PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=155173}
4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34546
1,0 4 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Wątek Igora

użytkownik usunięty

Dla mnie zakończenie wątku Igora,totalna żenada.Karol kiedyś walczył o każdą złotówkę a teraz przegina w drugą stronę.Scenarzyści poszli na totalną łatwiznę,żeby za jakiś czas móc znów go sprowadzić z powrotem.Karol i reszta nie trafili do więzienia za morderstwo czy nawet brutalne pobicie,tortury.

W efekcie Karol dalej jest bankrutem,w oczach Andrzeja jest skończony,Igor i tak pewnie będzie gnębił Sabinę za jakiś czas,Na dodatek Igorowi pewnie zostało jeszcze z połowa kasy,więc cała ta szarpanina dała głównie Andrzejowi,,trochę satysfakcji Karolowi i Sabinie.

Co wy myślicie o tym wątku?

No bez sensu oczywiście. Tyle się namęczyli żeby upozorować zabójstwo, zatrzymać Igora w tym pomieszczeniu, męczyć go psychicznie, trochę fizycznie, kombinować by przelał pieniądze, po to żeby Sabinka znów wszystko zepsuła. Ja nie wiem kiedy ona się zmieni. Może gdyby wiedziała że Igor ma kasę Wekslera to jeszcze by się opamiętała, mimo że niby pieniądze ją nigdy nie obchodziły ale tak łatwo mówić gdy się je miało :). Ciekawe jak dalej się potoczy, ale Igor na pewno wróci i znów będzie kaszana.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Na usprawiedliwienie Karola można uznać że czuł że Andrzej chce go wykiwać,przecież kombinował że swoimi ludżmi przeciwko niemu,poza tym skoro odzyskali jego dolę bo ok 10 milionów które dostał Andrzej czemu on tak się ciskał,więc Karol mógł się domyślić o co chodzi,poza tym sprawy wyszły za daleko bo Andrzej chciał Igora torturować i być może zabić.

No tak w sumie racja. Ale mnie by akurat Igora nie było żal :P. Ale to akurat prawda że Andrzej kombinował. No cóż, Weksler zacznie od początku budować swój majątek. Swoją drogą nie był aż tak imponujący. Wiadomo dla przeciętnego człowieka to dużo kasy ale dla bogatego "na waciki". :P. Nawet w lotka jak jest duża kumulacja można wygrać ok 30 mln :P.

ocenił(a) serial na 5

Ten wątek pokazał, jak zdolni są nowi scenarzyści. Żałosne zakończenie, spodziewałem się jakieś pompy, świetnej zemsty po tylu miesiącach beznadziejnego wątku..

Czyli Igor miał przelał 9 mln i to wszystko trafiło do Andrzeja?

ocenił(a) serial na 4
kokakok

Nie liczyłem ile w sumie przelał, ale tak, cała kasa od Igora została u Andrzeja.

użytkownik usunięty
qwerty95960

Sabina faktycznie udowodniła że według niej pieniądze z nieba się znajdują.

użytkownik usunięty

Nie dość że nie pomogła ojcu odzyskać kasy,to jeszcze wręcz mu to zabroniła.Jeszcze gdyby odzyskali 5 milionów a 5 darowali to jeszcze,tym bardziej że prawnie nie mogli Igorowi nic zrobić.

Sabina akurat nie wie że ojciec dał całą kasę Igorowi za nagranie ale dziwi mnie bardziej zachowanie innych osób które o tym wiedzą np Grzegorza, Grażyny i Radka. Zachowują sie jakby myśleli że Karol nadal ma miliony a przecież wiedzą że cały majątek trafił do Igora . A niby jak nagle Karol w parę tygodni mógł znów zrobić miliony jak nie ma już firm, domu, pieniędzy.. Niby miał jeszcze gdzieś "schowane" dwa miliony czy coś takiego było ale też wydał na różne rzeczy, wiadomo że Karol jest przyzwyczajony do luksusów, nie jest łatwo się odzwyczaić :P.

