PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030072}

Pierwszy raz

La primera vez
2023 -
7,2 531  ocen
7,2 10 1 531
Pierwszy raz
powrót do forum serialu Pierwszy raz

Bardzo przyjemny serial. Dobrze nakręcony, świetnie zagrany i plus latynoamerykański klimat lat 70tych.

Wróciłem do liceum i cierpiałem z bohaterem. :)

ocenił(a) serial na 9
resez

Tak! Niesamowicie zabawny, a do tego problemy młodych bohaterów naprawdę wciągają. Urzekający.

ocenił(a) serial na 7
Lady_Lazaruss

Tak,. Złamała mi serce tym pocałunkiem z kujonem. ;)

ocenił(a) serial na 8
resez

Obejrzałam z Młodym i jesteśmy zachwyceni, a on jest naprawdę wybredny. Polecam do integracji międzypokoleniowej. Te same emocje, wibracje.

ocenił(a) serial na 7
mmagdalenam

Nic dziwnego, że jesteście zachwyceni bo serial jest dobry. Może jedynie za bardzo jest pokazany kontrast między udającymi twardych niezdarnymi chłopakami a sprytną główną bohaterką. Eva niemal zawsze nimi manipuluje. Na przykład w scenie , gdy zaprasza ich do domu i namawia do rozebrania się. Koledzy liczą na jakieś seksualne doznania ale spotyka ich zawód. Eva wyciąga zza pleców aparat i fotografuje ich wszystkich nago. Potem gdy ci pytają po co te zdjęcia mówi: Żebym miała fajną pamiątkę. Taki "girl power" nieco na siłę.

ocenił(a) serial na 8
Marco1235x

Podobno ma być trzeci sezon. I dobrze. Moim zdaniem Eva nigdy nikim nie manipulowała. Wręcz przeciwnie. Otwierała chłopakom oczy na swoją wrażliwość i wiedzę. Dawała alternatywy. Pokazywała, czym może być literatura - czyli życiem. Była prawdziwą przyjaciółką. I zawsze z czułością. A opisana przez Ciebie "rozbierana" scena, to była taka trochę kara za potraktowanie jej, jak kurtyzanę tylko dlatego, że miała więcej pieniędzy od nich.

ocenił(a) serial na 7
mmagdalenam

Skoro ma być trzeci sezon to serial ma oddanych widzów i się podoba. Co do manipulacji Evy to się faktycznie zagalopowałem, były to raczej rzadkie przypadki. Jej stosunki z kolegami były przyjacielskie, nie przeczę.