PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34528
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

bedzie chciala sie zabic i tym razem jej sie uda a po tym pawel znowu zacznie gadac z duchami dziekuje za uwage

ocenił(a) serial na 2
sincity

Jakoś mnie to za specjalnie nie poruszyło...tylko skąd to wiesz?????

sincity

pewnie w "świecie seriali" przeczytał ;) . Ja też to czytam . :)

sincity

co ty gadasz???
a ja myślałam, że dwa czubki będą razem;)

sincity

Czwartek 22.01.2009 (Odcinek 835)

Marysia dobrze się czuje w towarzystwie Asłana. Gdy spacerują po mieście, przypadkiem wpadają na Pawła. Majka boi się, że jej mąż zbyt pochopnie wyciągnie wnioski ze spotkania. Bartek niepokoi się o stan Pawła. Cieszy się, że przyjaciel znalazł wreszcie pracę. Artur i Kinga konsekwentnie realizują plan zemsty. Edytę i Filipa spotykają kolejne nieszczęścia. Para coraz częściej się kłóci.

Piątek 23.01.2009 (Odcinek 836)

Ilona wychodzi ze szpitala psychiatrycznego. Paweł jest przerażony. Uważa, że osoba w jej stanie powinna być pod stałą opieką. Asłan próbuje zbliżyć się do Marysi, ale ona nie jest nim zainteresowana. W najlepszym przypadku może zaproponować mu przyjaźń. Filip i Edyta zaczynają żałować, że wyjechali z Wrocławia. Mają przeczucie, że za ich kolejnymi nieszczęściami stoją Artur z Kingą.

Poniedziałek 26.01.2009 (Odcinek 837)

Po powrocie do Wrocławia Artur zaprasza Kingę do kina. Dziewczyna nie jest pewna, czy ich romans będzie nadal trwał. Ilona opowiada Pawłowi, że spotkała sympatycznego chłopaka. Nie chce jednak kontynuować tej znajomości. Nie potrafi przyznać się do problemów ze zdrowiem psychicznym. Asłan i Roman nie przypadają sobie do gustu. W trakcie kolacji u Emilki wchodzą w gwałtowny spór ideologiczny. Roman obraża Marysię.

Wtorek 27.01.2009 (Odcinek 838)

Kinga ponownie idzie do łóżka z Arturem. Wygląda na to, że ich przyjaźń przerodziła się w miłość. Roman proponuje Emilce, żeby dołączyła do niego w Warszawie. Może się z nią spotykać w wolnych chwilach w trakcie kongresu partii. Emilkę obraża ta propozycja. Asłan mówi Marysi o swoich marzeniach. Jest gotów założyć rodzinę i pragnie stabilizacji. Ilona jest wyraźnie w fazie euforycznej. Cały czas opowiada Pawłowi o relacjach z Piotrem. Paweł ma wrażenie, że dziewczyna wreszcie dochodzi do siebie.

Środa 28.01.2009 (Odcinek 839)

Emilka rozmawia z tajemniczą kobietą w "Fabryce Wrażeń". Ewa opowiada jej o życiu i nieudanym małżeństwie. W końcu wyznaje, że jest żoną Romana. Artur zdaje sobie sprawę, że jest traktowany przez Żukowskich jako potencjalny zięć. Zaczyna się martwić, że związek z Kingą wymyka mu się spod kontroli.

Czwartek 29.01.2009 (Odcinek 840)

Ilona wyznaje Pawłowi, że wymyśliła sobie postać Piotra, a tak naprawdę zawsze kochała tylko jego. Kinga i Artur zaczynają działać sobie na nerwy. Żadne z nich nie potrafi się zdecydować, czy chce poważnego związku. Emilka dowiaduje się szczegółów z życia Romana, o których nie miała do tej pory pojęcia, a które stawiają go w zdecydowanie gorszym świetle. Jest gotowa na poważną rozmowę z partnerem. Artur i Kinga zdają sobie sprawę, że muszą wybrać między związkiem a przyjaźnią.

Piątek 30.01.2009 (Odcinek 841)

Emilka mówi Romanowi, że wie wszystko o jego rodzinie i dzieciach. Nigdy się tak na nikim nie zawiodła. Roman upokarza się przed Emilką, byle tylko ona nie odeszła od niego. Chce z nią zamieszkać, bo żona wyrzuciła go z domu. Emilka demaskuje jednak jego hipokryzję. Ilona chce popełnić samobójstwo. Bierze potężną dawkę środków nasennych. Paweł wyważa drzwi do jej mieszkania. Artur i Kinga decydują się pozostać przyjaciółmi.