ocenił(a) serial na 4

To teraz czekamy na powrót Igora za X odcinków. Pewnie znowu kogoś zabije Sabince, a ta wciąż będzie wobec niego wspaniałomyślna. :D

użytkownik usunięty
Kukowsky

właśnie to jest komiczne,Sabina puszcza go na wolność z forsą ojca i myśli że to już koniec.Koniec byłby gdyby zginął,trafił na wiele lat do więzienia,ewentualnie został bankrutem czy inwalidą.

użytkownik usunięty

W tym wątku rozczarowały mnie niemal wszystkie postaci:
1-Sabina znowu udowodniła że jest naiwną,idiotką,która myśli tylko o sobie i wydaje jej się że pieniądze sama się odzyskają,i jeszcze zdziwiona że ojciec nie spieszy się do swoich firm.
2-Karol kiedyś twardziel nie do zdarcia,teraz każdy robi z nim co chce,Sabina kazała póścić Igora zrobił to,Andrzej chciał go wykiwać nawet tego nie zauważył,Grażyna dziwnym trafem dostała przy rozwodzie więcej niż powinna a jak trzeba było zapłacić Igorowi to on dał wszystko a ona nawet złotówki,chyba wypadałoby żeby szanowna Mamusia też coś dała.
3-Grażyna-święta matka która nic konkretnego nie robi,status świętej nie wiem za co.Teraz pomoże Karolowi bo boi się że ten zamieszka z Sabiną
4-Andrzej-wielki przyjaciel Karola a dostał 10 milionów a chciał jeszcze więcej.Zwyczajnie chciał go oszukać.
5-Tomek i Krzyś-obaj chcieli wykiwać Andrzeja swoje szefa przez co łatwiej Igorowi było wyjść cało z sytuacji.

ocenił(a) serial na 7

1. Sabina chyba nie wiedziała, że Igor ma kasę ojca? Co nie zmienia faktu że wypuszczenie go to jakaś patologia, straciła przez niego dziecko, przyjaciółkę, siostrę, bała się go, trafiła do aresztu itp. Ale co tam, miłosierdzie! ;)
2. No Karol też skapciał, od kiedy tak kocha córeczkę :D? Chociaż wątek jego bankructwa mógłby być ciekawy [bo jak tak nagle zmienić swoje życie?], jednak jest beznadziejnie prowadzony i czekam z utęsknieniem aż wróci do bycia milionerem.
3. Akurat Grażyna nie wkurza, nie ma łatwo w tej całej patologicznej rodzinie :D sama nie wiedziałabym już co robić.
4. Andrzej chyba nie ma być jego przyjacielem, tylko właśnie takim cwaniaczkiem. Karol raczej nie miał przyjaciół, bogaci ludzie już tacy są na ogół.
5. A to też jest piękne i typowe - każdy chciał się wycwanić. Nikomu nie można ufać.

A ja sie zastanawiam jak dalej potoczy sie proces Sabiny. Przecież wypuszczono ja warunkowo z aresztu aby na wolności czekała na proces. Linią obrony Sabiny ma być Igor - jego udział w wypadku, pozorowanie winy Sabiny. Maja to przecież na nagraniu. On jest winien śmierci Dagi. A tu prosze wypuszczają Igora i uważają sprawę za zamknięta. Czy ja coś przeoczyłam?

użytkownik usunięty
spacey1

No mają nagranie z tej kamery z pod sklepu co Igor spotkał się z Sabiną i Dagą. A z dalszej ich trasy nie mają nic. Igor się zjawił pod tym pubem po telefonie pijanej Sabiny. Po wypadku jak Daga przywaliła w ten kontener zostały zamienione miejscami i Sabina poszła siedzieć. Igora wypuścili z tego hotelu co Weksler i Andrzej go tam przetrzymywali chcieli odzyskać te kasę co weksler wczesniej Ją przelał Igorowi. Weksler przyprowadził Sabinę do biura Andrzeja pokazał Jej Igora ta po namyśle postanowiła go wypuścić na wolność

Człowieku przecież ja to wiem :) ja pytam jak Sabina ma zamiar sie oczyścić z zarzutów kiedy Igor zniknie. Poza tym mieli go na widelcu, oprócz odzyskiwania gotówki mogli go przycisnąć aby sie przyznał do winy. Nie, woleli go wypuścić, aby "zamknąć sprawę". Czy to nie dziwne?

użytkownik usunięty
spacey1

Boże święty Ja tylko napisałam a ty wskaskujesz na mnie za nic.nie wiem jak się z tego oczyści wszystkiego.

a uśmieszku nie zauważyłaś?

użytkownik usunięty

Gdyby jeszcze zmusili Igora żeby na nagraniu przyznał że podmienił miejscami dziewczyny,to jeszcze można było uznać że kasę odpuścili bo zyskali wolność dla Sabiny,w końcu już sąd musiałby odpuścić gdyby Igor na nagraniu przyznał do wszystkiego no chyba że Adwokat uznałby że Igor powiedział to pod przymusem.

