś z zupełnie innej bajki i nie wiem ile lat minie zanim ludzie się przyzwyczają. Nie jestem fanką Krawczyka, ale dałby sobie spokój z robieniem z siebie debila w telewizjach śniadaniowych i wrócił do PM. Albo w sumie wszystko mi jedno, byleście wy byli zadowoleni :)

LiLuLa

Podzielam twoje zdanie. Oczywiście ze trzeci aktor na jedną rolę to za dużo. Tylko że wydaje mi się że Paweł nie powróci bo oni przedstawiają to teraz tak jakby on niby zginął ale jednocześnie nie ma na to dowodu czyli zostawiają sobie furtke żeby kiedyś powrócił. A teraz scenarzystów interesuje żeby połączyć Majkę i Harcerza. Już sobie to w głowie ułożyłem bo o Pawle nie powiedzą nic konkretnego do końca sezonu. Potem pewnie okaże się że Majka i Harcerz wrócą z Peru a o Pawle ani śladu czy coś będą razem i tak się skończy ten wątek. Sama Aneta Zając mówiła że ktoś namiesza Majce w głowie.

ocenił(a) serial na 10
mat161

No właśnie, dlatego obawiam się, że z tego Pawła nic nie będzie.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Myślę, że Krawczyk wrocilby pod jednym warunkiem (a mogłby wrocic, bo wydaje mi sie, ze sporo nowych propozycji nie dostaje i forsy może potrzebować):

- razem z nim wraca Włodarczyk i mają znów wspolny spory wątek całkowicie oddzielony od wątku Marysi (Anety). Jest to niestety raczej niemożliwe, bo niewiarygodne z przyczyn scenariuszowych. Pawla i Marysie łączy dziecko, a w ich życiu nic takiego złego sie nie stało, żeby nie chcieli się ze sobą widzieć (jak prywatnie Krawczyk i Zając, że ponoć dzieci odbiera od Anety mama Agnieszki Włodarczyk). No chyba, żeby Pawła i Ankę wysłali do świata bez Marysi, czyli do Wadlewa xD.
- albo inna opcja: Aneta Zając odchodzi z jakichś przyczyn definitywnie z PM i zastepują ją inna aktorka. Mikolaj chętnie wraca i zostawia Agnieszkę dla nowej Marysi. xD

Cefalix

Też podejrzewam, że Krawczyk chętnie by wrócił, bo właśnie nie wygląda, żeby razem z Włodarczyk mieli coś ciekawego do roboty oprócz pajacowania. A co do tych warunków to, no cóż, że tak powiem, mam to gdzieś :D Nie wiem, jak tam między nimi jest, ale Krawczyk mógłby się wykazać klasą i jakoś dogadać z matką swoich dzieci, wszyscy by na tym skorzystali, synowie, Aneta, On, Agnieszka. Wtedy i z serialem nie byłoby problemu. Anecie też powinno zależeć, żeby Krawczyk miał stałe zarobki, w końcu musi z czegoś płacić alimenty :D Ogólnie brak tu profesjonalizmu, tylko taka wieczna szopka.

ocenił(a) serial na 8
LiLuLa

Nie wiadomo jak to z nimi jest dokładnie i w sumie to nie zależy mi na tym, zeby to wiedzieć. Jedynie pisze o tym, co przypadkiem w necie gdzieś przeczytałem. ;)

ocenił(a) serial na 4
LiLuLa

jezeli usprawiedliwia zmiane w wygladzie tym wypadkiem i np operacja plastyczna, albo jeszcze lepiej - zrobi sobie te operacje zeby zmienic tozsamosc i ukryc sie przed karcelem, a nie beda nagle udawac ze to ta sama osoba, to mysle ze przejdzie ten motyw

ocenił(a) serial na 8
Krytykancki

Tylko, że watpliwe, żeby Roznerski rzucił mocną rolę w MJM, dzięki której ma rzesze fanek, o których mowisz dla takiej niewiadomej jak rola Pawla w PM. Roznerski moim zdaniem nie będzie nowym Pawłem na 99%. Prędzej Janicki by się zgodził, bo on na stałe (poza teatrem) chyba nigdzie nie występuje i może swobodnie sobie przebierac w propozycjach. A Roznerski jest trochę na łańcuchu przy tej budzie "M jak Miłość". ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

