4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

http://superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-nowe-odcinki-seks-sabiny-i-radka -w-aucie-zdjecia_733495.html
ciekawe. co prawda ta stronka to królowie bełkotu, którzy wymyślają pierdoły i nie ma sensu ich czytać, ale jednak tym razem zdjęcie jest. Jak myślicie, twórcy szykują powrót Radka i Sabiny czy to znowu jakiś durny sen?

Wingo

No tak pewnie to będzie w wyobraźni lub sen. Nawet dwa razy napisali że to może być tylko sen któregoś z bohaterów. I gdyby to jeszcze Sabina lub Radek mieli taki sen, to może w przyszłości byłoby coś na rzeczy ale pewnie to Natanowi to się przyśni bo będzie zazdrosny o Radka i jego przyjaźń z Sabiną. Chcą tylko nas zachęcić do oglądania a tu wielka nuda się zapowiada :).

użytkownik usunięty
Wingo

Jeżeli prawda,żenada wtedy jedyna sensowna rzecz Natan daje w zęby Radkowi,potem poprawia Karol,następnie Grześ bo to w końcu wielki idealista,a na koniec kończy działa Artur w końcu Radek go okradł z miłości do innej,a co to za miłość skoro chwilę póżniej z inną.Natan zostawia Sabinę,odchodzi z serialu,lub wiąże się z inną,Karol zrywa biznes z Radkiem,jest obrażony na Sabinę,Grażyna i Grzegorz również są rozczarowani jej postawą.Paczka przyjaciół tym bardziej się skłóca bo kilku z nich pewnie znają się przecież od dawna z Natanem,potępiają tą sytuację,inni że Sabina i Radek widocznie są sobie pisani,to wielka miłość.

Na koniec o wszystkich dowiaduje się Igor i umiera że śmiechu i mamy jego koniec w serialu,ma obaw z wszystkich przede wszystkich z Natana,może nawet przyjdzie do niego udając jego kumpla,ponabijać się z niego oraz ma pocisk z rodziców Sabiny że córeczka nie jest taka święta.Radek pewnie odwraca kota ogonem,jak wtedy co go Nicola olała,czy stwierdza tak jak wtedy co niby nigdy nie kochał Nicoli że nigdy nie kochał Jowita,oraz że zawsze tak jak kiedyś mówił o Jowicie kocha Sabinę.W sumie cwany manewr jak go kobieta wykiwana,to nagle się okazuje że nigdy jej nie kochał,i zawsze kochał inną.

użytkownik usunięty
Wingo

Natomiast jeżeli sen Natana i potem chłop zobaczy że Radek tylko obejmuje Sabinę po przyjacielsku,wyobrazi sobie ich w łóżku że mają romans i da tamtemu w gębę,będzie przynajmniej śmieszna,wręcz komediowa scena.

ocenił(a) serial na 5

I znowu sny, sny, sny, sny, sny, sny....
Ileż można?!!

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Chcecie się dowiedzieć? OK, uwaga duży spoiler...

Tak, Sabina i Radek będą razem. Sabina będzie pocieszać Radka po tym, co zrobiła mu Jowita, przygarnie go pod swój dach, szybko wybuchnie między nimi namiętność i Sabina praktycznie zdradzi Natana. Natan później będzie wiedział, że jest coś nie halo i wyniesie się z mieszkania (wcześniej będzie próbował pozbyć się dzikich lokatorów czyli Radka i Karola). Potem Karol, Sabina i Radek będą chcieli zakładać własną firmę. Karol dowie się też o tym, że Sabina i Radek sypiają ze sobą.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Tym razem to nie sen.

ocenił(a) serial na 4
Cefalix

Igora nie bedzie. Psuja postacie. Wszystko zmieniaja... Nie ma po co ogladac.