Poniedziałek 02.02.2009 (Odcinek 842)

Ekipie pogotowia nie udaje się uratować życia Ilonie. Paweł jest wstrząśnięty i nie potrafi pogodzić się z jej przedwczesnym odejściem. Emilka nie może znieść upokorzenia, jakie zadał jej Roman. Dziewczyna chce przestać być łatwą ofiarą pozbawionych skrupułów mężczyzn. Artur i Kinga próbują się odnaleźć w nowym układzie. Cały czas muszą sobie jednak przypominać, że są tylko przyjaciółmi.

Wtorek 3.02.1009 (Odcinek 843)

Paweł nie potrafi pozbierać się po śmierci Ilony. Zaczyna znowu pić. Artur jest pierwszy dzień na planie nowego filmu. Obecność Edyty nie pomaga mu jednak wywiązać się z trudnego zadania. Marysia dzwoni do Pawła i grozi rozwodem. Przeraża ją obojętność męża, jaką odczuwa podczas tej rozmowy.

Środa 4.02.2009 (Odcinek 844)

Paweł dowiaduje się z gazety o pogrzebie Ilony. Czuje się winny jej śmierci i nie zależy mu już na terapii. Tymczasem Marysia zaczyna wierzyć, że nigdy do siebie nie wrócą. Jan namawia córkę, by rozwiodła się z Pawłem. Ojciec nie ma wątpliwości, że wina leży po stronie jej męża i można to wykazać w sądzie.

Czwartek 5.02.2009 (Odcinek 845)

Damian ma wątpliwości, czy rodzina Ilony życzyłaby sobie obecności Pawła podczas pogrzebu dziewczyny. Artur zaczyna się identyfikować z postacią, którą gra w najnowszym filmie. Wciąga ekipę w partię pokera. Stawka staje się coraz wyższa. Patryk zdaje sobie sprawę, że intencje wicedyrektorki mają niewiele wspólnego z pracą. Anna zaczyna go podrywać.

Piątek 6.02.2009 (Odcinek 846)

Paweł pije coraz więcej alkoholu i rozpamiętuje niepowodzenia życiowe. Powoli zaczyna się pogrążać w szaleństwie. Tymczasem Kinga odważnie podchodzi do zmiany wystroju restauracji. Zaprasza grupę grafficiarzy i daje im wolną rękę. Artur zaczyna podejrzewać, że Paweł cierpi na schizofrenię. Nie potrafi jednak namówić przyjaciela na wizytę u lekarza. Marysia nie ma się z kim wybrać na wesele Beaty. Przyjaciółki namawiają ją, żeby poszła w towarzystwie Asłana.

femles_CS

to jest po prostu parodia. producenci uśmiercają postać, która tak dużo wniosła do serialu... ja przestane to oglądać, nie moge patrzec na ta cala Marysie bo na 100% wróci do Pabla.

femles_CS

ale bez sensu!!! ja bym lepiej nakręciła ten serial!!!

ocenił(a) serial na 6
sincity

O nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i scenarzyści dali dupy (nie pierwszy raz zresztą)... Po co uśmiercać Ilonę? Po to by ta głupia Marysia znów wróciła do Pawła? A jak już wróci to znowu zrobią się te nudy w postaci wymienianiu zdań każdego dnia: "kocham cię", "ja też cię kocham". No i po co to? Na początku nie lubiłem tej postaci, ale kiedy wreszcie mi się spodobała, to scenarzyści tak zrobili. Mogło być tak że Ilona i Paweł przez kilkanaście odcinków będą razem, Paweł będzie pomagał jej odnaleźć się jakoś w życiu itp. A tak, zrobili głupie rozwiązanie. Po odcinku kiedy Ilona popełni samobójstwo, nie oglądam tego badziewia!!!

ocenił(a) serial na 5
robert2207

Co chwila w tym serialu kogoś uśmiercają- brak pomysłów?

ocenił(a) serial na 2
T_a

Tak.

sincity

Alez kochani... w Modzie na sukces ciagle ktos umiera a potem nagle okazuje sie ze zyje, ze stracil pamiec czy cos. Albo wezmy taka Dynastie... o ile dobrze pamietam tam kogos UFO porwalo i tez sie odnalazl po latach... takze nie ma tragedii, moze Ilonka wroci...;) albo jesli rzeczywiscie umrze tak na amen to zawsze istnieje mozliwosc ze wroci jako duch- takie sytuacje tez pojawialy sie w takich "zyciowych" serialach jak Moda na sukces czy nawet Pierwsza milosc ;) pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 5
agata_ef

ja skomentuje to tylko tak glupota scenarzystow nie zna granic usmiercaja nowo wprowadzona postac ktorej wontek mozna rozwinac w dowolny sposob ale widac brak pomyslow.