No zdecydowanie - MjM ma nieporównywalnie więcej fanów, fajna rola. Na pewno nie rzuciłby tego dla PM.
Nie zgadzam się jednak z tym, że rola Pawła jest niewiadoma. Myślę, że wielu aktorów chciałoby zagrać głównego bohatera serialu, który jest popularny w wielu środowiskach, no i to po prostu fajny gość - grą aktorską można się wykazać na wielu polach. Postać występuje od początku, do tego gra z ciekawymi aktorami. No i rola po "gorącym" Krawczyku to też łakomy kąsek.

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

No zobaczymy, ktos z mniej znanych na pewno by chciał Krzyżanowskiego zagrać. Byle nie dawali nikogo ponizej 30-tki. Gdyby Cieszynski nie był przedtem Harcerzem, to by mi osobiscie nawet pasował na Pawła. Męski, nieźle zbudowany, wygląda poważnie, troche groźnie, brunet, charyzma pewna od niego bije. Ale Harcerz to Harcerz. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Heh, miałem o tym niedawno pisać. Wzrost OK, przypakowany, nie jest mega znany, włosy praktycznie czarne, no i do tego fajnie gra - ideał na Pawła, pasowałby jak ulał. Gdy kilka miesięcy temu dowiedziałem się, że taki aktor się pojawi, to pomyślałem, że będzie nowym Krzyżanowskim. No ale stety, niestety - grał już kiedyś i to główną rolę. Jeśli jednak miałby wrócić Janicki to byłoby perfekt :)

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

No i dobrze, że Cieszyński wrócil w pierwszym wcieleniu, tego by jednak bylo troche za wiele, gdyby kumpel Pawla z pierwszych odcinków mial po latach zagrać nowego Krzyżanowskiego. :D Cieszyński i Janicki to sprawdzony duet, troche razem pograli. Ciagle myslę, że nie bez kozery tego Cieszyńskiego po latach odkopali. No nic. Trzeba pewnie do lipca czekać na większe info. Może nas zaskoczą jakaś bombą, a w sumie ostatnimi czasy pare ich bylo: goscinny powrót Krawczyka, powrót Mohra, powrót Cieszyńskiego, no i powrot Agaty po latach równiez. ;)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

Sądzę, że jeśli bedzie to inny aktor niż Krawczyk (a to pewne) to nie ujawnią tego do samego końca, żeby wszyscy mieli nadzieje, że jednak Mikołaj wróci. Może wyjdzie dopiero w powakacyjnych odcinkach.
PS Widziałem komentarz na facebookowym fanpage Krawczyka, ktoś pytał czy w związku z tym wątkiem wróci do PM i potem koment zniknął :D

ocenił(a) serial na 8
Zgiebongo

PS. Mam znajomego, który pracuje w "Fakcie" i czasem robi reportaze o serialach. Jakieś 2 miesiące temu próbowal wypytac produkcję PM, czy Pawel wróci do serialu. Padła odpowiedź, że nie ma takich planów. ;) To oczywiscie nic nie znaczy i jak mówisz, moga to trzymac w sekrecie do samego końca jak ze zmartwychwstaniem Artura. :)

ocenił(a) serial na 10
Cefalix

No na pewno produkcja nie zdradziłaby swoich planów, bo ktoś z Faktu akurat zadzwonił. Wątek Pawła zamyka sezon, więc muszą przetrzymac ludzi przez całe wakacje z tym pytaniem, żeby we wrześniu wszyscy grzecznie wrócili przed telewizory. Jak dla mnie motyw zdecydowanie lepszy niż rok temu - no chyba, że zaraz po wakacjach uśmiercą Pawła i Majka pocieszy się Łukaszem, w którym widzi swoją pierwszą milosc - wtedy sie wku**ie :D W ogóle wtedy serial trochę straciłby sens...