Cefalix

A czy kiedyś Sabina nie była już z Radkiem? (miałam kilkuletnią przerwę więc nie do końca orientuję się w historii tego serialu, ale nasunęło mi się takie skojarzenie..)

ocenił(a) serial na 8
malami132

Tak, byli kiedyś razem. Można uznać Sabinę za pierwszą miłość Radka, dopiero potem pojawiły się w jego życiu Jowita i Nikola.

użytkownik usunięty
Cefalix

Tak myślałem że wersja że romans naprawdę,a nie sen Natana,już faktycznie wojna między postaciami nieunikniona.Zapewne Sabina i Natan się rozstaną,i zapewne serialowy Natan odejdzie z serialu.

ocenił(a) serial na 8

Natan nie odejdzie z serialu. Prawdopodobnie dostanie jakiś nowy wątek, a w każdym razie będzie nowym kumplem Bartka do zwierzeń (jako że będą pracować obok siebie w jednym szpitalu).

użytkownik usunięty
Cefalix

ale z Sabiną się rozstaną i czy dalej będzie w paczce przyjaciół czy raczej będzie ich unikał i spędzał czas z Bartkiem,Arturem czy Izą?

ocenił(a) serial na 8

Raczej dalej będzie w paczce przyjaciół. Krzysztof Kwiatkowski grający Natana nawet wczoraj był na planie PM i kręcił nowe sceny, tak więc póki co nie odchodzi.

użytkownik usunięty
Cefalix

W sumie to pewnego rodzaju nowość,bowiem większość postaci po rozstaniu z którymś z bohaterów odchodzili z serialu i ich dalszy los był nieznany,np faceci Kingi,Marysi czy dziewczyny Artura.

Cefalix

i pomyśleć że ledwo zdążyłem napisać że twórcy próbują skłócić wszystkich bohaterów, lol
związek Sabiny z Radkiem kiedyś był fajny, ale to takie błędne koło. Sabina, Jowita, Garnek, Jowita, Sabina

Wingo

a druga sprawa jest taka że Sabina i Natan do siebie nie pasują, nie ma między nimi tego czegoś

ocenił(a) serial na 5
Wingo

Kiedyś było to coś, ale się wypaliło..

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Możliwe, że jednak Radek i Sabina są sobie pisani jak np. Kinga i Artur i będą się tak schodzić, rozchodzić do końca serialu. No bo kto miałby być przeznaczeniem Sabiny? Błażej odpada, Igora bardzo kochała (moze nadal kocha), ale to jednak sukinsyn, z Natanem zero chemii i namiętności. Pozostaje Radek - wiele ich łączy zresztą, oboje sporo przeszli. Powrót do ich romansu w zasadzie mnie nie dziwi i lepsze to niż wynajdywnanie Radkowi nowej miłości. A związek Sabiny z Natanem i tak nie miał żadnych perspektyw. To była nudna para.

Cefalix

mi jakiś tam dłuższy czas temu przyszło na myśl, że gdyby tak Igor był nieco normalniejszy, to znaczy nie chciał nikogo zniszczyć itp. i gdyby nie to że zabił Agatkę Psycholkę to Sabina by zerwała z Natanem w try miga. a ten toast za Igora to już powiedział wszystko hehe. ogólnie można rzec że ich miłościami są Igor dla Sabiny i Jowita dla Radka, ale może Opozda nie chciała już grać i bam koniec, scenariusz zależy od aktorów i w tym jest problem najczęściej, potem powstają takie głupoty :/

Wingo

najbardziej mnie rozwala jak przez sytuację Zając-Krawczyk Paweł musiał zniknąć, a niektórzy na forum pisali rzeczy w stylu "Paweł nie interesuje się Julką" XD tego nie można łączyć, po prostu ta postać jest już spalona

ocenił(a) serial na 8
Wingo

No tak, też generalnie uważałem, że Igor był miłością życia Sabiny, a dla Radka kimś takim była Jowita, jednak jak sam wskazałeś, Igor tyle już nagrzeszył (najgorsze, że zabił Agatę), że raczej niemożliwe już jest to, żeby on i Sabina żyli sobie szczęśliwie jako zgodne, kochające się małżeństwo, mające wsparcie innych. :D Więc dla Sabiny jedyną opcją na dalsze życie pozostaje Radek (Natan, to jak pisałem, nudziarz).