Totalny bezsens,już lepiej było że Tomek z Krzyśkiem go wypuścili a w zamian dostali np 5 milionów a pozostałe wziął Igor i uciekł.Będą się bawić z tym Igorem jeszcze dziesięć lat,wątki z nim są ciekawe ale przejedzone,ile można grać jedną postacią.

użytkownik usunięty

Widocznie można długo grać jedną postać w innych serialach aktorzy pare lat grają swoje role,że nie wiem co się tu czepiasz.boże święty nic Ci nie pasuje ino zrzędzisz.Wiadomo różnie mogli zrobić a im ino zależało na forsie,którą Weksler przelał wcześniej Igorowi a teraz co udaje ojca co pozwolił Sabinie zrobić z nim co chce w ramach terapi i Igor se zwiał w cholere z kasą 5mln zł.

użytkownik usunięty

nie przesadzasz,przecież to że jeden wątek kompletnie mnie nie pasuje zwłaszcza jego zakończenie nie znaczy że wszystko mnie nie pasuje.Ogólnie wątek był ok,poza tym chodziło mi że postaci negatywne nie da się grać w nieskończoność a nie zwykłe,pozytywne.Wiadomo te pozytywne można grać bardzo długo,ale negatywne zazwyczaj odpadają po jakimś czasie,ewentualnie przechodzą pozytywną przemianę.

Przecież takie postaci negatywne jak Manuel,Agata czy ostatno Zygmunt już skończyły role w serialu albo śmiercią albo więzieniem,Igor jest wyjątkiem.

użytkownik usunięty

To nie śledź tego wątku jak Cię to wcale nie interesuje proste.Jak oglądasz to na Ipli mozna przewijać, se bez problemu. No jest Igor wyjątkiem w tej sprawie. A Zygmunt był na pare odcinków jak ci byli nad tym morzem Manule też co zaczęło się od tego kursu tańca.

użytkownik usunięty

Mnie denerwuje to, że zawsze Igorowi sie wszystko udaje dzięki forsie - zawsze wszystkich przekupuje. Najpierw dał forse (nie pamiętam dokładnie) komuś tam ze szpitala, to się tyczyło wątku Agaty. Chyba miało mieć to związek z tym by Sabina wierzyła że Piotr Wach nie jest spokrewniony z Igorem. Później Igorowi udało się przekupić tego kolesia od nagrania. Teraz udało mu się przekupić tego Tomusia i Krzysia. To jest cholernie dziwne, ja wiem że istnieją ludzie, którzy są w stanie zrobić wiele dla pieniędzy no ale żeby każdy? Np. ci ze szpitala? Albo ludzie Andrzeja, którzy powinni być wobec niego w porządku, bo przecież pracują dla niego. Zawsze tak jest że Igor zawsze wygrywa przede wszystkim dzięki pieniądzom. Gdyby ich nie miał to byłby malutki.

użytkownik usunięty

dziwne jest to że jak Igor zaproponuje tym chłopakom od Andrzeja milion oni grzecznie się zgadzają,a jakby Karol chciał mu dać połowę majątku to Igor by się nie zgodził,nawet np na 15 milionów.A poza tym skąd Igor niby wiedział ile on ma dokładnie przecież większość bogaczy,część dochodów ukrywa.

W sumie też żenada Igor powiedziałby że połowa majątku go nie rajcuje a co jeśli Karol powiedziałby nie,wolałby nic nie wziąść.Poza tym oni jakąś umowę spisywali że kasę dostaje za dowody na uwolnienie Sabiny,a skoro dowody nie wystarczyły,kasa mu się chyba nie powinna się należeć?