Co do Opozdy, to nie wydaje mi się, żeby sama chciała odejść. To jest młoda, początkująca aktorka, nie dostaje raczej zbyt wielu propozycji, jak już to epizody w serialach typu "Komisarz Alex" czy "Ojciec Mateusz". Rola Jowity w PM, zwłaszcza, że dodali ją w końcu to czołówki, to gwarancja pracy na lata, a z czegoś przecież żyć trzeba. Plus względna popularność, sporo fanów. Podsumowując - wydaje mi się, że Opozda sama z siebie raczej nie zrezygnowała i w ogóle to myślę, że spektakularnie jeszcze powróci, ale to chyba we wiosennym sezonie. Póki co dodam jeszcze, że Jowita co najmniej raz jeszcze się w serialu pojawi. Za jakiś czas, w halucynacjach Radka. ;)

użytkownik usunięty
Cefalix

Jeśli chodzi o Opozdę to ona chyba niedługo ma wystąpić w jednym lub dwóch filmach ,może dlatego na jakiś czas urwali jej rolę,poza może aktorka próbuje sił w innych produkcjach i potrzebuje przez jakiś czas być dyspozycyjna,w każdym razie ma otwarte pole do powrotu.Przecież jak za rok czy wcześniej uzna że dobrze wrócić,to pewnie jej się to uda.

A jeśli ona nie chciała żadnej przerwy,tylko dla potrzeb scenariusza to jej nieobecność nawet kilka miesięcy,bardzo osłabi jej relację z Radkiem i innymi bohaterami,znów tak jak wcześniej będzie musiała walczyć o odzyskanie pozycji oraz pewnie Radka,akcja serialu na pewno na tym skorzysta,tym bardziej że Natan pewnie grzecznie usunie się w cień,a Jowita im nie daruje.

No i znowu wróci Jowita i znowu Radek zdradzi Sabinę z Jowitą i od początku :P. Bezedura :)

użytkownik usunięty
maria_88_3

No nie do końca formalnie Radek nie rozstał się z Jowitą,przecież Jowita może myśleć że Radek jednak na nią czeka,więc bardziej to Radek zdradził Jowitę z Sabiną.Ale jakby Jowita miała wrócić to raczej tak łatwo nie zaakceptuje ich razem.Będzie się awanturować a być może chcieć go odzyskać,no chyba że znajdzie sobie inną ofiarę.

użytkownik usunięty
Cefalix

Ja już wcześniej obstawiałem że to Radek jest wielką miłością Sabiny a nie Igor,wiem że dla was to pewnie odważna teza i się nie zgodzicie,ale Błażej wiadomo że odpada,Natan tworzyliby dobrą parę z Sabiną ale jako bardziej przyjaciele,rodzeństwo,ewentualnie wspólnicy w jakimś wspólnym biznesie.W zasadzie dobrze się dogadują,ale nie ma tej magii,szaleństwa.Zostaje Igor i Radek dlaczego więc ten drugi.Miłość Radka i Sabiny zakończyła się bo ten ją zdradził,a kobiety wiadomo z natury darują wiele rzeczy,ale nie zdradę czy miłość do innej.

Wtedy narodziła się niby miłość Sabiny do Igora.Ja obstawiałem wtedy że Sabina niby go kocha żeby odegrać się na Radku,facet przecież o nią zabiegał,świetna partia,potem owszem zdziwili mnie że nakręcili wielką miłość Sabiny do Igora która mu wszystko wybaczy,ale w tym okresie Radek oficjalnie kochał do szaleństwa dwie kobiety Nicolę i Jowitę dla kobiet to wielka ujma jak jej były wręcz odnosi się z miłością do innych kobiet.

A Igor jaki był to dopiero pod koniec kiedy już nie był z Sabiną zaczęli go pokazywać jak to sypia z różnymi kobietami,postrzegany był jako łajdak,damski bokser czy facet który chce wyciągnąć kasę od jej ojca,ale nie było tak że niby woli inne kobiety,nawet ostatnio próbował twierdzić że ją kochał.Poza tym Sabina może chciała przez tą miłość pokazać swoją miłosierną naturę,ze z złego człowieka,zrobi dobrego.

Nie piszę że tak musiało być,może Igor był większą miłością,a że tej miłości nie da się uratować,scenarzyści odnawiają uczucie Sabiny do jej drugiej największej miłości.Jednakże Igor w mojej opinii na początku miał być nagrodą pocieszenia,bo tym co odstawił Radek,a może potem faktycznie scenarzyści,spróbowali zrobić że to Igor a nie Radek jest wielką miłością.Teraz wracają do pierwotnego planu.

ocenił(a) serial na 8

Jakichś większych ideologii stojących za scenariuszem PM bym się nie doszukiwał. :D A że teraz mamy jeszcze zupełnie nowych scenarzystów, to nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że oni nawet nie wiedzą o tym, że Sabina i Radek dawniej już byli razem (ale to by już było przegięcie z ich strony, gdyby nie wiedzieli). Dowodem na to, że ten scenariusz nie jest taki do końca przemyślany jest całkowite wymazanie postaci Pawła z serialu w kontekście tytułu serialu jak i pierwszych lat, kiedy to fabuła kręciła się przede wszystkim wokół wielkiej miłości Pawła i Marysi. Ja wiem oczywiście, że Krawczyk musiał i chciał odejsć, ale co za problem spróbować ściągnąć do roli Pawła Mateusza Janickiego albo dać zupełnie nowego aktora, po to, żeby jednak serial miał jakiś sens?

Cefalix

myślę, że nie chcieli już tego mieszać. Janicki grał, a jak został zmieniony tam po 200 odcinkach czy iluś tam, to Krawczyk grał tyle lat, że uznali to za przegięcie zmieniać po takim czasie aktora. A może sama Zając nie chciała już tego wątku ,albo coś. Dla mnie dobrze, bo Janicki mi jakoś nigdy nie podchodził. Może to dlatego, że najpierw widziałem odcinki z Krawczykiem w tej roli.

ocenił(a) serial na 8
Wingo

Eee tam, bez przesady. W "Klanie" Jan Wieczorkowski grał Michała Chojnickiego przez jakieś 7 lat, odszedł i dali innego aktora w tej roli. Podobnie z postacią Beaty, a niedawno również z Danielem. W "Modzie na sukces" jeden aktor grał Ridge'a przez 25 lat, w końcu miał dość, odszedł i dali innego aktora, którego widzowie jakoś zaakceptowali. ;D

Ja tam Janickiego w tej roli lubiłem. Teraz dodatkowo jeszcze zmężniał. Wg mnie bardzo by pasował. Ewentualnie nawet od biedy mógłby być ten Roznerski.

ocenił(a) serial na 8
Cefalix

Jeszcze Dawid Ogrodnik bardzo by się nadał (podobny do Krawczyka), ale to raczej nierealne. :P

Cefalix

Ja też Janickiego lubiłam i żałowałam że wymienili aktora na tego przygłupa, no ale potem do Krawczyka przywykłam bo miał ciekawe wątki, zwłaszcza kryminalne i do tego się nadawał, nie wiem czy Janicki byłby równie dobry. On miał taką Natanową urodę lub Błażejową, nie wiem jak jest teraz, a jakoś nie widzę tych dwóch żeby bili się na ustawkach lub z groźnym Manuelem :). Generalnie mógłby być powrót Pawła, ale może nie Janicki a ktoś podobny do Krawczyka i żeby Paweł miał jakieś fajne kryminalne akcje, bo teraz zastąpił go Radek ale wiadomo jak to Radek i jego kryminalne akcje haha :P.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Krawczyk co by nie mówić pasował do roli twardziela,mało jest aktorów w jego wieku co mają z 190,sporą tkankę mięśniową,grożną minę,powiedzmy sobie szczere inaczej jak odgrażał się bohater grany przez Krawczyka a przez Banasiuka.

użytkownik usunięty
Cefalix

W sumie scenarzyści na bieżąco zmieniają rzekome największe miłości bohaterek/bohaterów za czasów Radka był nim on sam,potem przez kilka lat mieli pomysł na Igora,a teraz pewnie znów Radek,możliwe że za jakiś czas znów wpadną na pomysł że to jednak Natan i nawet postarają się zmobilizować parę tych bohaterów do bardziej przekonującego grania pary.W każdym razie jakby była ankieta w stylu kto był największą miłością Sabiny,pewnie nikt by nie głosował na Błażeja,na Natana pewnie też nikt albo kilka osób,a na Radka i Igora byłoby sporo głosów,nawet nie wiem kto dostałby ich więcej.

użytkownik usunięty
Cefalix

Jeśli chodzi o kwestię Paweł i Marysia dużo osób pisze że Paweł nie ma kontaktu z dzieckiem,coś ktoś pisał o dziadku czy ojcu to wszystko prawda,a czy nie jest przesadą że całkowicie z życia Julii zniknął Hubert?przecież był jej przyszywanym ojcem,rozumiem że Aleks zniknął po skandaliczny rozstaniu z Maryśką,nawet Szymon,ale on chyba wypadałoby przynajmniej 2 razy wpaść do Polski?

Wingo

A ja tam się nawet cieszę jakoś mi ten Natan nie pasuje do Sabiny ,a i Jowita powoli zaczynała mnie denerwować.